Jojoba olje for ansiktet: 13 fordeler for akne, rynker og mer

Del på PinterestJose Martinez | Unsplash

Så’er jojobaoljen?

Jojoba-anlegget er en rikelig og flerårig plante som vokser i Nord-Amerika. Ikke bare trives i stive og ørkenklima som kan drepe de fleste levende vesener, men produserer også en valnøtt med mange helbredende egenskaper.

Jojoba-anlegget valnøtt kan forvandles til en olje. L’Jojoba Oil er ganske delikat å bli brukt som oljevektor som skal blandes med andre essensielle oljer. Du kan også bruke den alene.

Mange bruker jojobaolje som en del av deres hudpleie rutine. Og det er gode grunner til dette. Det er mange tester til støtte for’ren jojobaolje som et middel for akne, tørr hud og utallige andre hudforhold.

Fortsett å lese Finn ut mer om fordelene med jojobaolje for huden din.

1. Det er fuktighetsgivende

L’jojoba olje er en Må for ingrediensen. Dette betyr at det virker for å forsegle huden med en beskyttende barriere for å hindre deg i å miste fuktighet. Dette kan bidra til å forhindre dannelse av bakterie, akne og flassinfeksjoner.

2. Det er antibakterielt

L’jojoba olje inneholder antimikrobielle og antifungale egenskaper. Samtidig som Lab Test oppdaget at jojobaoljen ikke dreper alle bakterielle eller sopparter, men dreper noen bakterier og sopp som kan forårsake salmonella, en infeksjon i og med. coli og candida.

3. Det er en antioksidant

L’jojobaolje inneholder naturlige former for vitamin E. Dette vitaminet Fungerer med huden din som en antioksidant. Dette betyr at jojobaoljen kan hjelpe huden din til å bekjempe oksidativt stress forårsaket av # 8217; daglig eksponering for forurensende stoffer og andre toksiner.

4. Det er ikke komedogen

Selv om jojobaoljen er en botanisk substans, er dets triks så lik oljen (sebum) at kroppen din naturlig produserer at huden din ikke kan fortelle forskjellen.

Dette gjør det mindre sannsynlig å akkumulere på huden og hindre porene, noe som fører til mindre alvorlige utbrudd og akne.

5. Det er hypoallergenisk

På molekylært nivå, # 8217; jojobaolje er en voks. Selv om det kan absorberes av huden din, gjør det mulig å skape en beroligende forsegling på overflaten.

I motsetning til andre botaniske essensielle oljer, L’jojoba olje er vanligvis ikke-irriterende. Den allergiske reaksjonen er sjelden.

6. Hjelper med å kontrollere sebumproduksjonen

L’jojoba olje regulerer sebum produksjon fordi Det er så lik til thebum som kroppen din naturlig produserer.

Når du legger jojobaolje på huden din, er huden din Lenita og hydrert. Dette sender et signal til håret og svette-follikler som huden din ikke trenger ekstra sebum for hydrering.

Dette forhindrer huden i å virke fett og bidrar til å forhindre akne fra porene som er blokkert.

7. Kan bidra til å fremme kollagensyntese

Antioksidanter i # 8217; jojobaoljen kan hjelpe kroppen din til å produsere kollagen. Kollagen er et protein tilstede i huden, leddene og deler av kroppen laget av brusk.

Kollagen nivåer å synke Som en eldre. Dette er en av grunnene til at ansiktsrammen endres med alderen. I det minste en studie Koble antioksidanter som brukes på huden til en bedre kollagensyntese.

8. Kan bidra til å akselerere sårheling

L’jojoba olje er En lovende ingrediens I stimulerende sårheling. Foreløpig søk viser At jojobaoljen oppmuntrer til hudceller til å binde sammen etter at de ble skilt av en ripe eller kutting.

Dette kan også være grunnen til din evne til å kurere akne og akne arr. Disse helbredende egenskapene kan være koblet til den naturlige og naturlige Dell & # 8217-konsentrasjonen; jojobaolje.

9. Kan bidra til å beroligende eksem, psoriasis og andre tørre hudforhold

L’jojoba olje har Anti-inflammatoriske og helbredende egenskaper. L’Topisk applikasjon kan bidra til å lindre tørrhet, peeling, kløe og tilhørende symptomer.

Folk som har inflammatoriske hudforhold som psoriasis og eksemet kan finne den spesielt gunstige jojobaoljen og # 8217.

10. Kan hjelpe beroligende solenergi solbrenthet

L’Jojoba Oil er en populær ingrediens i noen naturlige solprodukter. En studie antyder at vitamin E, hvis kombinert med andre antioksidanter, kan bidra til å beskytte huden mot solskader. L’jojobaolje inneholder begge.

