Hvordan bruke Mellomromsbørster?

Er tenner bevegelige?

En tann sitter ikke helt fast i kjevebenet. Tannens feste til benet består av små tråder som tannen henger i. Denne opphengingen gjør tennene støtdempende og vanligvis lite bevegelige. Om du beveger en frisk fortann med fingrene kjenner du dens normale bevegelsesmulighet, grad 0.

Hvorfor er det viktig med god tannhygiene?

God munnhygiene er viktig for å forebygge plakk, tannstein, hull i tennene (karies), tannkjøttsykdommer og dårlig ånde. Steller du tennene riktig, skal de normalt holde hele livet.

Hvordan få tilbake emaljen?

Emaljen som er skadet av syreskader vil ikke «gro» tilbake igjen, men det betyr ikke at man ikke kan forebygge videre skader eller reparere skader som allerede har skjedd. Skadene på emaljen forsvinner ikke, men man kan behandle med fluor. Fluor styrker emaljen, og motvirker isingen.

Hvordan få sterkere emalje?

Hvis du unngår å spise for mye sukker, kan ikke bakteriene produsere så mye syre som bryter ned emaljen. For å ikke skade tennene for mye, uten å måtte kutte ut søtsaker helt, er å nyte sukkerholdig mat sammen med et annet måltid, med måte. Drikk også vann for å rense munnen under måltidet.

Hvor ofte bytte Mellomromsbørste?

Du kan bruke samme mellomromsbørste så lenge alle fibrene er på plass, samt at børsten er intakt. Det kan dog være en fordel å bytte børste når stråene begynner å sprike. Det er også viktig å skylle mellomromsbørsten med lunkent vann etter hvert bruk, og så la den tørke for å holde bakteriene på børstestråene borte.

Hvor ofte bør man bruke tanntråd?

Vi anbefaler at du bruker tanntråd hver dag. En gang om dagen er tilstrekkelig for de fleste. Det er best å bruke tanntråd om kvelden.

Hvordan unngå gule tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Kan tenner bevege på seg?

Tenner som beveger seg

Når en tann beveger seg i munnen, betyr det at den flytter seg i kjevebeinet. Enkelt forklart dras tennene på den ene siden av beincellene som bryter ned beinet/osteoklastene.

Hvordan skal bittet være?

Bittet kan være så dypt at fortennene i underkjeven biter opp i tannkjøttet bak fortennene i overkjeven. Overkjevens fortenner kan også bite mot tannkjøttet foran fortennene i underkjeven.

Kan tenner bli løse?

Over tid kan tennene bli løse på grunn av langvarig tanngnissing. Tannlegen vil være hjelpe deg i behandling av tanngnissing.

Hva kan dårlig munnhygiene føre til?

I tillegg kan du få hjerteinfarkt, diabetes, sykdom i mage, tarm, lunger og nyrer – og kreft. Som om ikke det var nok gir betennelse i munnen hos mor syv ganger høyere risiko for lav fødselsvekt og prematur fødsel. Det forskes også på om dårlig munn- og tannhelse kan føre til revmatisme og demens.