Innflytelse på vs B: Hva er forskjellen og er bedre?

Beskrivelse

L’influensa, note som & # 8220; l & # 8221;, er et svært smittsomt respiratorisk virus. Det er mer vanlig i løpet av høsten og vintermånedene. Vanligvis sprer seg gjennom respiratoriske dråper når en person som har innflytelse nyser eller hoste.

Virusfamilien som påvirkningen er en del av det er bredt. Du har kanskje hørt at det finnes forskjellige typer influensavirus, spesielt påvirker A og influensa B.

Typer av influensavirus

Det er faktisk fire forskjellige typer influensavirus: påvirke A, B, C og D.

L’influensa A og B er de to typer innflytelser som forårsaker epidemiske sesonginfeksjoner nesten hvert år.

L’influensa A kan bli funnet i mange arter, inkludert mennesker, fugler og griser. På grunn av’amplitude av potensielle gjester og dens evne til å genetisk endres på kort tid, virusene av’influensa A er veldig forskjellige. Jeg er i stand til å forårsake en pandemi. Dette skjer når et virus duker vesentlig forskjellig fra influensa-stammene til sirkulerende.

L’influensa B finnes vanligvis bare hos mennesker.

L’Influensa C manifesteres hovedsakelig hos mennesker, men er kjent at det også manifesterer seg i hunder og griser.

L’influensa d er hovedsakelig funnet i storfe. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Det er ikke kjent at smittet eller forårsaker sykdommer hos mennesker.

Subtypses av viruset til’influensa a.

L’influensa A er videre delt inn i flere undertyper. Disse subtypene er basert på kombinasjonen av to proteiner på viraloverflaten: emoagglutinin (H) og neuraminidase (N). Det er 18 forskjellige undertyper H og 11 forskjellige subtypes n.

For eksempel er undertypene av innflytelse til mer vanlig som oppstår sesongmessig hos mennesker H1N1 og H3N2. I 2017, L’H3N2 spredt seg til hunder i Florida. I 2015 infiserte denne samme stammen også hunder i en tidligere epidemi i Chicago.

Virusene av «8217; influensa A kan videre delt inn i stammer.

I motsetning til Dell’influensa A, L’influensa B er ikke videre delt inn i undertyper. Men det kan videre delt inn i spesifikke virale linjer og stammer.

Denominasjonen av influensavirusstammer er kompleks. Inkluderer informasjon som:

 • Type influensa (A, B, C eller D)
 • Opprinnelsesarter (hvis isolert i et dyr)
 • Geografisk opprinnelse
 • Antall belastning
 • år med isolasjon
 • Subtype h o n for l’influensa a

A vs B: Prevalens

Hans verdsatt som påvirker infeksjoner for å representere totalt 75% av bekreftet sesongmessige påvirkningsinfeksjoner. Infeksjoner fra influensa B representerer de resterende 25%.

Mens de fleste infeksjoner som er bekreftet under influensasongen, vil være innflytelsen A, kan forekomsten av influensa B-infeksjoner øke mot slutten av influensasongen. Dette skjedde i det Fra 2017 til 2018 influensasonstid.

En vs b: contagosity

Både l’påvirker som influensa b er ekstremt smittsom. Folk som får begge typer, kan spre viruset til andre fra Opptil seks meter unna når de hoster eller nyser.

Du kan også kontrakt viruset ved å berøre en overflate som viruset er tilstede og deretter røre på nesen eller munnen din.

En vs b: behandling

Behandling for A’influensainfeksjon er det samme uavhengig av typen du har kontraktet.

Dessverre er det ingen behandling som kan drepe viruset. Behandling fokuserer på # 8217; lindre symptomene til kroppen eliminerer viruset på en naturlig måte.

Antivirale stoffer kan redusere varigheten av sykdommen, som også kan redusere symptomene. Vanlige antivirale resepter inkluderer:

 • Zanamivir (relenza)
 • Oseltamivir (Tamiflu)
 • Peramvir (Rapivab)

Det er også et antiviralt legemiddel kalt Baloxavir Marboxil (Xofluza) som var Godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) Sent 2018.

Zanamivir narkotika, oseltamivir og peramivir nevnte vandrende ved å redusere viruskapasiteten for å frigjøre seg fra infiserte celler. Det nye stoffet, Baloxavir Marboxil, virker ved å redusere virusets evne til å replikere.

