Hvordan sove med bipolar lidelse

Hvordan passe til søvn

I tillegg til et næringsrikt kosthold og vanlig trening, anses en tilstrekkelig søvn som en av de tre hovedene fysiske behov god helse. Ha en kronisk sykdom, som bipolar lidelse, gjør god generell helse spesielt viktig.

Å få den rette mengden søvn er en av de store utfordringene som folk med bipolar lidelse kan møte. Folk som krysser den maniske eller hypomaniacal fasen av sykdommen kan sove lite eller ingenting i lange perioder. Folk som lider av bipolar depresjon, kan ha problemer med å sove for mye eller ikke sove i det hele tatt.

Går uten søvn, forsettlig eller ved et uhell, kan til og med øke risikoen for å utvikle en manisk eller ipomaniacal episode. Å forstå hvordan å få den rette mengden søvn kan være en viktig del av ledelsen av bipolar lidelse.

FORSLAG TIL SLEEP HYGIENE

Det er flere måter som en person med bipolar lidelse kan forsøke å sove regelmessig uten å ty til flere stoffer. Disse metodene er kjent som Sovhygiene.

Opprett et program

Etablere en vanlig tid til å sove om natten og våkne om morgenen. Å skape denne rutinen kan være nyttig for alle, men kan også hjelpe Stemningsendringer medfølgende bipolar lidelse.

Optimaliser soverommet ditt

L’søvnhygiene innebærer også å gjøre soverommet så behagelig som mulig. Dette inkluderer alt, fra # 8217; å ha den rette typen seng og puter for å eliminere lys, støy og andre distraksjoner.

Begrenser andre aktiviteter

Pass på at soverommet er et reservert sted å sove. Prøv å begrense andre aktiviteter, hvordan du ser på TV eller jobber på den bærbare datamaskinen, i soverommet.

Rediger kostholdet ditt og trener

Unngå alkohol og koffeinbruk før du setter opp og spiser rikelig med måltider. Det er også en god ide å holde noen timer mellom L’Trening og # 8217; Nå for å sove. En treningsøkt kan gjøre det lettere å sove, men det har også energiserende effekter som kan gjøre det vanskelig å sovne.

Ta deg tid til å slappe av

Gjør en innsats for å begynne å slappe av før du går i dvale. Ta et varmt bad, les litt og prøv å meditere før du slår av lysene.

Og hjelp til søvn?

Når det gjelder sovende hjelpemidler, er det bedre å snakke med legen din før du prøver å bruke dem. Noen stoffer kan brukes i kort tid for å hjelpe en person med bipolar lidelse til å sovne. Disse brukes kortsiktig for å minimere risikoen for avhengighet.

Hva er sikkerhetsvirkningen av søvnhjelp?

Narkotika som brukes som søvntilbud er tilgjengelig som en teller eller som reseptbelagte legemidler.

Hvis du trenger å sove for å sove, er det noen risiko som er involvert:

  • De kan skape vanedannende. Forsiktig ledelsen er viktig.
  • De kan ha en negativ effekt på koordinering og forårsake døsighet og amnesi.
  • I noen tilfeller kan disse stoffene også forårsake fiendtlig og aggressiv oppførsel.
  • Sleepbans bør ikke kombineres med alkohol eller andre stoffer som hemmer sentralnervesystemet.

L & # 8217;

En tilstrekkelig søvn med jevne mellomrom er en hjørnestein i en god helse. Men tilstrekkelig sover er en av de store utfordringene for folk med bipolar lidelse.

Følg et program for å sove og ha et soverom optimalisert for å sove kan være nyttig.