Hva er objektets varighet og alderen til barna utvikler seg?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er oppholdet til objektet?

Det kan virke litt & # 8216; klinisk, men objektets varighet er bare en av de mange store milepæler i utviklingen som du kan nyte med babyen din. I et nøtteskall betyr objektets varighet på at barnet ditt forstår at ting du ikke kan se & # 8211; Du, hans kopp, et kjæledyr & # 8211; det er fortsatt.

Hvis du skjuler en favoritt leketøy når du spiller med et veldig lite barn, hva skjer? De kan virke kort forvirret eller opprørt, men så gir de raskt å lete etter dem. Det er bokstavelig talt & # 8220; vekk fra øynene, vekk fra sinnet & # 8221;.

Når babyen din grep varmen av objektet, vil det imidlertid sannsynligvis lete etter leketøyet eller vil forsøke å slippe det tilbake, eller til og med uttrykke sin sorg for hans forsvinning høyt. Dette er fordi de vet at leketøyet fortsatt eksisterer!

Utviklingen av objektets varighet, hjelper barnet ditt til å oppnå enda mer søte mål, inkludert:

 • Minneutvikling
 • utforskning
 • spille
 • språklig oppkjøp

Det kan også påvirke måten barnet ditt reagerer på når du forlater rommet: plutselige tårer eller en Pterodactyl Scream spille familiemedlemmer? & # 8211; Selv om det bare er for en kort tur på badet.

Denne separasjonsangst er også en normal del av utviklingen. Å spille visse spill (som Peekaboo) med barnet ditt, kan hjelpe deg med å lære at ja, du vil definitivt komme tilbake, akkurat som du alltid har gjort før.

La oss se nærmere på hvordan du kan hjelpe dine små mens du utvikler ideen om objektets varighet og arbeider gjennom separasjonsangst.

Når det skjer?

Når barna kan gjenkjenne ansikter (rundt 2 måneder gamle) og familieobjekter (rundt 3 måneder), begynner de å forstå eksistensen av disse objektene.

Slik at de kunne begynne å lete etter lekene du skjulte, ha det gøy å oppdage eller åpne ting og vise det dyrebare tannløse smilet under spill som Peekaboo.

Jean Piaget, en barnslig psykolog og forsker som åpnet gaten til bruken av objektets gjenstand, har foreslått at denne evnen ikke utvikler seg til et barn har ca 8 måneder. Men nå er det generelt akseptert at barn begynner å forstå varigheten til Permanence of 8217; elementet først, et sted mellom 4 og 7 måneder.

Barnet ditt vil ta tid for å fullt ut utvikle dette konseptet. De kunne jage en skjult leketøy en dag og virke helt uinteressert neste dag. Dette er ganske vanlig, så ikke bekymre deg!

Prøv å ikke bekymre deg

Det er helt normalt at barnet ditt snart vil nå de etterlengtede utviklingsmålene. Hvis de ser ut som en bit & # 8216; sen på programmet, er det også normalt å spørre hvorfor.

Du kan føle deg litt og # 8216; bekymret hvis barnet ditt har nesten 8 måneder, men det ser fortsatt ikke ut til å legge merke til at hans plysj er skjult under et teppe. Men ikke bekymre deg: Utviklingen skjer ikke på samme måte for alle barn, og barnet ditt vil nå dette målet på fritiden.

Det har også blitt foreslått at barn som ikke søker sine leker, kan ikke ha stor interesse for det leke. Vi er ærlige: Mange av oss ville oppdrere våre hjem på jakt etter bilnøkler mens en joker mangler fra en haug med kort, er ikke verdt vår tid.

Hvis du er bekymret, kan du snakke med barnets barnelege hjelpe deg med å lindre bekymringene du kanskje har hvis barnet ditt ennå ikke har lagt merke til oppholdet på objektet.

Kjernen til Piaget-teorien

Begrepet av varigheten av objektet kommer fra teorien om kognitiv utvikling av Piaget. Piaget trodde følgende:

 • Barn kan lære alene, uten L’voksenhjelp eller andre barn.
 • Barn trenger ikke belønninger eller eksterne motivasjoner for å lære nye ting.
 • Barn bruker sine erfaringer til å utvikle sin kunnskap om verden.

