Graviditets symptomer før den ubesvarte perioden: Den vanligste og minst vanlige

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Kanskje du gjør alt du kan for å prøve å bli gravid akkurat nå, inkludert å forlenge prevensjon, bruke mer tid til sengs med partneren din og overvåke eggløsningen.

Du vil kanskje vite om du er gravid så snart som mulig. Dessverre, uten å gjøre en graviditetstest hjemme, eller ta en blodprøve eller en ultralyd, ikke C’er en 100% sikker måte å si at du er gravid før du mister syklusen.

Imidlertid kan noen tegn og symptomer indikere at du er i de første ukene av graviditeten.

Første symptomer på graviditet før den ubesvarte perioden

Nedenfor er noen av de første symptomene på graviditet som du kanskje finner før du mister syklusen. Husk at symptomene på graviditet ofte etterligner symptomene på premenstruelt syndrom.

Ømme eller følsomme bryster

En av de første endringene du kanskje merker under graviditeten, er sår eller vondt bryst. Brystet ditt kan også føle seg ømt for berøring, eller mer full eller tyngre enn normalt. Dette skyldes økningen i progesteronnivåer i kroppen.

Dette symptomet kan fortsette under graviditet eller regress etter de første ukene.

Overskutter i området

Du kan også legge merke til at din areale (L’område rundt nipplene) mørkere. Dette kan allerede skje fra en til to uker etter unnfangelsen og er ofte et første tegn på graviditet.

tretthet

Tretthet er vanlig i løpet av de første månedene av graviditeten. Dette skyldes hormonelle endringer. Videre er blodsukkernivået og blodtrykket lavere akkurat nå.

Kvalme

Kvalme og morgen kvalme vanligvis starter mellom den fjerde og sjette uken av graviditeten. Du kan prøve litt & # 8216; av kvalme før da. Kvalme i svangerskapet er verre for noen kvinner enn andre.

Livmorhalsslim

Du kan legge merke til en endring eller en økning i vaginale tap alle «8217; begynnelsen av graviditeten. I løpet av første kvartal kan du utsette klebrig slim, hvit eller blekgul. Dette skyldes de stigende hormonene og vaginal blodstrømmen.

Dette kan fortsette gjennom graviditeten mens livmorhalsen mykner.

Plante blødning

Planteblødning kan forekomme, eller lette eller bløde flekker, ca 10-14 dager etter unnfangelsen.

Plant blødning skjer vanligvis omtrent en uke før den forventede syklusen. Blødning vil være mye lettere enn din vanlige syklus. Vil stoppe etter en eller tre dager.

Hyppig urinering

Du har sikkert hørt at du må tisse hele tiden under graviditeten. Dette skyldes at kroppen din øker mengden blod som pumper, med det resultat at nyrene behandler mer væske enn vanlig. Dette betyr mer væske i blæren din.

Å måtte løpe ofte på badet for å tisse det kan være et tidlig graviditetsskilt. Dette kan allerede starte to uker etter unnfangelsen. Men du kan ikke ha dette symptomet til andre eller tredje kvartal.

Basal kroppstemperatur

Din basale kroppstemperatur (BBT) er temperaturen når du er helt i ro. Det er vanligvis tatt når du våkner for første gang om morgenen.

En økning i basal kroppstemperatur i 18 dager etter at eggløsningen kan være et tidlig graviditets symptom. Denne metoden fungerer best hvis du overvåker BBT for en PO & # 8216; og du vet hva som var før graviditet og i løpet av syklusen din.

Opphovning

Hvis magen din er hovent, kan det være et symptom på tidlig graviditet. Ditt fordøyelsessystem kan senke på grunn av hormonelle endringer. Dette kan forårsake hevelse, forstoppelse eller gass.

Hvor pålitelige symptomer er?

Symptomene på graviditet varierer for alle. De er også enkle å forvirre med premenstruelt syndrom. Derfor er det umulig å si om du bare er gravid på dine symptomer.

Den beste løsningen er å ta en graviditetstest hjemme eller konsultere en lege hvis du mistenker å være gravid, og du har allerede mistet syklusen.

Hjem Graviditetstester er ganske pålitelige. Men noen ganger kan du få en falsk positiv test. Dette kan oppstå av flere grunner, inkludert en kjemisk eller ektopisk graviditet eller til og med L’rekruttering av visse stoffer.

Følg en positiv hjemme graviditetstest med en lege besøk for en urin eller blodprøve for å bekrefte graviditeten.

Symptomer på graviditet vs symptomer på premenstruelt syndrom

Symptomene på graviditeten etterligner ofte symptomene på premenstruelt syndrom. For eksempel kan tretthet, kvalme og brystspenning være symptomer på både graviditet og premenstruelt syndrom.

Men hvis du er gravid, kan det være noen avslørende tegn som ikke er PMS. For eksempel kan du finne en planteblødning.

Dette er en liten spotting eller blødning som oppstår ca. 10-14 dager etter unnfangelsen, vanligvis om en uke før syklusen starter. Denne blødningen vil være lettere og vil stoppe etter en eller tre dager.

Andre symptomer som brystspenning, hevelse og kramper kan være symptomer på premenstrual eller graviditetssyndrom. Til du kan gjøre en graviditetstest hjemme, vil det være vanskelig å si hva disse symptomene forårsaker.

Når jeg kan ta en graviditetstest?

Du bør vente minst en eller to uker etter at du har sex for å ta en graviditetstest hjemme. Dette er det første øyeblikket hvor testen vil oppdage nivåene av human chorionisk gonadotropin (HCG), et hormon som produseres under graviditeten.

Hvis du kjører for tidlig, kan det fortsatt være i stand til å oppdage hcg. Hvis mulig, bør du vente og teste uken etter å ha mistet syklusen.

Etter å ha fått en positiv domiciliary graviditetstest, kontakt lege og la ham få vite det. De vil kunne bekrefte graviditeten og diskutere de neste trinnene i din prenatal omsorg.

Kjøp et hjem graviditetstest på nettet.

Andre årsaker til en forsinkelsesperiode

Hvis syklusen er sen, er det ikke alltid på grunn av graviditet. Andre årsaker til en forsinkelse kan omfatte:

  • Kronisk eller høy stress
  • Lav kroppsvekt
  • Hyppig og høy intensitetsøvelse
  • fedme
  • & # 8217 syndrom; polycystisk eggstokk (PCOS)
  • Perimenopause for tidlig
  • En tilstand av skjoldbruskkjertelen

Hvis du er bekymret for en forsinkelse i syklusen som ikke er forårsaket av graviditet, kontakt lege. De kan tilby tester for forholdene og behandlingen ovenfor.

L & # 8217;

Ikke c’det er måte å vite med sikkerhet hvis du er gravid før du mister menstruasjon, så vel som å gjøre en graviditetstest hjemme.

Noen kvinner manifesterer symptomer som tretthet og kvalme. Disse kan imidlertid være symptomer på premenstruelt syndrom. Hvis du fortsatt ikke er sikker på at du er gravid etter å ha gjort en test hjemme, se en lege. De kan bekrefte graviditet med en urin eller blodprøve og diskutere påfølgende trinn i prenatal omsorg.