Infisert blister: Hvordan vite om det er infisert, behandling og bilder

Beskrivelse

Blærene dannes når huden er såret. Har en tendens til å presentere seg på hender og føtter. L’friksjon av verktøy eller sko. Blærene er den naturlige måten å beskytte deg mot ytterligere skade. En flytende boble samler seg for å pute såret og gi huden som ligger til grunn for å helbrede.

Bladboblen eller kuppelen oppfører seg som en bandasje. Hindrer de fleste bakterier i å komme inn i såret. Hvis huden som dekker kuppelen til blæren, er du i fare for å utvikle en & # 8217;.

De infiserte blærene er ofte smertefulle. De kan også være farlige hvis ikke behandlet. A’bakteriell, viral eller soppinfeksjon som begynner i blæren, kan spre seg til andre områder. Det kan også forårsake sepsis. Dette er en’farlig infeksjon for livet av blodstrømmen.

Hva er symptomene?

Noen ganger er det vanskelig å skille en blære infisert med en infisert. De fleste av blærene er ømme og smertefulle, litt mer enn andre. Det er imidlertid noen pålitelige signaler du kan søke. Før du undersøker blæren, vask hendene med varmt vann og såpe for å unngå å introdusere bakterier.

Med rene hender føler du området rundt blæren for tegn på:

 • varme
 • dårlig lukt
 • puss
 • smerte
 • opphovning
 • Hudhull eller peeling

Du kan også ha en infisert blære hvis blødningsområdet når du berører det eller ikke ser ut til å helbrede i det hele tatt.

Hvordan det blir behandlet?

Hvis du mistenker at blisteren din er infisert, kontakt legen din så snart som mulig. Det er mange forskjellige ting som kan forårsake infeksjoner, slik at legen kan utføre en hudbiopsi. I denne prosedyren plukker legen opp en liten prøve av vev og analyserer det for å bestemme den underliggende årsaken.

Når legen har en’bedre ide om hva som forårsaker infeksjonen, kan det foreskrive:

 • Orale eller aktuelle antibiotika
 • Orale eller aktuelle antifungale legemidler

De kan også kjøre en rask kontorprosedyre for å tømme blæren. Det er veldig viktig at du forlater denne prosessen til legen din. Gjør det alene forverre infeksjonen eller forårsake diffusjon i de nærliggende områdene.

Mens du venter på å se legen din, er det noen ting du kan gjøre hjemme for å lindre symptomer og bekjempe infeksjonen:

 • Rengjør såret. Pass området under varmt vann og forsiktig massasje med såpe. Fortsett å skylle og vask for xnumx-xnumx minutter. Gjenta minst to ganger om dagen.
 • Senk såret. Senk såret i en hjemmelaget saltoppløsning. Du kan gjøre det å legge til 1 teskje salt til 1 kopp varmt vann.
 • Det handler om såret. Etter å ha vasker hendene og såret, bruk en aktuell antibiotisk salve, som for eksempel neosporin eller bacitracina.
 • Behandler smerten. Ta en ikke-steroidisk antiinflammatorisk, som L’ibuprofen (Advil), for å redusere smerte og hevelse.

Kjøp Neosporin, Bacitracin og Advil Online.

Det er komplikasjoner?

Hvis ikke behandlet, kan alvorlige infeksjoner begynne å spre seg til andre områder av kroppen. Videre kan bakteriene komme inn i huden dekket med blære og forårsake en tilstand som heter cellulitt. Dette er en, rask diffusjonshudinfeksjon. Det kan raskt bli en medisinsk nødsituasjon hvis den sprer seg til lymfeknuter eller blodstrøm.

Infiserte blærer kan også føre til sepsis i mer alvorlige tilfeller. Dette skjer når noen kjemikalier frigjøres fra immunsystemet utløser en kjedereaksjon i kroppen din. Til slutt kan dette føre til septisk sjokk. Septisk sjokk er dødelig halv været. Men de fleste helbreder fra mer enn sepsis tilfeller.

Når skal du ringe en lege

Det er best å konsultere legen din for eventuelle infiserte blærer for å unngå komplikasjoner, noe som kan være veldig alvorlige.

Hvis du oppdager en rød stripe som står opp på ett ben, gå til beredskapsrommet med en gang. Dette er et tegn på cellulitt. Krever umiddelbar behandling for å hindre at den sprer seg for mye.

Du bør også kontakte legen din umiddelbart eller gå til akutt omsorg hvis du har:

 • feberen
 • frysninger
 • Kropps smerte
 • En blære eller en pest som ikke viser noe helbredende tegn

Bunnlinjen

Vanligvis er blærene ikke noe å bekymre seg for. De fleste helbreder alene innen en eller to uker. Selv om de fleste blærer aldri smitter, kan det være et alvorlig helseproblem når de gjør det.

Hvis du deltar i mange aktiviteter som fører til friksjonsblærer, bør du vurdere å holde en antibiotisk salve for å redusere risikoen for infeksjon. Pass på at du konsulterer legen din ved første tegn på en infeksjon for å unngå komplikasjoner.