Slik beregner du utløpsdatoen

Beskrivelse

Graviditeten varer i gjennomsnitt 280 dager (40 uker) fra den første dagen i din siste menstruasjonsperiode (LMP). Den første dagen i LMP regnes som den første graviditetsdagen, selv om du sannsynligvis ikke har oppfattet opptil to uker senere (føtalutvikling er to uker sent enn graviditetsdatoen).

Les vår rapport om de 13 beste appene til iPhone og Android i graviditet Dell’år her.

Beregn utløpsdatoen er ikke en eksakt vitenskap. Svært få kvinner starter faktisk på utløpsdatoen, så selv om det er viktig å ha en’ide om når barnet ditt vil bli født, prøv å ikke angripe for mye på den nøyaktige datoen.

Hvordan kan jeg beregne utløpsdatoen min?

Hvis du har vanlige menstruasjonssykluser på 28 dager, er det to måter å beregne utløpsdatoen.

Regelen av Naegele

Naegele’s Regel inneholder en enkel beregning: Legg til syv dager til den første dagen i LMP og deretter trukket tre måneder.

For eksempel, hvis din LMP var 1. november 2017:

 • Legg til syv dager (8. november 2017).
 • Trekk tre måneder (8. august 2017).
 • Endre året, om nødvendig (alle «8217; år 2018, i dette tilfellet).
 • I dette eksemplet vil utløpsdatoen være L’8. august 2018.

  Graviditetshjulet

  L’Andre måten å beregne utløpsdatoen på er å bruke et graviditetshjul. Dette er metoden som brukes av de fleste leger. Det er veldig enkelt å estimere utløpsdatoen hvis du har tilgang til et graviditetshjul.

  Det første trinnet er å finne datoen for LMP på hjulet. Når du justerer den datoen med indikatoren, viser hjulet utløpsdatoen.

  Husk at utløpsdatoen er bare et estimat på når du leverer barnet ditt. Sjansene for å faktisk ha barnet ditt på den nøyaktige datoen, er svært knappe.

  Og hvis jeg ikke kjenner datoen for min siste menstruasjonssyklus?

  Dette er mer vanlig enn du tror. Heldigvis er det måter å forstå utløpsdatoen når du ikke husker den første dagen i LMP:

  Og hvis jeg har uregelmessige perioder eller lange sykluser?

  Noen kvinner har sykluser som er konstant lengre enn gjennomsnittssyklusen på 28 dager. I disse tilfellene er det fortsatt mulig å bruke et graviditetshjul, men noen enkle beregninger er nødvendig.

  Den andre halvdelen av en kvinnes menstruasjonssyklus varer alltid 14 dager. Dette er tiden mellom eggløsningen og den neste menstruasjonsperioden. Hvis syklusen varer 35 dager, har du for eksempel ovulert dagen 21.

  Når du har en Generell ide om når du eggløses, kan du bruke en riktig LMP for å finne utløpsdatoen med et graviditetshjul.

  Hvis for eksempel menstruasjonssyklusen vanligvis varer 35 dager og den første dagen i LMP var 1. november:

 • Legg til 21 dager (22. november).
 • Subtraheres 14 dager for å finne din modifiserte LMP-dato (8. november).
 • Etter å ha beregnet den modifiserte LMP-datoen, merk det bare på graviditetshjulet og se deretter på datoen som linjen krysser. Dette er din estimerte utløpsdato.

  Noen graviditetshjul kan tillate deg å angi datoen for unnfangelsen, som forekommer innen 72 timer fra eggløsningen, i stedet for datoen for LMP.

  Hva betyr det hvis legen min endrer utløpsdatoen min?

  Legen kan endre utløpsdatoen hvis fosteret er betydelig mindre eller større enn gjennomsnittlig foster i din spesielle graviditetsfase.

  Generelt, legen bestiller A’ultralyd for å bestemme barnets svangerskapsalder når C’er en historie om uregelmessige perioder, når datoen for LMP er usikker eller når unnfangelsen skjedde til tross for L’Bruk av orale prevensjonsmidler.

  A’ultralyd tillater legen å måle lengden på den bakre kransen (CRL), lengden på fosteret fra A’slutter alle & # 8217;.

  I løpet av første kvartal gir denne måling det mest nøyaktige estimatet for barnets alder. Legen din kan endre utløpsdatoen basert på ultralydsmåling.

  Dette er mer sannsynlig å skje i første kvartal, spesielt hvis datoen estimert av ultralydet varierer mer enn en uke fra datoen estimert av legen basert på LMP.

  I andre kvartal, en ultralyds ultralyd mindre nøyaktig, og legen vil sannsynligvis ikke endre datoen, med mindre estimatene vil endres mer enn to uker.

  Det tredje kvartalet er minst presis tid for å våge en graviditet. Estimatene basert på A’ultralyd kan avvike opptil tre uker, slik at legene sjelden endrer datoer i tredje kvartal.

  Det er imidlertid ikke sjeldent at en lege utfører en ultralyd i tredje kvartal hvis han tenker på å endre datoen din.

  En gjentakelse av ultralydsforsyningen gir verdifull informasjon om vekst av fosteret og kan forsikre deg om og legen din som endrer utløpsdatoen, er rimelig.

  Visste du?

  Ultralydmålinger for estimatet på # 8217; alder av et foster er mer nøyaktige under de tidlige stadiene av graviditeten. I de første ukene har fetusene en tendens til å utvikle seg i samme hastighet. Imidlertid, med fremdriften av graviditet, begynner fosterveksten å variere fra graviditet til graviditet.

  Dette er grunnen til at ultralydmålinger ikke kan brukes til å nøyaktig forutsi barnets alder i de påfølgende fasene av graviditet.

  Ultrasounds er ikke en nødvendig del av’prenatal assistanse. Unngå mange skanninger Og de har bare ultralyd av medisinske grunner.

  Hva er datoen for ultralydet; ultralyd og fordi det er forskjellig fra utløpsdatoen?

  Når en lege utfører en ultralyd, skriver en resultatrapport og inkluderer to estimerte utløpsdatoer. Den første datoen beregnes ved hjelp av datoen for P’LMP. Den andre datoen er basert på ultralydsmålinger. Disse datoene er sjelden det samme.

  Når legen din vil evaluere resultatene av ultralydet, vil den avgjøre om disse datoene er D’enighet eller ikke. Legen din vil trolig ikke endre utløpsdatoen, med mindre det er betydelig forskjellig fra datoen for datoen for # 8217;.

  Hvis du har flere ultralyd, vil hver ultralydrapport inneholde en ny utløpsdato basert på de nyeste målingene. En forventet utløpsdato må ikke endres basert på målingene av en ultralyd i andre eller tredje kvartal.

  Utløpsdato Estimater er mer nøyaktige ALL’begynnelsen av graviditeten. Etterfølgende ultralyd er nyttige for å bestemme om fosteret vokser godt, men ikke å bestemme fosterets alder.

  Finn ut mer om hvordan kroppen din endres under graviditeten.

  Kilder til # 8217; elementet