Insulin penner for diabetes | Definisjon og pasientutdanning

Beskrivelse

Diabetes ledelse krever ofte l’inntak av insulinskudd i løpet av dagen. Insulinadministrasjonssystemer som insulinpenn kan gjøre insulininjeksjoner mye lettere. Hvis du for tiden bruker et hetteglass og en sprøyte for å administrere insulin, kan overgangen til en insulinpenn gjøre det lettere å ta insulinet ditt og øke din overholdelse.

Informasjon om insulinpenner

Insulinpenner eliminerer ikke behovet for å pierce deg med en nål. Bare forenkle måling og # 8217; Dell ‘# 8217; insulin.

Insulinpennene leverer fra 5 til 80 insulinenheter om gangen. De kan administrere insulin i trinn på halvenhet, en eller to enheter. Maksimal dose og inkrementell mengde varierer mellom penner. Selv mengden av totale insulinenheter i de varierte patronene.

Penner er tilgjengelige i to grunnformer: Engangs og gjenbrukbar. En engangs insulinpenn inneholder en ferdigfylt patron, og hele pennen kastes bort når patronen er tom. Gjenbrukbare penner lar deg erstatte insulinpatronen når den er tom.

Insulinpennen som bruker, avhenger av hvilken type insulin du trenger, fra antall enheter som normalt er nødvendige for insulininjeksjon og fra pennene som er tilgjengelige for den typen insulin. Nåler på insulinpenner er tilgjengelige i forskjellige lengder og tykkelser, og de fleste passer alle tilgjengelige insulinpennene. Snakk med legen din eller helsepersonell for å bestemme hvilken penn som er best for deg.

Hvordan beholde dem

I likhet med insulinflasker, krever insulinpenner ikke konstant kjøling en gang åpnet. Insulinpenner krever bare kjøling før første bruk. Etter den første bruken, hold bare insulinpennen vekk fra direkte sollys og i et miljø ved romtemperatur.

Penner for insulin forblir generelt bra i 7-28 dager etter den første bruken, avhengig av hvilken type insulin de inneholder. Men hvis utløpsdatoen som er trykt på pennen eller patronen har gått, må den ikke bruke insulinet.

Slik bruker du en penn for insulin

Hver gang du bruker pennen:

  • Kontroller utløpsdatoen og typen insulin (hvis du har mer enn én type penn).
  • Kontroller at insulin ikke er grumosa, og at insulinet ditt med rask handling er limt og fargeløs.
  • Roter pennen i hendene og smaker forsiktig pennen hvis det er en blanding av insulin.
  • Fjern pennhetten og rengjør den øvre delen med steril alkohol.
  • Angrep l’nål til pennen. Bruk en ny nål hver gang.
  • Forhindre pennen, og velg deretter riktig dose. Kontroller dosen to ganger før du injiserer.
  • Fjern hetten og velg et rent sted for injeksjon. Hold nålen med en 90 graders vinkel, med mindre du er angitt for å gjøre forskjellig fra legen din.
  • Trykk på knappen for å injisere insulinet og vent fra 10 til XNUMX sekunder for å sikre at alt insulin er blitt absorbert.
  • Fjern nålen og kast det riktig.

Hvis du ved et uhell setter en for høy dose, gir insulinpennene deg muligheten til å rette feilen raskt og enkelt. Noen penner utviser overflødig insulin gjennom nålen på en måte som ikke kommer inn i huden, mens andre har mulighet til å gjenopprette pennen til null enhet og starte igjen.

Potensielle risikoer

Hvis du ikke kontrollerer tilstanden eller datoen for utløpet av insulinet, kan insulinet, insulinet ikke fungere skikkelig. L’insulin utløpt virker ikke bra som insulin ikke utløpt. Hvis l’insulin inneholder partikler av noe slag, ikke bruk det. Disse partiklene kan hindre nålen og forhindre at de leverer en komplett dose.

Skriv en for høy dose eller ikke kontroller doseringen kan føre til dispensering av en overdreven eller utilstrekkelig mengde insulin. I dette tilfellet må du forsiktig overvåke glukose nivåer etter injeksjon. Til for mye insulin kan forårsake overdreven senking av blodsukkernivået og en utilstrekkelig mengde insulin kan øke blodsukkeret på farlig høye nivåer.