Solskader kan dehydrere huden og forårsake peeling. L’Jojoba Oil Restores Vitamin E, legger til fuktighet og fremmer helbredelse for å berolige disse symptomene på solbrenthet.

11. Kan hjelpe deg med å kurere akne

I det minste En klinisk eksperimentering Indikerer at jojobaoljen kan bidra til å holde akne i sjakk. L’Jojoba Oil har beroligende antiinflammatoriske midler, helbredende egenskaper, er fuktighetsgivende og er en naturlig antimikrobiell.

Disse egenskapene antyder at jojobaoljen kan hjelpe deg med å unngå utbrudd og oppmuntre helbredelse av mild akne.

12. Kan bidra til å redusere utseendet på fine linjer og rynker

Oksidativ stress kan kobles til til utseendet på tynne linjer og rynker. Det er ingen forskning som knytter Jojoba til direkte behandling av rynker og fine linjer, men andre vegetabilske produkter med antioksidantegenskaper har blitt vist Å forbedre L’hud elastisitet.

Dette betyr at den antioksidantkraften til # 8217; jojobaolje kan bidra til å redusere tegnene på # 8217; aldring hvis den brukes på huden.

1. 3. Kan hjelpe deg med å minimere utseendet på arr

Vitamin E har lenge anbefalt fra helsepersonell for å hjelpe med arr. Søk hvis det fungerer og, i så fall i hvilken grad Det er fortsatt i gang.

Hvis du ønsker å prøve vitamin E som et middel til arr, kan jojoba-oljen være nyttig i helbredelsesprosessen.

De naturlige helbredende egenskapene til’jojobaolje kombinert med innholdet i vitamin E, kunne minimere utseendet på arr.

Hvordan å bruke

I motsetning til andre essensielle oljer, L’jojobaolje trenger ikke å bli fortynnet og kan påføres direkte på huden.

Før du bruker jojobaoljen eller et kosmetisk produkt for første gang, bør du lage en testplaster for å sikre at du ikke er allergisk. Du kan kjøre en testpatch etter disse trinnene:

  • På innsiden av GRENSE i’underarmen, gjelder tre eller fire dråper jojoba olje.
  • Deksel L’område med bandasje og vent 24 timer.
  • Fjern bandasjen og kontroller huden nedenfor. Hvis det ikke er tegn på elveblest, rødhet eller irritasjon, er du ok.

Måten du bruker jojobaoljen, avhenger av ønsket resultat. Du kan bruke den som en leppebalsam for å berolige tørre og hakkede lepper, eller du kan bruke det hele over ansiktet før du går i seng som et anti-aging serum.

Du kan også blande jojobaolje med andre naturlige ingredienser mot akne i en gjør-det-selv-maskebehandling for å forbedre akne, som deltakere en studie gjort.

Jojoba-oljen er trygt å bruke rundt øyet, i motsetning til de fleste andre ingredienser, noe som gjør det til en populær oljebasert sminke sminke.

Potensielle bivirkninger og risikoer

Siden jojobaoljen er hypoallergenisk, anses det generelt trygt å bruke det lokalt.

Imidlertid er det noen sjeldne tilfeller der jojobaolje forårsaket en allergisk reaksjon. Symptomene inkluderte urtikaria og kløe.

For å unngå disse bivirkningene, sørg for at du gjør en testplaster (beskrevet ovenfor) før du bruker jojobaolje.

Populære produkter basert på jojobaolje for å prøve

For å få mest mulig ut av’bruk av jojoba olje i hudpleie rutinen, er det viktig å se etter merker som inneholder organisk jojoba olje kaldpresset presset.

Kaldt juiced olje varianter beholder et større antall plante antioksidanter enn de som produseres av den mest kommersielle hotpressing prosessen. Ekstra antioksidanter kan bidra til å øke fordelene for hudpleie av jojobaoljen.

Populære jojoba-oljer inkluderer:

  • Organiske jojoba olje kunstnaturer
  • Leven rose ren naturlig fuktighetskrem ikke raffinert kaldt presset for lær, hår og negler
  • Nå løsninger organisk jojoba olje sertifisert
  • 100% cliganic ren og naturlig jojoba olje

Bunnlinjen

L’Jojoba Oil har en rekke helbredende egenskaper som kan gjøre det effektivt å behandle hudsykdommer som akne, eksem og psoriasis.

Du kan nyte fordelene med å bruke det som vaskemiddel, fuktighetskrem eller anti-flekkbehandling. Generelt kan det brukes hvor som helst på kroppen din, inkludert ansiktet ditt, uten å bli fortynnet.

Hvis du utvikler en’utslett eller A’annen allergisk respons, avbryter bruken.