Hvor lenge på sykehus etter tarmoperasjon?

Hva bør man spise etter tarmoperasjon?

Ja-mat ved dårleg fordøyelse
  • Kneipbrød, lyst grovbrød, knekkebrød og flatbrød.
  • Kvitost, brunost, kokt skinke, servelat, leverpostei, kokt egg, reker, syltetøy og honning.
  • Mager og halvfeit fisk, fiskemat og fiskepuddig.
  • Mørt kjøtt utan fett, kjøttkaker og farse.
  • Lettrømme, mild og mager saus.
  • Kokte poteter og grønsaker.

Hva er Kolonreseksjon?

Fjerning av tykktarm (kolonreseksjon) utføres ved tykktarmskreft. Målet med operasjonen er å helbrede sykdommen.

Kan man fjerne hele tykktarmen?

Kirurgisk behandling vil være å fjerne hele tykktarmen og endetarmen. Deretter blir tynntarmen koblet til endetarmsåpningen. Operasjonen blir gjort i en eller flere seanser. I perioden mellom operasjonene vil pasienten få stomi (utlagt tarm).

Hvor lenge ligger man på postoperativ?

Hvor lang tid du vil bruke på å våkne ordentlig er avhengig av hva slags narkose du har fått, og hvor lenge operasjonen har vart. Noen ligger bare kort tid på postoperativ avdeling mens andre må ligge der til neste dag. Dette vil du få nærmere beskjed om før operasjonen.

Hvor lenge har man vondt etter kikkhullskirurgi?

De første dagene kan du føle deg oppblåst i magen og eventuelt ha vondt i skuldrene. Dette skyldes irritasjon fra gjenværende gass i bukhulen og kan oftest lindres med reseptfrie, smertestillende tabletter. Du kan vanligvis gjenoppta fysisk trening etter 3-7 dager. Egenmelding på inntil 3 dager er oftest nok.

Hva hjelper mot tarmslyng?

Behandling av tarmslyng kan variere fra enkle tiltak til operasjon. Blant enkle tiltak er faste, smertelindring og avlastende kateter til magesekken (magesonde).

Hva kan man spise etter tarmslyng?

Trevlete matvarer som for eksempel asparges, stangselleri, brokkolistilker og rabarbra. Aspargestoppene, margen i brokkolistilkene og blomsterstanden kan spises når den er godt kokt. Frukthinnene av sitrusfrukter (bruk heller juicen). Fruktskall og kjerner som bringebær og fiken i større mengder.

Hvor farlig er tarmslyng?

Det er en livstruende tilstand der det kan oppstå alvorlig bukhinnebetennelse. Tarmslyng ses oftest i siste del av tykktarmen (sigmoideum), men tilstanden kan forekomme i andre deler av tarmen – også i tynntarmen. Tarmslyng er en sjelden tilstand med færre enn 100 tilfeller i året her i Norge.

Hvor er sigmoideum?

Sigmoideum er den nederste, s-formede delen av tykktarmen. Sigmoideum går over i endetarmen (rectum). Sigmoideum er omsluttet av bukhinnen (peritoneum) og er derfor intraperitoneal.

Hva er Tarmreseksjon?

Tarmreseksjon (tynntarmreseksjon eller tykktarmreseksjon)

Ved dette inngrepet fjernar ein kun det tarmavsnittet som forårsakar pasientens symptom og / eller komplikasjonar. Det er viktig for å unngå uønska påverknad av tarmfunksjon og næringsopptaket.

Hva kan jeg spise når jeg har divertikulitt?

Det anbefales i tillegg å følge en såkalt lav-fiber diett, som gir lite avføring. Dietten består av blant annet hvitt brød, hvit ris, grønnsaker og juice uten fruktmasse. Divertikulitt kan noen ganger forårsake alvorlige komplikasjoner, som for eksempel store blødninger.