Hvor lenge kan man ha vondt etter rotfylling?

Hvorfor får man midlertidig fylling?

Den midlertidige fyllingen skal hindre at nye bakterier kommer inn og infiserer pulpa. Den midlertidige fyllingen er først myk og blir gradvis sterkere. Det er derfor viktig at man lar den være i ro i minst 1 time før man spiser. En midlertidig fylling blir aldri så sterk som en vanlig fylling.

Kan betennelse i tann spre seg?

Ettersom infeksjonen blir verre, kan hevelsen spre seg og påvirke større deler av munnen. Personer med en abscess langsmed tennene, får ofte hevelse før de kjenner smerter. Tannen blir følsom for varm eller kald mat og drikke.

Kan man få tannverk i rotfylt tann?

Midt inne i tannen finner man pulpa, et hulrom fylt av nerver og blodkar. Dersom pulpa blir skadet og infisert av bakterier (for eksempel på grunn av et stort hull i tannen), kan den aldri bli normal igjen. Resultatet kan bli tannsmerter og tannen må rotfylles om den skal beholdes.

Skal det gjøre vondt etter fylling?

Når du har fått en fylling skal det ikke gjøre vondt i etterkant. Hvis det likevel er vondt å tygge eller du har tannverk etter at du har fått en tannfylling må du kontakte oss så raskt som mulig. Smertene kan skyldes at nervene ligger høyere i tannen en det som er vanlig eller at fyllingen er spesielt dyp.

Kan man trene etter rotfylling?

Tannlegen vil ikke starte på en rotfylling før du er totalt bedøvet. Dette for å sikre at det ikke skal gjøre vondt. Du vil kunne reise på jobb, trening eller andre aktiviteter etter endt behandling.

Hva er en midlertidig fylling?

I prosessen med å rotfylle en tann vil man normalt måtte påregne en periode med en midlertidig fylling. Den midlertidige fyllingen skal hindre at nye bakterier kommer inn i tannen mens behandlingen pågår. Den midlertidige fyllingen er først myk og blir gradvis sterkere.

Hva koster en midlertidig fylling?

Tannlege
Behandling Pris
Midlertidig fylling 450
Liming av løs streng 450
Tannfarget fylling 1 flate, avhengig av tid og materialbruk 680-750-820
Tannfarget fylling 2 flater, avhengig av tid og materialbruk 880-1050-1120

37 weitere Zeilen

Hva er forskjell på fylling og rotfylling?

Når vi skal reparere et hull, renser vi først bort alle tegn til karies rundt hullet i tannen. Tannsekretæren lager en fylling som tannlegen din bruker til å tette igjen hullet. 2 timer etterpå kan du spise som normalt. I noen tilfeller, kan nerven i tannen ha blitt betent, og da må tannen rotfylles.

Kan man dø av betennelse i tann?

eks. ved hull i tannen (karies). I den forbindelse kan du få et akutt smertefullt forløp som gjør at du ikke får sove og må ta smertestillende medisin. Hvis tannervebetennelsen ikke behandles, vil bakterier invadere tannerven, som dør, og det utvikles tannrotbetennelse.

Hvordan bli kvitt Tannrotbetennelse?

Behandling. Ved reversibel pulpitt fjerner tannlegen tannråte og reparerer tannen med tannfyllinger. Ved irreversibel pulpitt består behandlingen i å bore gjennom tannen inn til pulpa, fjerne den betente og nekrotiserte pulpa (nerven), rengjøre rotkanalen og plombere den (rotfylling). Alternativt fjernes tannen.

Er Perikoronitt farlig?

Prognose. Tilstanden kan være en engangshendelse, men i mange tilfeller er det en tilbakevendende tilstand. Stadige nye betennelser taler for at tannen bør fjernes. God tannhygiene med regelmessig tannpuss og eventuell rengjøring med tanntråd, kan forebygge tilbakefall.