HIVs hudutslett: Hvilket utseende har og hvordan det blir behandlet?

Utslett som tidlig symptom på’hiv

A’utslett er et symptom på’HIV som vanligvis forekommer innen de to første månedene etter at viruset har kontrakt. Som andre første symptomer på HIV, er det lett å bytte ut utslett for et symptom på A’annen virusinfeksjon. Derfor er det viktig å lære å identifisere dette utslett og hvordan å behandle det.

Hudendringer

Ifølge UC San Diego Health, 90 prosent av folk som bor med hiv med hiv-opplevelser symptomer og hudendringer på et eller annet stadium av sykdommen.

L’utslett kan utvikle seg på grunn av forhold forårsaket av’HIV, eller kan være en bivirkning av narkotika som omhandler HIV, kalt antiretrovirale legemidler.

Legg merke til på narkotika

De Helseavdeling og menneskelige tjenester Det rapporterer at tre hovedklasser av antiretrovirale legemidler er ansvarlige for å forårsake kutane utbrudd:

  • Ikke-nukleosid Reverse Transcriptase Inhibitors (NNerti)
  • Nukleosidehemmere av revers Transcriptase (NRTI)
  • Protexi Inhibitors (PI)

Nneri som nevirapin (viramune) er den vanligste årsaken til hudutslett fra narkotika. Abakavir (Ziagen) er et fortellende stoff som kan forårsake hudutslett. Den mest sannsynlig å forårsake utslett er agprenavir (agery) og tipranavir (APTIVUS).

Bilder av hiv utslett fra hiv

Hva skal du se etter

Uavhengig av om det er forårsaket av et stoff for HIV eller # 8217; HIV, HIV, L’utslett vises vanligvis som et rødt og flatt område på huden som vanligvis er dekket av små fremspringede røde.

Et hovedsymptom på’utslett er kløen. Det kan manifestere seg på noen del av kroppen, men forekommer ofte på ansiktet og brystet og noen ganger på føtter og hender. Det kan også forårsake munnsår.

Gravity Range

Noen HIV-kutane utbrudd er milde. Andre kutane utbrudd kan forårsake alvorlig skade på huden, noe som gjør dem farlige for livet.

A’sjeldne, men potensielt alvorlig utslett som kan utvikle seg gjennom bruk av antiretrovirale legemidler er Stevens-Johnsons syndrom (SJS). Når denne tilstanden dekker 30% av kroppen, kalles det giftig epidermal nekrolyse. Symptomene på SJS inkluderer:

  • blærer på huden og slimhinnene
  • A’utslett som utvikler seg raskt
  • feber
  • Hevelse av språket

Behandlinger Utslett

Fremskritt i viral kontroll og bevaring av immunsystemet har gjort hudproblemer mindre alvorlige og mindre vanlige. Selv hudproblemer som oppstår på grunn av’HIV har blitt enklere å behandle.

Den vanligste formen for behandling for å administrere’HIV-utslettet er stoffet. Avhengig av årsaken til Rash-utslettet, kan medisiner som hydrokortisonkrem eller difenhydramin (Benadryl) være nyttig for å redusere kløe og størrelsen på’utslett. alvorlige utslett kan kreve reseptbelagte medisiner fra en helsepersonell.

Endringer i livsstilen

I tillegg til narkotika kan noen livsstilsendringer bidra til å lindre symptomer på mild form for dette utslett. Unngå varme og direkte sollys kan forbedre noen hudutslett. Varme dusjer og bad kan forringe utslett.

Noen ganger, å starte et nytt stoff, prøv en ny såpe eller spise en bestemt mat kan falle sammen med utviklingen av en’utslett. I dette tilfellet er det mulig at årsaken er A’allergi. Folk som bor med HIV, bør kontakte legen din dersom de merker en hudutbrudd og er ikke sikker på årsaken.

Når skal du søke hjelp

Noen som ikke er sikker på årsaken til hans utslett og mener at han ble utsatt for # 8217; HIV burde gjøre en avtale med legen sin. Uformell om eventuelle hudendringer som har utviklet seg. Dette vil hjelpe helseoperatøren til å lage en diagnose.