Fra sitt arbeid med barn skapte han en fasebasert utviklingsteori. Oppholdet av objektet er en viktig milepæl i den første av de fire fasene: sensingsfasen. Denne fasen markerer perioden mellom fødselen og # 8217; alder av 2 år.

I løpet av denne fasen lærer barnet ditt å eksperimentere og utforske gjennom bevegelse og sansene, siden det fortsatt inneholder abstrakte symboler eller tanker.

Dette betyr mye klosset for et bilde, faller, griper og lanserer alle de lekene du nettopp har samlet og setter hver eneste ting de kan finne i munnen deres. Men det er greit, fordi dette er akkurat slik barna lærer. (Og det er akkurat hva bestemøtene smiler, så gjør deg klar til å fange disse øyeblikkene og dele dem!)

Som vi allerede har forklart, trodde Piaget at forståelsen av oppholdet på gjenstandene begynte rundt 8217; alder på 8 måneder. Men mange barn begynner å skaffe seg denne ideen aller første. Du kan ha en førstehånds test, hvis barnet ditt på 5 måneder allerede ser etter skjulte leker!

Noen eksperter har kritisere Andre områder av Piaget Research. Han antok at utviklingsstadiene skjedde for alle barn på samme tid. Men vitenskapelig bevis støtter nå ideen om at barn utvikler seg på forskjellige tidslinjer.

Generelt har søket etter Piaget rett over tid, og dets ideer om utvikling opptar fortsatt et viktig sted i # 8217; utdanning og psykologi.

Forskningseksperimenter knyttet til oppholdet på objekter

Piaget og andre forskere bidro til å vise hvordan oppholdet på objektet av objektet gjennom noen forskjellige eksperimenter.

En av Piagets første eksperimenter forventes å skjule leker for å se om et barn ville se etter leketøyet. Piaget viste leketøyet til barnet og deretter dekket det med et teppe.

Barna som prøvde leketøy viste at han innså at leketøyet fortsatt eksisterte da de ikke kunne se det. Barnene som virket opprørt eller forvirret, hadde ennå ikke utviklet objektets varighet.

Piaget og andre forskere brukte også filen Eksperiment & # 8220; på ingen B & # 8221; For å sjekke oppholdet på objektet av objektet. Viste et barn et leketøy, så skjulte ham under en boks (A). Etter at barnet fant leketøyet under boksen et par ganger, skjulte han leketøyet i stedet under en andre boks (B), og sørget for at barnet lett kunne nå begge boksene.

Barn som prøvde leketøy under boksen A viste at de ennå ikke kunne bruke abstrakte resonnementskapasiteter til å forstå at leketøyet var på et nytt sted.

Seinere Undersøkelser hjalp folk med å forstå at oppholdet på objektet kunne vokse før 8 måneder. Forskerne jobbet med barn på bare 5 måneder, og viser dem en skjerm som flyttet i en bue.

Når barna har blitt vant til å se bevegelsen på skjermen, legger forskerne en boks bak skjermen. Da viste de barn en hendelse & # 8220; Mulig & # 8221; hvor skjermen nådde boksen og sluttet å bevege seg, og en hendelse & # 8220; umulig & # 8221; hvor skjermen fortsatte å bevege seg i rommet okkupert av boksen.

Barn pleier å se på alt «8217; hendelse umulig for en lengre periode. Dette antyder at barn har realisert:

 • Faste gjenstander kan ikke krysse # 8217; A L & # 8217;
 • Objektene eksisterer selv om de ikke er synlige

Så ikke gjør feil: Barnet ditt er allerede litt Einstein.

Den vanskeligste siden av objektets varighet: separasjonsangst

Noen tegn på permanentitet av varigheten i barnet ditt, kan være morsomt og spennende, hvordan du ser dem, går rett til et leketøy du har skjult. Andre tegn og # 8230; ikke så mye.

Selv separasjonsangst har en tendens til å utvikle mer eller mindre i samme periode med varigheten til objektets objekt, og dette kan være litt spennende. Nå vet barnet ditt at du fortsatt eksisterer, at du kan se deg eller ikke.

