Hvor mye koster Saxenda?

Hvor er det best å sette Saxenda?

Nålen er kort, maksimalt 0,88 millimeter lang, det er nok til at man kan sette sprøyten under huden. De beste stedene å sette sprøyten er magen, foran på lårene eller i overarmen.

Kan man få Saxenda på blå resept?

Mysimba og Xenical er tablettar, Saxenda er ei sprøyte. Viss ein ber fastlegen sin søkje om individuell refusjon, kan ein medisinen på blå resept. Da må ein ha kroppsmasseindeks (BMI) på meir enn 35 pluss tilleggssjukdommar, eller BMI over 40. Det er Helfo som seier ja eller nei til søknaden.

Hva er forskjell på Mysimba og Saxenda?

De to nye medikamentene virker blant annet ved å redusere appetitt: Bupropion/naltrexon (Mysimba) reduserer sug og liraglutide (Saxenda) er egentlig en diabetesmedisin som stabiliserer blodsukkeret, kan gi lengre metthetsfølelse og mindre appetitt.

Hvor mye kan man gå ned på Mysimba?

Gode resultater. Eli Heggen sier at pasientene som får Mysimba og Saksenda i gjennomsnitt går ned mellom 5 og 10 prosent i vekt.

Hvor lenge varer en Saxenda penn?

Behandling med Saxenda 3,0 mg daglig skal seponeres etter 12 uker, dersom pasienten ikke oppnår et vekttap på minst 5% av opprinnelig kroppsvekt. Ungdom ≥12 år: Som supplement til et sunt kosthold og økt fysisk aktivitet for vektkontroll hos ungdom ≥12 år med fedme (BMI tilsv.

Hvor kjøpe Saxenda?

Saxenda 6 mg/ml injeksjon, penn 5x3ml – Apotek 1.

Finnes Saxenda i tabletter?

De to slankemedisinene det er snakk om er tablettene Mysimba og sprøyten Saxenda. Tablettene skal tas to ganger om dagen, mens sprøyten settes en gang om dagen. Begge medisinene virker på hjernen ved at de demper appetitten, og på den måten gjør deg mindre sulten og raskere mett.

Hvordan få resept på Saxenda?

Saxenda er det nyeste av tre legemidler som i Norge er godkjent for bruk ved fedme. Per i dag kan disse bare fås på blå resept ved å søke om det som kalles individuell refusjon.

Hva er forskjellen på Saxenda og victoza?

Virkestoffet i det nye legemiddelet Saxenda er det samme som i diabetesmedisinen Victoza, men i ulik dosering. Slankemedikamentet inneholder 3,0 mg liraglutid, mens diabeteslegemiddelet har 1,8 mg dosering.

Hvordan få dekket Saxenda?

Pasienter med KMI ≥ 40 eller KMI ≥ 35 med tilleggslidelse kan nå fedmelegemiddel på individuell refusjon. Via en enkel portal får legen direkte svar på søknaden.

Hvor høy BMI for å få Mysimba på blå resept?

Mysimba er godkjent til bruk hos pasienter med en innledende kroppsmasseindeks på 30 eller høyere. Det kan også gis til pasienter med en kroppsmasseindeks mellom 27 og 30 hvis de har vektrelaterte tilleggstilstander som f.