Hvordan behandle Østrogendominans?

Hva skjer om man har for lite østrogen?

Lavt østrogen gir symptomer som menstruasjonsforstyrrelser, hetetokter, vansker med å bli gravid, tørr skjede, søvnløshet, nedsatt sexlyst, tørr hud og følelsesmessige endringer.

Hva skjer med kroppen når man slutter med østrogen?

Ved overgangsalderen stanser produksjonen av østrogen (og progesteron) i eggstokkene, og dette kan føre til overgangsplager. Tilførsel av østrogen – hormonbehandling – kan stoppe disse plagene, men det kan også øke risikoen for blant annet hjerneslag og brystkreft.

Hva er naturlig progesteron?

20 mg progesteron, én eller to ganger daglig. Forkjemperne for progesteronkrem gjør det til et poeng at man må bruke «naturlig progesteron». Med et «naturlig hormon» tenker man seg et stoff med en molekylær struktur identisk med hormoner produsert i mennesker, dyr eller planter.

Hva gjør østrogen med huden?

Naturlig nok påvirker dette kroppen og huden på en ganske dramatisk måte. Østrogen er fantastisk for huden fordi det skaper en jevn overflate. Det hjelper til å bygge kollagen og elastin, proteiner som gjør huden motstandsdyktig og elastisk. I tillegg hjelper østrogen huden å lege og holde seg fuktet.

Hvordan behandle hormonforstyrrelser?

Hvordan behandles hormonforstyrrelser? Ofte kan endring av kosthold og mosjon være svært effektiv. Det er viktig at man får en grundig gynekologisk undersøkelse som gir klarhet i årsak til hormonforstyrrelsene. Du trenger ingen henvisning for å bestille time hos oss.

Hvordan få mer østrogen i kroppen?

Det er med andre ord ganske mange ulike råvarer og matvarer som inneholder fytoøstrogen, og dermed øker mengden naturlig østrogen i kroppen.

Mat som inneholder naturlig østrogen
  1. Tofu.
  2. Sesamfrø.
  3. Linfrø.
  4. Soyabønner og soyaprodukter som soyamelk.
  5. Hummus.
  6. Fullkornsbrød.
  7. Hvitløk.
  8. Fennikel.

Hva er Folikkelfase?

Menstruasjonssyklusen varer fra menstruasjonens første dag til første dag av neste menstruasjon. Gjennomsnittlig er den rundt fire uker, med variasjoner mellom tre og fem uker. Første del av menstruasjonssyklus frem til eggløsningen kalles follikkelfasen.

Hva er trisekvens?

Trisekvens er en sekvensiell, kombinasjons hormonsubstitusjonsbehandling (HRT) som tas hver dag uten avbrudd. Trisekvens brukes til postmenopausale kvinner minst 6 måneder etter deres siste naturlige menstruasjon. Trisekvens inneholder 2 hormoner: Et østrogen (østradiol) og et progestogen (noretisteronacetat).

Hvor lenge kan man gå på østrogen?

Kvinner som er kommet tidlig i overgangsalder (før 40-45 år) anbefales å bruke østrogen, i all fall til ‘naturlig overgangsalder. Det er i prinsipp ingen grense for hvor lenge en kvinne kan bruke hormon.

Hvor skal jeg smøre Progesteronkrem?

Som krefthemmende middel anbefales det å bruke 1/4 teskje to ganger daglig, kontinuerlig uten opphold. Kremen kan smøres inn på hender, hals, bryster og ansikt.

Hva gjør Hormonplaster?

Dette er medisiner som virker i underlivet, men også i kroppen forøvrig. Derved motvirkes hetetokter og forandringer i skjelettet. Preparatene tas i form av tabletter eller hormonplaster.