Så når de ikke kan se deg, er de ikke glade, og de vil fortelle deg umiddelbart. Dette med hensyn til peeing i fred.

Dette kan være frustrerende hjemme og gjør det veldig vanskelig å forlate babyen din alle & en barnevakt, selv når du vet at det vil være helt bra.

Barnet ditt kan også føle seg mindre rolig med fremmede på dette punktet (& # 8220; ekstranisk angst og # 8221;). Dette kan gjøre separasjonen enda vanskeligere og stressende for begge.

Men prøv å ikke bekymre deg. Denne fasen er midlertidig og snart nok vil du kunne forlate dem trygt i deres boks eller oppblåsbare stol mens du legger en last av sengetøy eller kjører på badet, uten å forberede seg på det, uunngåelig klage.

Spill du kan spille på dette stadiet

Spill med barnet ditt er en fin måte å bidra til å utvikle forståelsen av objektets varighet av objektet. En annen fordel? Objekter som bor kan hjelpe barnet ditt til å bli vant til ideen om at selv om du kan forlate for en PO & # 8216;, vil du komme tilbake snart.

Titt tei

Dette klassiske spillet er fantastisk for barnet ditt, men du kan prøve forskjellige ting å endre det.

 • Sett et lite lett teppe (eller et rent håndkle) på barnets hode for å se hvor lang tid det tar å trekke den bort.
 • Prøv å dekke både hodet og babyens hode for å se om babyen din finner deg etter å ha fjernet teppet ditt. Barn over 10 måneder kan ha større suksess her!
 • Bruk et av dine barns leker for å spille titt-a-boo ved å hoppe bakfra flere objekter eller møbler. Følg en ordning og se om barnet ditt kan begynne å forutsi hvor leketøyet vises senere.

Skjul og finn

 • La barnet ditt se på deg mens du dekker et leketøy med noen lag med håndklær eller myke kluter. Oppfordre barnet ditt til å fortsette å fjerne lagene til leketøyet finner leketøyet.
 • For et større barn, prøv å gjemme noen leker i rommet. La deg se på deg og oppfordre dem til å finne alle lekene.
 • Gjemme seg! Hvis barnet ditt kan kit eller kathon, snu hjørnet eller bak en dør og snakk med ham, oppfordre ham til å komme til å lete etter deg.

Barnet ditt elsker lyden av stemmen din, så sørg for å snakke med ham under spillene, oppmuntre ham og oppmuntre ham når han finner objekter. Det bidrar også til å fortsette å snakke når du forlater rommet. På denne måten vil de vite at du fortsatt er i nærheten.

Andre spill: så’er en permanent boks av objektet?

Dette er et enkelt tre leketøy som kan hjelpe barnet ditt å lære mer om varigheten av objekter. Den har et hull i den øvre delen og en brett på den ene siden. Kommer med en ball.

For å vise barnet ditt hvordan du spiller med boksen, slipp ballen i hullet. Entusiasme og tiltrekker l & # 8217, oppmerksomhet til ballen når den ruller i skuffen. Gjenta denne operasjonen en eller to ganger, og la barnet ditt prøve!

Dette leketøy hjelper ikke bare objektets varighet. Det er også flott å hjelpe barnet ditt til å utvikle øyehånds koordinering og minnefunksjoner. Mange Montessori-skoler bruker det og kan enkelt kjøpe det på nettet for å bruke det hjemme.

L’

Hvis barnet ditt blir sint når du kommer ut av rommet eller raskt griper falt snacks og skjulte leker, begynner du sannsynligvis å bli kjent med denne tingen om oppholdet på objektene.

Det er en vanlig del av kognitiv utvikling som bidrar til å forberede barnet til abstrakt resonnement og språk, så vel som alle «8217; symboloppkjøp.

Du kan begynne å se den i barnet ditt når det bare har 4 eller 5 måneder, men ikke bekymre deg hvis du trenger litt & # 8216; mer. Veldig snart, du vil ikke lenger være i stand til å trekke ullen (eller det veldig myke 100% bomullsplaten) på øynene!