Hvor skadelig er fluor?

Hva gjør fluor i kroppen?

Fluor gjør at tennene kan motstå syren. Dessuten blir fluor også skilt ut i spyttet og kan gjenskape emaljen. Det skjer selv om man ikke pusser tenner med fluortannkrem.

Kan man få for mye fluor?

Overdosering med fluor

Vanligvis dreier det seg om et inntak av mellom 5-50 tabletter (barnefluortabletter). Dette er vanligvis ufarlig og forløper uproblematisk med eller ingen symptomer. I følge Giftinformasjonssentralen kjenner en ikke til at det har forekommet alvorlige forgiftninger etter fluorinntak i Norge.

Er fluor sunt?

Fluor er skadelig

Inntak av store mengder kan ha skadelig effekt, men det skal svært mye til for at du skal bli forgiftet. I anbefalte doser er det solid dokumentasjon for at det forebygger karies og er en viktig del av en sunn og god tannhelse.

Hvor mye fluor daglig voksne?

Tannhelsepersonell bør råde pasienter til å pusse tennene to ganger daglig med fluortannkrem: Tannkremen bør inneholde minst 0,15 % fluor.

Hvor ofte bør man bruke fluor?

Munnskyll med fluor er en effektiv måte å sikre ekstra beskyttelse på tennene og det tar kun 1-2 minutter hver dag. Dersom du kun skyller en gang om dagen anbefaler vi at du bruker munnskyll med fluor om kvelden etter tannpussen. Da blir det liggende et tynt lag med fluor på tennene hele natten.

Er fluorskylling farlig?

4. Ikke skyll munnen med fluorskylling. Fluorskylling er en god idé fordi det gir en lokal effekt og en unngår at fluor blir tatt opp i kroppen. Noe fluor blir liggende igjen i biofilmen (tannbelegget) på tannoverflaten og kan være gunstig for å styrke emaljen i utsatte områder.

Er Flour bra?

Hvorfor er fluortannkrem bra for tennene? Fluorid er et mineral som styrker emaljen på tennene dine. Den eneste måten å redde tennene dine fra skade er å tilsette mineraler, som blant annet fluorid. Dette bidrar til å balansere antallet mineraler som går tapt, og antallet som erstattes.

Hvordan bruke fluor?

Motvirker bakterier i munnen

De lever i plakk og lever av sukker. De gjør om sukkeret til en organisk syre som kan oppløse emaljen. Fluor gjør at tennene kan motstå syren og dermed unngå hull. Dessuten blir fluor også skilt ut i spyttet og kan gjenskape emaljen.

Kan voksne ta fluortabletter?

Fluortabletter til voksne (fra 18 år): Ta en Flux 0,75 mg sugetablett morgen og kveld etter tannpussen. Flux (natriumfluorid). Reseptfritt legemiddel. sugetabletter til forebygging av karies og hull i tennene hos barn (0,25 mg og 0,50 mg) og voksne (0,50 mg og 0,75 mg).

Hvilken fluorskylling er best?

Tannlegens råd: Sjekk at fluorskyllen har riktig mengde med fluor! Styrken har nemlig alt å si for om fluorskyllen forebygger hull i tennene eller ei! For å forebygge hull i tennene anbefaler Helsedirektoratet daglig bruk av fluorskyll med 0,2% NaF (natriumfluorid) og fluortannkrem!

Er det fluor i all tannkrem?

Svært små mengder

Richards har forsket i bruken av fluor mot hull i tennene. Han forteller at vi ikke bør bekymre oss. – Fluortannkrem er ikke farlig fordi mengden fluor er så liten, sier forskeren, som forteller at det bare er på folkemunne stoffet heter fluor. I virkeligheten inneholder tannkremen nemlig fluorid.