Hvordan hjelpe noen som har et panikkanfall

Del på Pinterest

Et panikkanfall er en kort, men intens fryktløs impuls.

Disse angrepene innebærer symptomer som ligner de som oppleves når de står overfor en trussel, blant annet:

 • intens frykt
 • En følelse av ulykke
 • svette eller kuldegysninger
 • skjelvende
 • hjertet slår
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Hode og brystsmerter

Panikkanfallene er forskjellige fra et typisk svar på frykt fordi ingen faktisk trussel er involvert.

Kroppen sier at C’det er fare, når det i virkeligheten ikke er noen «8221; forklarer Sadie Bingham, En klinisk sosialarbeider som spesialiserer seg på angst og gir Gig Harbour Therapy, Washington.

De utløsende faktorene til panikkanfall er ikke alltid lett å identifisere, slik at folk som har et angrep, ofte bekymrer seg for å ha mer, spesielt i det offentlige.

Panikkanfall følger vanligvis veldig ubehagelig og forårsaker bemerkelsesverdig ubehag. Mange tror at de har et hjerteinfarkt eller andre potensielt dødelige problemer.

Hvis du kjenner noen som lider av panikkanfall, er det flere ting du kan gjøre (og unngå å gjøre) for å hjelpe ham akkurat nå.

Forbli rolig

Å holde roen er en av de beste måtene å hjelpe.

Panikkanfall varer vanligvis ikke lenge. & # 8220; De mest intense følelsene har en tendens til å vare mellom 5 og 10 minutter & # 8221; forklarer Bingham.

Men noen som har et angrep, kan ikke ha mye ide om tid mens du skjer. De kan føle seg skremt eller tror de er i ferd med å dø.

Selv om du føler deg litt og # 8216; redd, forblir det rolig. Hvis stemmen din synes å hjelpe (og de ikke ba deg om å stille seg), snakk med dem i en rolig stemme.

Hva å si

Prøve:

 • beroligende dem som du ikke vil gå
 • Husker dem at angrepet ikke varer lenge
 • sier dem at jeg er trygg

Spør hvordan du kan hjelpe

De fleste som lider av panikkanfall, lever med andre typer angst, har sine egne metoder for å håndtere dem. Når du tilbyr støtte, husk at de kjære vet bedre når det gjelder hva som vil hjelpe deg mer.

Under et angrep kunne de imidlertid finne vanskeligere å kommunisere den. Vurder ideen om å spørre på forhånd hvordan du kan tilby hjelp hvis de lider av et angrep rundt deg.

Under et angrep er det godt å spørre rolig hva du kan gjøre for å støtte dem. Forbered deg på muligheten for et kort eller brå svar.

Svaret på stress stress eller flukt kan påvirke evnen til å tenke og oppføre seg på en logisk måte, ifølge Bingham. & # 8220; prøver å holde seg nøytral og ikke ta sitt svar på ansatte & # 8221;, anbefaler.

Og hvis jeg ønsket å gå?

Inntil jeg er i umiddelbar fare, ta noen skritt tilbake og gi dem litt og # 8216; av plass. Bo i nærheten, slik at du fortsatt kan holde D’øye ting og la dem få vite at hvis de må forandre deg, kommer du tilbake umiddelbart.

Lær faresignaler

Hvis du ikke er på tide, ta deg tid til å bli kjent med de første tegnene på et potensielt panikkanfall.

Panikkanfall begynner vanligvis med:

 • en følelse av terror eller frykt
 • Hyperventilasjon eller kortpustethet
 • Følelser av kvelning
 • Et hjerte som slår
 • Svimmelhet og tremor

Ikke alle opplever panikkanfall på samme måte, så det er bedre å spørre hvilke tegn som har en tendens til å manifestere.

Først innser du hva som skjer, raskere kan du hjelpe dem med å nå et mer privat sted, eller hvor de trenger å føle seg mer komfortable.

Konsentrert på handling i stedet for ord

En kjent og beroligende stemme hjelper noen mennesker, men prøver å unngå å si ting som «8220 gjentatte ganger; ikke bekymre deg & # 8221; eller å spørre dem om de er godt igjen og igjen.

