Hvor lenge varer bivirkninger av hormonspiral?

Hvor lenge varer Mirena?

Mirena gir beskyttelse mot graviditet i 6 år hvis det brukes som prevensjon og har effekt i 5 år hvis det brukes til behandling av unormalt kraftige menstruasjonsblødninger og beskyttelse av livmorslimhinnen hos kvinner som i overgangsalderen bruker hormonerstatningsbehandling med østrogen.

Hvor mye koster Mirena spiral?

Pakninger, priser og refusjon
Styrke Pakning Varenr. Pris (kr)2
20 μg/24 timer 1 stk. 471973 1 314,10

Hvordan vet man at spiralen sitter feil?

Du kan kontrollere om den sitter på plass ved å stikke en finger dypt inn i skjeden. Hvis spiralen har sklidd ned, vil du kunne kjenne spiralen som en hard pigg innerst i skjeden. Noen får også symptomer i form av økte smerter og småblødninger. Faller ut.

Hvor lenge blødde du etter spiral?

Det høres ikke unormalt ut å blø fremdeles, det er bare 12 dager siden du satt inn spiralen. Dersom du ikke har feber og/eller har sterke magesmerter, kan du foreløpig se an. Om blødningene vedvarer, kan du ta kontakt med helsepersonellet som satt inn spiralen på deg.

Hva gjør hormonspiral med kroppen?

Hormonspiralen inneholder ikke østrogen. Gjennom små porer skilles det ut en konstant, og svært liten mengde av hormonet, hvert døgn. Dette virker på slimhinnen inne i livmorhulen, og fører til at: Livmorslimhinnen blir tynnere og mindre mottakelig for et befruktet egg.

Hvor lang tid tar det før spiral virker?

Kvinner med regelmessige menstruasjoner er sikker fra første dag, dersom spiralen settes inn i løpet av de syv første dagene etter påbegynt menstruasjon. Dersom spiralen settes inn utenom dette, skal hun bruke kondom eller avstå fra samleie de første syv dagene.

Kan man gå opp i vekt av spiral?

Noen vil kunne gå opp i vekt når de begynner med en hormonspiral. Hormonet i spiralen kan gi litt premenstruelle plager og mange vil kjenne igjen at matlysten øker litt rett før menstruasjonen. Hvis du ikke greier å stanse vektøkningen bør du nok ta ut hormonspiralen.

Hva skjer etter fjerning av hormonspiral?

Fjerning av spiral

Du skal ikke ha samleie uten kondom de siste 7 dagene før spiralen fjernes, da det kan gi risko for graviditet. Fjerningen går veldig raskt, og gir ubehag i ca. 2 sekunder. Det er normalt å få menstruasjonslignende smerter og blødning de første dagene etter at spiralen er fjernet.

Hvorfor får man ikke mensen med spiral?

Kunstig mensen

Menstruasjon kommer etter en eggløsning – og det får du ikke med prevensjon. Denne menstruasjonen er kunstig, sier Aarvold: – Noen kvinner synes det er skummelt å miste menstruasjonen sin, og for de fleste har det ingenting å si om det er en falsk eller ekte blødning de har.

Hvor fort kan man bli gravid etter fjerning av spiral?

Hormonspiraler generelt ser ikke ut til å påvirke fruktbarheten etter fjerning (6-9). Dette bekreftes av de oppdaterte preparatomtalene. Cirka 80% av kvinnene som ønsket graviditet, ble gravide innen 12 måneder etter at levonorgestrel IUD ble tatt ut (3, 4).

Er hormonspiral gratis?

For p-stav og hormonspiral gjelder følgende: Dersom du er 16, 17, 18 eller 19 år er det gratis. Dersom du er 20 eller 21 må du betale en egenandel for p-stav og hormonspiral (unntatt Levosert som er gratis for deg som er 20 år).