Hvordan rense brillene riktig og hva de skal gjøre

Hvis du bruker briller, gjenkjenner du sannsynligvis hvor irriterende det er skittent, sand eller fett på linser. Og foruten å være irriterende, kan det forårsake tretthet og hodepine.

Dessuten er det mer sannsynlig at bakterier vokser på briller som ikke er rengjort av litt & # 8216;. Fremme bakterier i et følsomt område på 8217, som nese og øyne, øker risikoen.

Sekund Dr. Jonathan Wolfe, En optometrist i Ardsley, New York, en rask rengjøring av briller bør være en del av din daglige øyeomsorgsrutine.

, Avhenger av [din] yrke, personlig hygiene og toleranse for uskarphet, men jeg vil anbefale til de som bærer briller for å rense linsene daglig og fjellet en gang i uken og sier Wolfe.

Ved 2018 studere bekreftet at farlige bakterier kan vokse på briller, inkludert bakterier som forårsaker staffinfeksjonsinfeksjoner.

Heste og klippene for eyewear ører som er testet, var de mest forurensede områdene av briller.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan du rengjør brillene dine trygt og hygieniske.

Slik rengjør du briller linser

Linsene på brillene dine er nøkkelen til å se verden på en klar og klar måte.

Ifølge Dr. Wolfe bør en linse rengjøringsrutine ikke være komplisert når du har skritt ned. & # 8220; Hvis det tar mer enn 20 sekunder å rengjøre linsene, tenker du sannsynligvis på det også & # 8221;.

Materialer:

 • Microfiber klut. Det sikreste og mest effektive verktøyet du kan bruke til å rense brillene uten å droolere eller skrape dem.
 • Vaskemiddelløsning. Spray for briller som sier at det er trygt for polykarbonatlinser og linsebelegg er det beste, men du kan også bruke vaskemiddel for retter uten lotion.

Bruksanvisning:

 • Vask forsiktig hendene for ikke å overføre bakterier fra hendene til briller.
 • Skyv varmt vann på briller for å eliminere støv eller andre ting som kan skrape linser. USA L’destillert vann i stedet for vannet i en kran hvis C’Det er hardt vann i ditt område.
 • Rene briller med mikrofiber klut.
 • Spruter brillene på begge sider med en renseløsning. Hvis du bruker oppvaskmiddel, legg en dråpe på begge sider av linsene og gni forsiktig på overflaten av linsen. Skyll hvis såpe brukes.
 • Tørkede briller ved å riste av dråpene D’overflødig vann. Hvis du vil unngå striper og vannmerker, bruk gassdusteren (hermetisert luft) for å tørke dem.
 • Slik rengjør du glassene briller

  Rammene har mange små deler, som skruer, fjærer og hengsler, som kan bli skitten med svette og fettfett. Dr. Wolfe understreker at mens rengjøringsbriller rammer er det viktig, folk hopper noen ganger dette avsnittet.

  Rengjøring av rammen er spesielt viktig for den personlige hygienen, siden rammen kontinuerlig berører huden din & # 8221;.

  «De fleste, selv de som generelt tar vare på sine egne briller, har en tendens til å forsømme nese rensing. Dette kan føre til alle slags mindre dermatologiske problemer. & # 8220;

  Bruksanvisning:

 • Skyv rammene under L’varmt vann. Bruk en delikat såpe, som den for retter uten lotioner, og bruk den på fjellet med fingertuppene.
 • Skyll rammene forsiktig under varmtvannet.
 • Bruk en våt tørk med denaturert alkohol for å rense rammerbånd og øretelefoner.
 • Hva brillene dine kan skade

  Det er noen vanlige feil som folk begår når du rengjør briller.

  Unngå disse materialene

  Papirservietter, lommetørkle og t-skjorte stoff som du har på deg, kan virke som en enkel løsning for debaset linser. Men ifølge Dr. Wolfe må du holde seg myk til linser, som de som leveres med briller når du tar dem for første gang.

  & # 8220; for linse rengjøring, l’vanligste feilen jeg ser er at folk bruker lommetørkle eller papir servietter & # 8221; sier. & # 8220; Disse materialene er for grove og kan forårsake små riper på overflaten av linsene.& # 8221; Over tid l’objektiv mister sin klarhet.

  Ikke bruk produkter med aceton

  En annen vanlig feil er å bruke nageloppløsningsmidlet for rengjøringslins og rammer. Dette er aldri en god ide. Aceton (ofte tilstede i neglens løsningsmiddel) er overraskende ødeleggende for begge linsene og for plast briller rammer, hvis venstre på overflaten for lenge & # 8221; sier Dr. Wolfe.

  Salivaen rengjør ikke linsene

  Når du er desperat på jakt etter en flekk på briller, kan det virke som en god ide å bruke din egen spytt til å smøre linser.

  Selv dette er ikke en god ide, siden du i praksis dekker objektivet med munnkutter, som deretter kan multiplisere. Fra et praktisk synspunkt kan spyttet ditt også forringes flekken vises.

  Ved rengjøring av briller profesjonelt

  Optometrist, Oftalmologer og Eyewear-forhandlere tilbyr profesjonell rengjøring. På mange briller forhandlere kan du returnere brillene der du kjøpte dem for en gratis rengjøring.

  Hvis brillene dine har en oljeaktig akkumulering rundt ørene eller nesen som ikke går bort etter forsøkene på å rense dem, eller hvis du merker gjentatte brister på nesen eller rundt ørene dine hvor briller berører ansiktet ditt, kan en profesjonell renslighet være svar.

  Det er også verdt å spørre om en rengjøring hver gang du justerer brillene eller gjør visningen av visningen årlig. Hvis du trenger hjelp til å finne en oftalmolog i ditt område, National Eye Institute Den har ressurser for å hjelpe deg med å starte.

  Den beste måten å bevare briller på

  Kaste briller inn i en reisepose eller på nattbordet uten beskyttelse er en oppskrift på riper og kulde. Lagre briller trygt er like viktig som å rengjøre dem riktig hvis du vil at de skal dvele over tid.

  Reiser, alltid shuffling i et stivt hengsel tilfelle. Disse tilfellene er tilgjengelige på de fleste apotek og på optikkforhandlere hvor du kjøpte briller.

  Hvis du ikke har et hardt tilfelle, vil en myk lomme-stil sak være fint så lenge som festebriller i glidelåsen på kofferten, koffert eller pose.

  Ideelt sett vil du holde briller i en varetekt om natten.

  Ellers kan du plassere briller på en ren og stabil benkeplate eller på en overflate av møbler med linser vendt mot L & # 8217;. Åpne begge sider av & # 8220; templer og hodetelefoner, briller og asfalterte stillinger for å holde dem ordentlig om natten uten varetekt.

  Ta bort

  Rene briller bør regelmessig bli en del av din daglige rutine. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å se tydeligere, men kan også forhindre øyeinfeksjoner og dermatologiske forhold som svarte og akne.