Herpes Scars: Årsaker, forebyggings- og behandlingsalternativer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

L’Herpes er en type infeksjon forårsaket av viruset til’herpes simplex (HSV). Det er to typer HSV: HSV-1 og HSV-2. Begge typer HSVer kan forårsake sår eller sår rundt munnen eller kjønnsorganene, avhengig av viruset.

Ikke alle med HSV utvikler sår. For de som gjør det, kan sårene bli til blærer eller skorper og til slutt bringe til arr. Men i de fleste tilfeller forsvinner sårene uten å forlate et varig arr.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan arene fra herpes kan forekomme og hva du kan gjøre for å behandle dem.

Hvordan arr dannes

Sårene fra herpes forlater vanligvis arrene bare hvis de åpner. Gnider mot klær, riper eller oving aggressivt sårene fra herpes kan gjøre såret brist og utvikle skorper.

Videre kan noen sår fra herpes bryte med sol, forlater blærer eller skorper.

Vanligvis helbreder disse blærene og skorpeene innen en eller to uker uten å forlate arr. Men hvis du berører eller riper på området interessert ofte under helbredelsesprosessen, kan du ha arr.

Noen mennesker opplever også endringer i huden som omgir sårene fra herpes fra fortiden. Disse endringene kan omfatte:

 • rødhet eller endringer i hudfargen rundt pesten
 • Uvanlige linjer
 • hud som føles tykkere eller tynnere enn før

Hvordan hindre arr fra herpes

De fleste sårene fra herpes forårsaker ikke arr.

Det er imidlertid godt å sette disse forslagene i praksis for å redusere risikoen og sørge for at huden helbreder uten problemer:

 • Hold huden ren. Vask forsiktig ansiktet, kjønnsorganene eller analområdet med en delikat såpe og varmt vann. Gjør det minst to ganger om dagen, men vær forsiktig så du ikke gni sårene.
 • Fuktighet. Tørket hud er mer gjenstand for arr. Men kosmetiske lotioner, spesielt de med dufter eller fargestoffer, kan irritere sensitiv hud rundt sårene. Bruk en vaselinbasert fuktighetskrem, som Aquaphor, mens området helbreder.
 • Deksel L & # 8217;. Hvis blæren eller gjengen av sår er plassert i en’enkelt irritert område, som undertøyslinjen, bruk en bred bandasje. Dette forhindrer friksjonen, og reduserer mulighetene som pesten pinder.
 • Ikke velg. Hvis de åpne sårene utvikler en skorpe, motstår pulsen om å skrape den eller klemme den. Hvis sårene er spesielt pruriginøse, bør du vurdere bruken av en anti-kløe kortisonkrem.
 • Bruk benk-topp medisin. Noen benkmidler for L’labial herpes kan akselerere helbredelse, redusere risikoen for arr. Du kan kjøpe en rekke behandlinger for kaldt sår på nettet.

Hvordan behandle herpes arr

Hvis du finner deg selv med Herpes Scars, kan du kanskje redusere # 8217; utseende med husbehandlinger. Husk at mange arr gradvis forsvinner, selv uten behandling.

Husk at bevisene på «8217; effektiviteten til disse behandlingene er for det meste anekdotiske. Det er få kliniske studier for å støtte disse utsagnene.

Hjem behandlinger for herpes arr inkluderer:

 • Vitamin E. Du kan kjøpe vitamin E i gel kapsler i delen dedikert til vitaminene i stoffet eller nettbutikken din. Bor kapselen med en nål og klem væsken. Ruffle væsken på arret, forsiktig massasje for xnumx-xnumx minutter. Gjenta denne operasjonen hver dag til du ser resultatene.
 • Kokosolje. Noen hevder at kokosnøttoljen kan bidra til å redusere arr over tid, selv om søket er blandet. Å bruke kokosnøttoljen på aren av # 8217; herpes, varme opp oljen i mikrobølgeovn, slik at det ikke er for varmt. Forsiktig massere oljen på arret og området umiddelbart rundt. Gjenta en eller to ganger om dagen til du er fornøyd med endringen.
 • Aloe vera. Dette forfriskende produktet kan være vanlig forbundet med brannskader, men kan også bidra til å lindre arr. Påfør gelen direkte til arrene. Tillat å handle i 30 minutter, skyll deretter med varmt vann og såpe.

Disse hjemmemedisinene for arr vanligvis ikke eliminerer et arr.

Hvis aret av ‘8217; herpes er veldig tydelig og forårsaker ubehag, kan du snakke med en hudlege av prosedyrene for reduksjon av arr, som dermabrasion eller laserterapi, for å redusere tegn på arr.

Bunnlinjen

L’herpes er et ganske vanlig problem. Noen mennesker vil utvikle sår og andre nei. De som utvikler sår kan ha arr, men det er sjeldent.

Hvis du har herpes arr, snakk med en lege eller hudlege av behandlingsalternativer, inkludert hjemmemedlemmer.