Allergologiske tester: Formål, prosedyre og resultater

Beskrivelse

En allergisk test er en eksamen utført av en spesialist i utdannet allergi for å avgjøre om kroppen din har en allergisk reaksjon på et notatstoff. L’Eksamen kan være i form av blodprøve, hudtest eller elimineringsdiett.

Allergier oppstår når immunforsvaret ditt, som er det naturlige forsvaret av kroppen din, reagerer overdrevet til noe i ditt miljø. For eksempel kan pollen, som normalt er ufarlig, forårsake overdreven kroppsreaksjon. Denne overdrevne reaksjonen kan føre til:

 • en rennende nese
 • nysing
 • Låste bryster
 • Kløe, øye rive

Typer allergener

Allergens er stoffer som kan forårsake en allergisk reaksjon. Det er tre hovedtyper av allergener:

 • Inalate allergener påvirker kroppen når de kommer i kontakt med lungene eller membranene i neseborene eller halsen. Pollen er L’mer vanlig inhalert allergen.
 • De inngåtte allergenene er tilstede i noen matvarer, som peanøtter, soya og sjømat.
 • Kontakt Allergens må komme i kontakt med huden for å produsere en reaksjon. Et eksempel på en reaksjon fra et allergen fra kontakt er hudutslettet og kløen forårsaket av’giftig ivy.

Allergologiske tester innebærer eksponeringen for en svært liten mengde av et bestemt allergen og opptaket av reaksjonen.

Allergiske tester til insektbitt »

Fordi den allergologiske testen utføres

Allergier påvirker mer enn 50 millioner mennesker som bor i USA, ifølge American College of Allergy, Asthma, og Immunology. Inhalert allergener er langt den vanligste typen. Sesongmessige allergier og hayfeber, som er en allergisk pollenrespons, påvirker mer enn 40 millioner amerikanere.

De Verdens allergi organisasjon anslå at astmaen er ansvarlig for 250.000 dødsfall alle’år. Disse døde kan unngås med en tilstrekkelig omsorg for allergi, siden astmaet regnes som en allergisk sykdomsprosess.

Allergologiske tester kan bestemme hvilken bestemt pollen, mugg eller andre stoffer er allergiske. Du kan trenge narkotika for å behandle allergi. Alternativt kan du prøve å unngå utløsende faktorer for allergi.

Hvordan forberede seg på allergologiske tester

Før den allergiske testen, vil legen be deg om informasjon om din livsstil, på familiehistorie og mer.

Sannsynligvis vil de fortelle deg at du avbryter # 8217; ansette følgende legemidler før den allergologiske testen fordi de kan påvirke testresultatene:

 • Reseptbelagte og benk-top antihistaminer
 • Noen stoffer for behandling av mageforbrenning, som famotidin (pepcid)
 • Behandling av # 8217; astma med anti-IgE monoklonale antistoffer, omalizumab (Xolair)
 • Benzodiazepin, som diazepam (valium) eller lorazepam (Ativan)
 • Tricykliske antidepressiva, som Amitriptilina (Elavil)

Hvordan allergologiske tester utføres

En allergisk test kan føre til en hudtest eller blodprøve. Du må kanskje følge en slettingsdiett hvis legen din mener at du kan ha en «8217; matallergi.

Kutane tester

Kutane tester brukes til å identifisere mange potensielle allergener. Dette inkluderer spredt allergener i # 8217; luft, relatert til mat og kontakt. De tre typer hudtesting er riper, intradermal og patch test.

Legen din vil generelt prøve en skrape test først. Under denne testen er et allergen nedsenket i en væske, slik at væske er plassert på en del av huden med et spesielt verktøy som løper litt til huden;. Du blir nøye overvåket for å se hvordan huden din reagerer på det fremmede stoffet. Hvis det er lokalisert rødhet, hevelse, høyde eller kløende i huden på teststedet, er du allergisk mot det’spesifikt allergen.

Hvis skrape testen ikke er avgjørende, kan legen bestille en intradermal hudtest. Denne testen krever injeksjon av en liten mengde allergen i laget av huddermis. Igjen vil legen overvåke reaksjonen din.

A’ANNET HUD TEST FORM ER PATCH TEST (Ekte test). Dette innebærer bruk av limplaster lastet med allergener og posisjoneringen av disse flekkene på huden. Patchene vil forbli på kroppen din etter at du har forlatt legenes studie. Patchene blir deretter undersøkt 48 timer etter søknaden og igjen mellom 72 og 96 timer etter påføring.

Blodprøver

Hvis C’Det er muligheten for at du har en alvorlig allergisk reaksjon på en hudtest, kan legen kreve en blodprøve. Blod er testet i et laboratorium for tilstedeværelsen av antistoffer som bekjemper spesifikke allergener. Denne testen, kalt ImmunoCap, Det har svært vellykket å oppdage IgE-antistoffer mot store allergener.

Eliminering diett

En slettingsdiett kan hjelpe legen din å avgjøre hvilke matvarer som forårsaker en allergisk reaksjon. Innebærer l’eliminering av visse matvarer fra kostholdet og deretter deres tillegg. Dine reaksjoner vil bidra til å avgjøre hvilke matvarer som forårsaker problemer.

Allergier: Jeg må ta en rast test eller en hudtest? »

Risikoen for allergologiske tester

Allergologiske tester kan forårsake mild kløe, rødhet og hevelse i huden. Noen ganger vises små sondeanrop på huden. Disse symptomene løser ofte innen få timer, men kan vare noen dager. Delikate aktuelle steroide kremer kan lindre disse symptomene.

I sjeldne tilfeller gir allergologiske tester en alvorlig og umiddelbar allergisk reaksjon som krever medisinsk behandling. Derfor bør allergiske tester utføres på et kontor som har tilstrekkelig narkotika og utstyr, inkludert adrenalin for behandling av behandling av Dell’anafylaksi, som er en akutt allergisk reaksjon potensielt farlig for livet.

Ring legen din nå hvis du utvikler en seriøs reaksjon umiddelbart etter å ha forlatt legenes studie.

Ring 911 umiddelbart hvis du har symptomer på anafylaksi, som hevelse i halsen, pustevansker, akselerert hjerterytme eller lavt blodtrykk. L’alvorlig anafylaksi er en medisinsk nødsituasjon.

Etter den allergiske testen

Når legen din har bestemt hvilke allergener som forårsaker symptomene dine, kan du jobbe sammen for å behandle en plan for å unngå dem. Legen kan også foreslå medisiner som kan lindre symptomer.