Åpenbart mener du bra, men dine ord kan kanskje ikke ha mye nytte akkurat nå. De kan også gjøre situasjonen mer stressende, siden den kjære kunne tro på å gjøre noe galt fordi det ikke er bra.

Hvordan gjøre ordene dine mer brukbare

Handle med dine ord:

 • spør om de vil forlate rommet og gå et annet sted
 • Husker dem å fortsette å puste
 • involvere dem i en lys samtale, med mindre de sier at de ikke vil snakke

Forstå at deres panikk kanskje ikke gir mening for deg eller for dem

Panikkanfall kan være en kilde til forvirring og frykt. Folk kan vanligvis ikke forutsi dem og ofte ikke C’Det er en klar sak. De kan skje i situasjoner med stress, men også i løpet av øyeblikkene av ro eller til og med under søvn.

Det kan virke nyttig å fortelle din venn som ikke er C’det er ingenting å være redd. Men de er sannsynligvis helt klar over at det ikke er noen reell trussel.

Dette er en del av det som gjør panikkanfall så forvirret. Reaksjonen tilsvarer en fryktrespons, men ingenting skjer for å forårsake den frykten. Som svar kan noen som gjennomgår panikkanfall, begynne å frykte symptomene selv eller knytte dem til et alvorlig helseproblem.

Du kan også være den personen uten å forstå hvorfor de har panikkanfall. Det er mye mindre viktig enn din evne til å tilby empati og gjenkjenne deres angst som ekte og signifikant.

Validere deres angst

Folk har ofte problemer med å dele sine erfaringer med psykiske helseproblemer, inkludert panikkanfall.

Noen unngår å snakke om psykiske helseproblemer fordi de tror at andre ikke vil forstå hva de passerer. Andre bekymrer seg for å bli dømt eller fortalt ham at det de opplever, er ikke et stort problem.

Eksteriørene forstår ofte ikke frykten forårsaket av panikkanfall og kan til og med vurdere det ulogisk.

Men svaret er ekte og personen som gjennomgår angrepet, kan ikke kontrollere det.

En empatisk respons kan være så enkel som: & # 8220; det ser veldig vanskelig ut. Jeg beklager at du prøver det. Gi meg beskjed om hva jeg kan gjøre for å støtte deg. & # 8221;

Hjelpe dem å bli med føttene på bakken

Jordingsteknikker kan være nyttige for en rekke angstproblemer, inkludert panikkanfall.

& # 8220; Jordingsteknikker kan bidra til å inneholde panikkanfall etter start og # 8221; forklarer Megan Maccutcheon, En terapeut i Wien, Virginia.

Disse teknikkene hjelper personen med å konsentrere seg om hva som egentlig skjer, ikke på sin frykt for # 8217;. De er ofte mer nyttige når intensiteten av angrepene er litt dempet;.

Hurtige jordingsforslag

For å hjelpe noen rot, kan du prøve:

 • Fysisk berøring, hvordan å holde hånden din (hvis det er greit)
 • Gi dem et teksturert objekt å høre
 • Oppfordrer dem til å forlenge eller flytte
 • Oppmuntre dem til å gjenta en beroligende eller nyttig setning, som «8220; det er fryktelig, men det vil ikke skade & # 8221;
 • Snakk sakte og rolig om familie steder eller aktiviteter

Respektere deres behov

Fortell deg bare satt med vennen din mens de hadde et panikkanfall. Når det er over, virker de mer rolige, men slitne. Du skulle se et show, en du ventet på begge, men vennen din spør deg i stedet for å ta dem hjem.

Selvfølgelig er du sannsynligvis skuffet. Men husk: Din venn kan ikke hjelpe det som skjedde. De er sannsynligvis skuffet og utmattet. De kan også føle seg skyldige for å ødelegge planene dine, som kan forverre angsten som er knyttet til selve angrepet.

Det er normalt å føle seg helt ødelagt når kroppen din og dens prosesser kommer tilbake til normal etter en ekstrem fryktrespons. Noen som nettopp har hatt et panikkanfall, kan ikke føle seg i stand til å gjøre noe annet enn en fredelig avslapning.