Disse antivirale legemidlene er mer effektive hvis du startet innen de første 48 timene fra sykdommen. De er ineffektive i behandlingen av sykdommer forårsaket av # 8217; influensa c.

Det er mulig å ta benk-top-stoffer for å lindre nesebelastning, feber, smerter og sorger.

Hviler mye, følg et sunt kosthold og å drikke mange væsker hjelper også kroppen til å kjempe mot viruset.

En vs b: tyngdekraften og utvinningen

En’Enkel influensa A eller influensa B-infeksjon kan forårsake symptomer som varer omtrent en uke. Noen mennesker kan fortsatt ha en hoste eller føle seg sliten etter to uker.

Noen undertyper av innflytelse kan forårsake mer alvorlige sykdommer enn andre. For eksempel, i de siste forbi virusene av [8217-influensaen A (H3N2) har vært forbundet med flere opptak og dødsfall hos barn og i eldre sammenlignet med andre aldersgrupper, ifølge CDC.

Tidligere var det antatt at 8217; influensa for å være mer alvorlig i influensa; influensa b infeksjon. Imidlertid A 2015 Studio Hos voksne med influensa A og influensa B oppdaget de at begge har forårsaket lignende sykdommer og død.

Dessuten, i en Kanadisk studie Ser på barn i alderen 16 år eller mindre enn 16 år, L’infeksjon fra influensa B var forbundet med en høyere risiko for dødelighet i forhold til # 8217; influensa a.

L’påvirkning C anses som minst alvorlig av de tre typene som mennesker kan kontrakt. Generelt produserer det en liten respiratorisk sykdom hos voksne. Men det er noen rettssaken som kan forårsake alvorlige respiratoriske sykdommer hos barn under 2 år.

De CDC anslå at hvert år, fra 2010 til 2018, L’influensinfeksjon forårsaket mellom 9.3 og 49 millioner sykdommer, fra 140.000 til 960 000 opptak og fra 12.000 til 79.000 dødsfall.

Data for influensasongen fra 2017 til 2018 Indikerer at 8217; 84.1 prosent av positive prøver var av influensa A, mens 15.9 prosent epoke av influensa b. Blant opptakene,’86.4 prosent var forbundet med influensa A, mens 13.2 prosent var forbundet med influensa B-infeksjon.

A vs B: Vaksinasjonsdekning

Vaksinen mot sesongens innflytelse er utviklet mange måneder før influensasongen. Virus som er valgt for vaksinen er basert på søket som stammene sannsynligvis vil være mer vanlige.

Noen ganger kan sirkulerende influensavirus endres fra en sesong Alle & # 8217;. Fordi eksperter må velge virus for å inkludere i måneds vaksine før influensasongen, kan det ikke være en god korrespondanse mellom vaksinen og de sirkulerende virusene.

Dette kan føre til en reduksjon i vaksine effektivitet. Men selv når dette skjer, gir vaksinen fortsatt en viss beskyttelse.

Installasjonsvacciner kan være trivalente eller quadrivalenti.

En trivalent vaksine beskytter mot tre influensavirus:

 • Dell & # 8217 Virus; influensa på h1n1
 • & # 8217 Virus; influensa på h3n2
 • influensa for virus

En quadrivalent vaksine beskytter de samme tre trivalente vaksinevirusene pluss beskyttelse mot et virus Dell’ytterligere influensa b.

Viruset til’influensa c er ikke inkludert i influensavaksene.

Ta bort

Det finnes forskjellige typer influensavirus: A, B, C og D.

Typer av influensa A, B og C kan forårsake sykdommer hos mennesker. Men typer A og B forårsake sesongmessige epidemier av respiratoriske sykdommer nesten hvert år.

L’som vanligvis forårsaker de fleste sykdommer i influensasongen. Har potensial til å føre til pandemier på grunn av sin dynamiske og raskt utviklende og # 8217; bredt spekter av gjester.

Både l’påvirker at B er ekstremt smittsom og forårsaker samme type sykdom og symptomer. Selv om det ikke er noen kur for viruset til ‘8217; influensa, antivirale stoffer, kan mange væsker og hvile hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjonen.

Årlig vaksinasjon kan også hjelpe deg med å forhindre sammentrekning av # 8217; påvirke A eller B.

5 tips for å ta vare på påvirkning raskere