Hvordan jeg må forberede seg på kjemoterapi?

Forbered deg på den første kjemoterapi behandling økten vil mest sannsynlig være et øyeblikk av angst. Det er helt normalt å være nervøs, ideen til å starte noen form for medisinsk prosedyre, spesielt kjemoterapi. Men vær forberedt på forhånd, vil bidra til å lindre en del av stress og # 8217; angst.

Her er noen måter å forberede deg på din første økt:

Garantere enkel og sikker venøs tilgang.

Din onkolog kan foreslå at du går inn i et sentralt venøst ​​kateter (CVC) før din første kjemoterapi-infusjon. Ha en CVC forenkler L’inn i medisiner, blodprodukter, næringsstoffer eller væsker direkte inn i blodet. De vanligste CVCene er sentrale katetre satt inn perifert (PICC-linjer) og dører. En PICC-linje er satt inn i en stor vene. Dørene er satt inn under huden i brystet eller på toppen av armen fra en kirurg eller en radiolog. Begge kan forbli i løpet av kjemoterapi. Spør din onkologiske risikoen og fordelene med hver, hvor det er hensiktsmessig, CVC er bedre for deg.

Gå til tannlegen din.

Hvis du ikke har sett tannlegen din i de siste 6 månedene, er det en god ide å sjekke før du starter kjemoterapi. Din tannlege bør se etter tegn på infeksjon. Behandling av infeksjoner før start av kjemoterapi kan bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner under behandlingen, samt forsinkelser i behandlingen.

Velg din partner.

De fleste av fasilitetene gjør det mulig for pasientene å ta minst ett familiemedlem eller venn i kjemoterapi. Din kollega kan hjelpe deg med å svare på spørsmål, ta notater, forstå instruksjonene på hjemmedroger og forberede deg på neste sesjon. Også, sørg for at din følgesvenn er klar til å veilede deg til og fra behandlingsstrukturen. Noen av kjemoterapeutiske stoffer kan få deg til å føle deg søvnig eller for ubehagelig å kjøre.

Planlegg reisen din.

Pass på at du og din følgesvenn vet hvordan du kommer fra hjemmet ditt til behandlingsstrukturen. Finn også hvor du skal parkere, hvor du skal sjekke inn og hvem du skal kontakte hvis du finner deg sent.

Forberedt på bivirkninger.

Spør din onkolog de mulige bivirkningene. Vet hva du skal forutse, selv før den første økten, kan sørge for at du er klar og forberedt på dem. For eksempel kan kjøkkenskapet ditt ikke bli påfylles med ingefær candies eller ingefærte nå, men disse elementene er noen av de beste naturlige rettsmidler for kvalme.

Ta oppskriftene dine.

Pass på at du har trukket tilbake alle stoffene dine hjem fra apoteket og forstår hvordan du skal ta dem.

Du lager opp med bestemmelser.

Det er også en god ide å holde noen medisinske artikler på fingertuppene, for eksempel resepter, dressing forsyninger og et termometer. Du kan trenge disse elementene etter behandling, når du sannsynligvis vil være for trøtt til å gå til butikken.

Shoppe.

Pass på at du har rikelig med mat og næringsdrikker hjemme. Du kan også ønske å forberede noen måltider på forhånd eller ha et program med måltider utviklet. De første tre eller fem dagene etter kjemoterapi er generelt det verste, og du kan ikke føle deg i stand til å lage mat eller gå ut.

Å bli informert.

Les alle pedagogiske materialer som din onkolog ga deg på kjemoterapeutisk behandling og hva du kan forvente etter å ha vært hjemme. Still spørsmål hvis noe ikke er klart eller bekymrer deg.

Øvelsesøvelser for å lindre stress.

Avslappingsteknikker eller praksis kan hjelpe med symptomene på # 8217;. Utøvelsen av Yoga har vist seg å være spesielt nyttig for kreftpasienter. Meditasjon er en annen avslappingsteknikk som kan gi deg en følelse av ro ved å konsentrere oppmerksomheten din for å eliminere stressende tanker. Andre typer avslapningsteknikker som kan hjelpe er hypnose, massasje, tai chi, musikkterapi og # 8217; Aromaterapi.

Kle deg komfortabelt.

Du vil sannsynligvis sitte eller ligge i flere timer, så store og komfortable klær er ofte de beste. Selv behandlingene kan være kaldt, så det forbereder en komfortabel sweatshirt, et teppe og varme sokker. Og hvis du har en Picc-linje eller en dør, må du kontrollere at legen din lett kan få tilgang til deg.

Lag en matbit eller et lite måltid.

Din kjemoterapi økter kan vare noen få minutter til flere timer. Planlegg på forhånd hva du vil spise i behandlingsdagen ved å pakke snacks eller et lite måltid i en termisk pose. De fleste pasienter tror de spiser om en’nå før behandlingen fungerer bedre. Noen gode snacks inkluderer nøtter, fullmakt krykere, hard ost, hummus, frokostblandinger og frukt. Spør også om et kjøleskap er tilgjengelig for din bruk.

Hydrater.

Drikk mye vann i løpet av dagene før den første økten og deretter. Hvis vannet; vann virker det ubehagelig, legg til smak som legger til frisk frukt, skiver av agurk eller mynteblader. Eller gå til andre væsker som juice, melk, sportsdrikker og urtete.

Underholdning dør.

Tilbringer tid under behandlingen krever planlegging. Bestem hvilke bøker, musikk, spill eller andre hyggelige distraksjoner du vil ha med deg. Din partner kan også være en god kilde til underholdning. Spill bordspill for to kan passere timene raskt.

Vet at behandlingsstrukturen ansatte er der for å hjelpe deg med å gjøre din kjemoterapi økt så enkelt som mulig. Hvis du trenger noe, ikke nøl med å spørre.

Når den første økten er ferdig, ta deg tid til å tenke på hva det fungerte bedre for deg. Sesjonen har gått som forventet? Du var rolig i klærne dine? Du følte deg sulten eller kjedelig? Derfor bringer det de nødvendige endringene i planen din før neste avtale.