Du tror kanskje at det kommer til å se showet, vil glede seg over eller forbedre humøret deres, men tvinge dem til å fortsette å engasjere seg når de foretrekker plass, kan holde det svaret på vedvarende stress, forklarer Bingham.

Hva å unngå å unngå

Hvis noen bestemmer seg for å snakke med deg om hans panikkanfall, ta det som et tegn på tillit.

Å vise respekt for deres erfaring og ære denne tilliten:

 • Svar med medfølelse
 • Vær oppmerksom på dine ord og handlinger, under et angrep og på en annen tid

Du kan ha alle de beste hensikter, men det er ganske mulig å gjøre noen syk uten å innse at du gjør det.

Hold disse forslagene i tankene kan hjelpe deg med å unngå ufrivillig skade:

Ikke sammenlign normal stress og frykt med panikk

Kanskje du følte deg stresset eller skremt i en farlig situasjon. Du kan også være engstelig.

Imidlertid er disse erfaringene ikke akkurat som et panikkanfall. Unngå å prøve å gjøre sammenligninger blant dine forskjellige erfaringer. Med mindre du har panikkanfall, forstår du sannsynligvis ikke hvordan de føler seg.

Hvis du har prøvd en ekstrem frykt, la det minnet fortelle deg hva vennen din går. Husk deg selv at de ikke bare er redd eller stresset.

De kan også høre:

 • hjelpeløs
 • Kan ikke klare det som skjer
 • Fysisk smerte eller ubehag

Ikke skam deg eller minimere

Det er ganske vanlig å bekymre seg for å ha et panikkanfall, spesielt foran fremmede, eller tror at angrepet kan irritere eller forstyrre venner eller kjære.

«Folk som lider av angst eller panikkanfall, kan forstå intellektuelt at svaret er ulogisk. Men å høre det fra noen andre kan øke sin isolasjon & # 8220; forklarer Bingham.

Unngå å si ting som:

 • & # 8220; bare avslappet. Ikke c’det er ingenting å være redd. & # 8220;
 • & # 8220; du er sint på dette?& # 8221;
 • & # 8220; så du ikke går?& # 8221;

Du har kanskje ikke tenkt å føle seg så skam til din venn, men nekte virkeligheten av hans angst kan sikkert ha det & # 8217;.

Ikke gi råd

Ikke alle coping teknikker fungerer for alle. Dyp pusting og andre avslapningsteknikker kan ha fordeler, men hjelper ofte mer hvis du trener regelmessig, sier MacCutcheon.

«Når disse teknikkene bare brukes under panikkmomenter, ender de ofte retorting mot. Dyp pusting blir til hyperventilasjon og sinnet blir for overveldet for å fokusere på ukjente ting & # 8220;.

Selv om det kan hjelpe til med å huske din venn å puste, fortell ham om å få dype pusten kanskje ikke være D’hjelp.

Kort sagt, unngå å fortelle noen hvordan man skal håndtere symptomer. Selvfølgelig kan du ha hørt yoga, meditasjon eller koffein kan hjelpe. Men du vet ikke hva vennen din allerede har prøvd, med mindre du har # 8217;.

Vent til du spør deg selv forslag. Hvis du har personlig erfaring, kan du si: Jeg har også panikkanfall og jeg fant yoga virkelig nyttig. Hvis du er interessert i å prøve det, kunne vi gå sammen før eller senere. & # 8221;

Når du ber om hjelp

Det kan være skummelt å se noen som har et panikkanfall, men på hvilket tidspunkt bør du gi ytterligere hjelp? Det er vanskelig å si.

Ringe det lokale nødnummeret kan virke det mest sikre trekket, men dette kan ofte gjøre situasjonen enda mer stressende for personen som har et panikkanfall.

Bare vær rundt og se dem gjennom opplevelsen kanskje ikke se mye for deg, men kan gjøre en betydelig forskjell for personen som har angrepet.

Når det er sagt, spør nødhjelp hvis:

 • Brystsmerter føles som en klemme (ikke lakende) og beveger seg på armene eller skuldrene
 • Symptomene vedvarer i mer enn 20 minutter og blir verre, ikke forbedre
 • Mangel på pusten forbedrer ikke
 • brysttrykket varer mer enn et minutt eller to

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.