Hvor lenge det tar en tatovering å helbrede? En gjenopprettingskronologi

Del på Pinterest

Etter å ha bestemt seg for å få deg en tatovering, vil du sannsynligvis ikke se # 8217; nå for å vise den av, men du vil kanskje ha mer tid enn du tror å helbrede helt.

Helbredelsesprosessen foregår i fire faser, og tiden som kreves for utvinningen av såret, kan variere avhengig av tatoveringsstørrelsen, kroppens stilling og egne vaner.

Denne artikkelen vil undersøke fasene av tatovering helbredelse, hvor lang tid det tar og alle tegnene som kan indikere at tatoveringen din ikke helbreder godt.

Hvor lenge det tar en tatovering å helbrede?

Etter å ha gjort en tatovering, vil det ytre laget av huden (den delen du kan se) generelt helbrede innen 2 eller 3 uker. Selv om det kan virke og føle seg kurert, og du kan bli forsøkt å senke etter salgspleie, kan de være nødvendige opptil 6 måneder før huden under en tatovering virkelig helbreder.

Huden rundt de større tatoveringene tar lengre tid å gjenopprette og noen faktorer, hvordan å samle scabs, ikke hydrere, gi opp SPF eller bruk en lotion med alkohol kan redusere prosessen.

Tattoo Healing Phases

Generelt kan tatoveringshelbredende faser deles inn i fire forskjellige faser og omsorg for tatoveringen endres litt avhengig av fasen.

Uke 1

Den første fasen varer fra dag 1 til dag 6. Din nye tatovering vil bli blindfoldet for de første timene, hvoretter det blir ansett som et åpent sår. Kroppen din vil reagere på skader, og du kan legge merke til rødhet, drypping, lysbetennelse eller hevelse eller brennende følelse.

Uke 2

På dette stadiet kan du føle kløe og peeling. Den rystende huden er ingenting å bekymre seg for: det er et naturlig svar, og blekket vil forbli intakt, selv om det virker som en del løsner.

Prøv å tåle riper eller skorpe. En fuktighetsgivende krem ​​anbefalt av en tatoveringskunstner eller lege kan holde huden hydrert rundt tatoveringen og kan lindre kløe.

Uker 3 og 4

Din tatovering kan begynne å drowing og kløe skal passere. Hvis det ikke gjør det, og rødheten vedvarer, kan det være et tidlig tegn på en infisert tatovering. Tatoveringen din kan virke mindre livlig enn forventet, men dette er fordi et lag tørr hud har dannet seg.

Dette vil naturlig forklare, avsløre den levende tatoveringen. Motstår alle’puls for å samle eller skrape, noe som kan forårsake arr.

Måneder fra 2 til 6

Kløe og rødhet bør bli dempet på dette punktet, og tatoveringen kan virke helt helbredet, selv om det er intelligent å fortsette med omhu. Langsiktig omsorg for en tatovering inkluderer å forbli hydrert, bruk beskyttende eller solterrøy og hold tatoveringen ren.

Hvordan redusere helbredende tid

Alle vil at deres tatovering skal helbrede raskt, men virkeligheten er at det som med noe sår, trenger det tid og omsorg. Det er noen ting du kan gjøre for å akselerere helbredelsesprosessen.

Bruk solkrem

Sollys kan gjøre tatoveringsfaden og friske tatoveringer er spesielt følsomme for solen. Dekk tatovering med klær som lange ermer eller bukser eller et produkt for hudpleie med SPF.

Ikke bake igjen etter å ha fjernet den første dressingen

Din tatovering trenger å puste, så når den opprinnelige bandasjen er fjernet & # 8211; Det vil vanligvis bli innpakket med gjennomsiktig plast eller kirurgisk wrap fra’artist & # 8211; Det er bedre å ikke dekke det. Wrap Det kan forårsake ekstra fuktighet og mangel på oksygen, som kan forårsake skorpe og langsom helbredende formasjon.

Rengjør hver dag

Du bør bruke varm, ikke varmt, noe som kan skade huden eller åpne porene, og sørg for at blekket er tiltrukket av innsiden og sterilt vann Å rense tatoveringen minst to eller tre ganger om dagen.

Før du begynner, må du sørge for at hendene dine er helt rene med en antibakteriell såpe. Deretter, spray vann på tatoveringen, følg med såpe uten parfyme og uten alkohol og la den tørke tatoveringen ALL’luft eller tørk det forsiktig med et rent papirhåndkle.

Påfør en salve

Din tatovering trenger luft å helbrede, så det er bedre å hoppe over tunge produkter som Vaseline, med mindre du er spesielt anbefalt av din kunstner.

I de tidlige dagene vil kunstneren din sannsynligvis anbefale deg å bruke produkter med lanolin, olje og vitamin A og D.Etter noen dager kan du bytte til en mer lys og til og med duft post-behandling fuktighetskrem eller til og med ren kokosnøttolje.

Ikke skrap eller samle

Crust-formasjonen er en sunn del av helbredelsesprosessen, men samler eller Skrap skorpen kan forsinke helbredelsesprosessen og kan kompromittere tatoveringsintegriteten eller forårsake arr.

Unngå duftende produkter

Det er viktig å unngå duftende lotioner og såper på tatoveringen, og, avhengig av hvor tatoveringen er plassert, kan du til og med bytte til sjampo, balsam og ikke-duftende boblebad. Dufter i produkter kan forårsake en reaksjon når de kommer i kontakt med tatoveringsblekk.

Ikke våt det

Bortsett fra den lille mengden sterilt vann som brukes til å rense tatoveringen, unngå å vaske den i dusjen eller på badet og definitivt ikke svømme For de første 2 ukene.

Tegn på at tatoveringen din ikke helbreder riktig

Det er viktig å vite tegnene som tatoveringen din ikke helbreder riktig eller har blitt smittet. Symptomene på feil helbredelse inkluderer:

  • Feber eller kulderystelser. Feber kan indikere at tatoveringen din har blitt infisert, og du bør umiddelbart konsultere en lege.
  • Langvarig rødhet. Alle tatoveringer vil være litt og # 8216; rødt i noen dager etter prosedyren, men hvis rødheten ikke er dempet, er det et tegn på at tatoveringen din ikke helbreder godt.
  • Transfinant væske. Hvis det etter 2 eller 3 dager fremdeles kommer ut av væsken eller pus, kan det bli smittet. Rådfør deg med en lege.
  • Huden hovent og hovent. Det er normalt at tatoveringen skal heves i noen dager, men den omkringliggende huden skal ikke være hovent. Dette kan tyde på at du er allergisk all’blekk.
  • Sterk kløe eller urtikaria. Pruriginøse tatoveringer kan også være et tegn på at kroppen din er allergisk all’blekk. De Allergisk reaksjon på en tatovering kan skje umiddelbart etter, eller opp til flere år etter å ha fått tatoveringen.
  • Arr. Din tatovering vil danne skorpene fordi det er et sår, men en velholdt tatovering bør ikke helbrede. Tegn på arr inkluderer hevet og hovent hud, rødhet som ikke falmer, forvrengt farger ALLE’Tattoo interiør eller smurt hud.

Ta bort

Etter å ha oppnådd en ny tatovering, vil det ytre laget av huden generelt bli helbredet innen 2 eller 3 uker. Imidlertid kan helbredelsesprosessen ta opptil 6 måneder.

L’Ettersalgsservice, som inkluderer daglig rengjøring, en salve eller fuktighetsgivende krem, bør fortsette i minst denne gangen for å redusere risikoen for infeksjon eller andre komplikasjoner.