HIV og lipodystrofi behandling: narkotika, fettsuging og mer

HIV og lipodystrofi

Lipodystrofi er en tilstand som endrer måten kroppen din bruker og lagrer fett. Noen stoffer som brukes til å behandle HIV, kan forårsake lipodystrofi.

En person kan miste fett (kalt lipoatrofi) i noen områder av kroppen, vanligvis ansikt, armer, ben eller skinker. De kan også akkumulere fett (kalt hyperadipositet eller lipooipertrophy) på enkelte områder, mer vanlig på baksiden av nakken, brystet og # 8217; magen.

Endring av narkotika for HIV for L & # 8217;

Noen stoffer for L’HIV, for eksempel proteasehemmere og nevrale transcriptase-nukleosidinhibitorer (NRTI), er kjent for å forårsake lipodystrofi.

Hvis bruken av disse legemidlene forårsaker lipodystrofi, er den enkleste løsningen å bytte medisiner. L’rekruttering av et annet stoff kan forstyrre progresjonen av lipodystrofi og kan til og med reversere noen av endringene.

Imidlertid er endring av narkotika en beslutning som krever en omhyggelig vurdering av sin generelle helse. En person bør ikke bare slutte å ta medisiner. De bør spørre legen din om et annet stoff er et sted for dem.

Et sunt kosthold og en vanlig trening

Det er ingen bestemt kosthold for behandling av lipodystrofi. Imidlertid spiller et sunt kosthold en viktig rolle i generell helse og opprettholder tilstrekkelig kroppsvekt.

Pek på en diett rik på omega-3 fettsyrer, frukt, grønnsaker og fibre. Unngå mat høyt i kalorier og karbohydrater, men til lav næringsverdi.

L’Øvelse kan hjelpe kroppen til å justere insulin og brenne overskytende kalorier. Aerobic og styrking Øvelser av kraft bidrar også til å bygge sterke muskler. Få mer råd om kosthold, trening og selvomsorg mot mennesker med hiv.

Medisinering

I 2010, L’US Food and Drug Administration (FDA) Godkjent en frigjøringsfaktor på # 8217; veksthormon (GRF) kalt Tesamorelin (Egrifta) for behandling av lipodstrophy av’HIV.

Stoffet, som består av støv og et tynnere middel, må lagres i kjøleskapet og skjermet fra lys. Rull hetteglasset i hendene i ca 30 sekunder for å blande det sammen. Legemidlet må injiseres i # 8217; Abdomen en gang om dagen.

Bivirkninger kan inkludere rødhet eller utslett, hevelse eller muskelsmerter og ledd.

Metformin stoffet (glukophage) brukes også hos personer med hiv og type 2 diabetes. Den har den ytterligere fordelen med å redusere visceral og abdominal fett. Legemidlet kan også redusere subkutane fettavsetninger. Imidlertid kan denne effekten være et problem hos personer med lipoatrofi.

Fettsuging

Fettsuging kan fjerne fett fra målrettede områder. En kirurg vil markere kroppen før du starter. Den lokale eller generelle anestesi er nødvendig.

Etter å ha injisert en steril løsning for å hjelpe med fettfjerning, vil kirurgen utføre små graveringer for å sette inn et rør under huden. Røret er koblet til et vakuum. Kirurgen vil bruke en bevegelse frem og tilbake for å strevefett fra kroppen.

Bivirkninger kan inkludere hevelse, blåmerker, nummenhet eller smerte. Risikoen for kirurgi inkluderer punktering eller infeksjon. Til slutt kan fettavsetninger komme tilbake.

Fetttransplantasjoner

Fett kan transplanteres av en del til kroppen andre. En person adresserer en lavere risiko for allergisk eller avvisningsreaksjon når hans fett er brukt.

I en prosedyre som ligner på fettsuging, er fettet tatt fra # 8217; magen, fra lårene, skinker eller sider. Det er derfor rent og filtrert. Kirurgen vil injisere det eller fly i et annet område, oftest ansiktet.

Fett kan også fryses for senere bruk.

Ansiktsfyller

Det finnes en rekke ansiktsfyllstoffer i bruk i dag.

Poli-L-melkesyre

L’Poly-L-melkesyre (Sculptra eller Nyfylling) er et ansiktsfyller godkjent av FDA som injiseres i ansiktet. Prosedyren utføres av en helsepersonell.

L’helsevesenet kan strekke huden mens den langsomt utfører injeksjonen. Deretter mottar en person generelt en 20 minutters massasje i injeksjonsstedet. Dette hjelper stoffet å stabilisere seg. Isen brukes til å redusere hevelsen.

Bivirkninger kan inneholde smerte på nettstedet eller nodulene. Risiko inkluderer allergisk og abscess eller atrofi-reaksjon på injeksjonsstedet. Det er vanligvis nødvendig å gjenta prosedyren etter ett eller to år.

Hydroksyapatitt

L’hydroksyapatitt av kalsium (radiesse, stråling) er et fyllstoff av myke vev. Det er godkjent av FDA for behandling av lipoatrofi i HIV-positive mennesker.

Under prosedyren vil en helsepersonell sette inn en nål i huden. De vil sakte injisere fyllingsstoffet i de lineære ledningene mens de trekker nålen.

Bivirkninger inkluderer rødhet til injeksjonsstedet, blåmerker, nummenhet og smerte. Du må kanskje gjenta prosedyren.

Andre fyllstoffer

Andre fyllstoffer inkluderer:

  • Polymetylmetakrylat (PMMA, Artecoll, Bellafill)
  • Kveg kollagen (Zyderm, Zyblast)
  • Human Collagen (CosmoDerm, Cosmoplast)
  • silikon
  • hyaluronsyre

Dette er midlertidige fyllstoffer, så du må kanskje gjenta prosedyren. Ikke alle disse metodene anbefales for HIV-positive mennesker.

L & # 8217;

Det er flere tilnærminger for å håndtere lipodystrofi og endringer i # 8217; utseende.

Folk med hiv bør snakke med sine helsepersonell for å avgjøre hvilke behandlinger som er riktige for dem. De bør også diskutere de mulige risikoen for stoffer og prosedyrer med helsepersonell som fyllstoffer.