Hva er aldersflekker?

Hva er en Leverflekk?

Solflekker eller solar lentigo er en type pigmentflekker som skyldes kronisk eksponering for sol. Tilstanden betegnes også «leverflekker» eller alderdomsflekker, lentigo senilis – fordi forekomsten øker med årene. Det er en godartet tilstand.

Hvordan bli kvitt leverflekker?

Hos hudleger er det vanlig å frysebehandle leverflekkene. – Hudleger kan også fjerne leverflekker ved laser. Lokalbehandling som kremer kan også hjelpe, forteller Lilleskog. Ulempen med frysebehandling er at flekkene kan bli blekere enn omgivende hud etter behandling, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Hvordan unngå aldersflekker?

Forebyggende råd mot pigmentflekker

God solbeskyttelse er det viktigste du kan gjøre. Er solen sterk bør du smøre deg godt med en solkrem tilpasset hudtypen din og med tilstrekkelig høy faktor (minst 30, gjerne mer). I vinterhalvåret bør du bruke dagkrem med solfaktor.

Hvordan få bort solflekker?

hvordan skal du gå frem for å fjerne pigmentflekker i ansiktet? – For det første er det lurt å holde seg unna sterkt sollys så du ikke får mer pigmentering. Du kan forsøke fruktsyrebehandling som eksfolierer huden, og som kan gi en blekende effekt. Husk bare å bruke en dagkrem med solfaktor etter eksfoliering.

Hvordan ser pigmentflekker ut?

Godartede lysebrune til mellombrune flate flekker i huden. De finnes på soleksponerte områder som ansikt, øvre del av bryst og håndrygger. De kan variere i størrelse fra en millimeter til noen få cm i diameter.

Hvordan ser en pigmentflekk ut?

Hyperpigmentering/pigmentflekker er en vanlig hudlidelse, og vises som brune flekker i huden. Det er ikke farlig, men noen ønsker å behandle det av kosmetiske årsaker. Det finnes ulike typer pigmentflekker; melasma, solar lentigo (leverflekker) og seboreisk keratose (talgvorter) er blant de vanligste.

Hvordan starter hudkreft?

Generelt om hudkreft

Gjentatte solskader kan gjøre at cellene i huden begynner å dele seg eller vokse ukontrollert i et av lagene i huden. Hvis du har lys hud og blir solbrent mange ganger eller utsetter deg for sterkt sollys over lang tid, øker risikoen for å få hudkreft.

Hvorfor kalles det leverflekker?

Selv om mange omtaler dette som leverflekker, har det ingenting med leveren å gjøre. Navnet har den sannsynligvis fått på grunn av form og farge. – Årsaken er skader i huden forårsaket av sol. Flekkene finnes gjerne på områder av kroppen hvor solen lett kommer til.

Hva er årsaken til pigmentflekker?

Pigmentflekker kan skyldes overdreven soling kombinert med bruk av lav eller ingen solbeskyttelse. Arv og genetiske faktorer ser også ut til å ha betydning for om man får pigmentflekker eller ikke. Pigmentflekker kan også oppstå på grunn av hormoner. For eksempel er gravide mer utsatt for å få pigmentflekker.

Hva er lentigo?

Lentigo er en pigmentflekk på hud eller slimhinner som skyldes ansamling av pigmentceller. Det finnes flere typer, blant annet lentigo simplex og lentigo solare.

Hvordan bli kvitt Senilvorter?

Avskrapning med en skarp skje kan være effektiv behandling. Det er også mulig å pensle flate seborreiske keratoser med Trikloreddiksyre (TCA), som etser bort det øverste hudlaget. CO2-laserbehandling kan også brenne bort hudforandringer.