Hva en COS & # 039; er en type mesomorf kropp og hva er det beste kostholdet for dette?

Beskrivelse

Kropper er tilgjengelige i forskjellige former og størrelser. Hvis du har en prosentandel av høyere muskler enn kroppsfett, kan du ha det som er kjent som en type mesomorf kropp.

Personer med mesomorfe organer kan ikke ha mange problemer å øke eller gå ned i vekt. De kan øke og opprettholde muskelmasse lett.

Fordi kroppen er viktig? Det er et aspekt av din unike kropp. Å vite din kroppstype kan hjelpe deg med å nå kostholdet ditt og treningsmålene dine.

Hva slags kropp er?

Forsker og psykolog William Sheldon har introdusert kroppstyper, kalt somatotyper, i årene & # 8216; 1940. Selv om Sheldon har teoretisert at typen av kroppen har påvirket personlighet og sosial status, fokuserer denne artikkelen bare på fysiske attributter av kroppstyper. Din type bestemmes både av skjelettstrukturen og fra kroppssammensetningen.

Mesomorphic Body Type

Ifølge Sheldon har folk med en type mesomorf kropp en tendens til å ha en gjennomsnittlig bygg. De kan utvikle muskler Enkelt Og de har flere muskler enn fett på kroppene sine.

Mesomorphene er vanligvis sterke og faste, ikke overvektige eller undervektige. Kroppene deres kan beskrives som en rektangulær form med en oppreist stilling.

Annen funksjoner å inkludere:

 • Firkantet hode
 • Muskuløs bryst og skuldre
 • stort hjerte
 • Muskelarmer og ben
 • Ensartet vektfordeling

Mesomorphi har kanskje ikke problemer med å spise hva de vil spise, siden de lett kan gå ned i vekt. Omvendt av mynten kan øke vekten lett. De som prøver å holde seg i form, kan vurdere dette har en ulempe.

Andre typer kropp

Typen av mesomorfekroppen er innenfor to andre viktigste somatotyper, som beskrevet av Sheldon.

Ectomorph

En ektomorf er preget av en liten størrelse på rammen og ikke kroppsfett. Folk som har denne typen kropp kan være lange og tynne med liten muskelmasse. De kan ha problemer med å øke vekten og musklene, uavhengig av hva de spiser eller gjør i treningsstudioet.

Endomorph

Preget av større fettmasse og mindre muskler, kan enndomorphs se rundt og myke. De kan også bli fete lettere.

Dette betyr ikke nødvendigvis at folk med denne typen kropp er overvektige. Snarere er de mer sannsynlig å øke vekten i forhold til de som har andre typer kropp.

Typer av kombinasjonsbody

Folk kan ha mer enn en kroppstype. For eksempel er ectoendomorphi pæreformet. De har mer subtile høyere kropper og mer fettakkumulering i nedre halvdel.

Ectomorphs, d’en annen del, er i form av et eple, med mer opphopning av fett i den øvre delen av kroppen med sider, lår og shoser ben.

Dietter som gir de beste resultatene for mesomorphs

Fordi kroppstyper har å gjøre med størrelsen på skjelettlegemet ditt og din naturlige tilbøyelighet til å være mer muskuløs eller lagring mer fett, kan du ikke endre kroppstypen din ved å følge en bestemt diett.

Du kan imidlertid endre dine spisevaner for å få mest mulig ut av kroppstypen din og støtte en sunn vekt.

Igjen kan mesomorphs tjene og miste vekt lett. Fordi de har en høyere muskelmasse, kan de trenge mer kalorier enn andre typer kropp, men det er en delikat balanse.

Mesomorphs kan gjøre det bedre med høye protein dietter med mindre vekt på karbohydrater. Vurder sjansen til å dele parabolen din i tredjeparter Og fokuserer på følgende matgrupper:

 • Proteiner (på en tredjedel av parabolen) brensel muskler og kan hjelpe med muskel reparasjon. Gode ​​valg inkluderer egg, hvitt kjøtt, fisk, bønner, linser og meieriprodukter med høyt protein, som gresk yoghurt.
 • Frukt og grønnsaker (på en tredjedel av parabolen) er en del av et sunt kosthold for alle typer kropp. Velg hel frukt og grønnsaker med peeling i stedet for de behandlede varianter som inneholder sukker eller ekstra rom. Hele produktene inneholder fibre, antioksidanter og fytokjemiske stoffer som bidrar til å støtte et sunt immunsystem og muskelreparasjon.
 • Integrale og fete korn (på en tredjedel av parabolen), som quinoa, full ris og mel d’havre, hjelp til å fylle magen og fullføre måltidene. Fett er like viktige, men det er å velge de riktige som teller. Gode ​​valg inkluderer kokosnøtt eller olje d’oliven, avokado, valnøtter og frø.
 • For å bestemme kaloribehovet ditt, fikse en avtale med en ernæringsfysiolog eller prøv å bruke en detalj Online kalkulator som tar hensyn til prosentandelen av kroppsfett og somatotype.

  Husk: flere muskler betyr flere kalorier som trengs for å mate disse musklene. Og hvis du trener regelmessig, må du programmere måltidet for å optimalisere din energi og gjenoppretting. Spis små snacks før og etter at aktiviteten kan hjelpe.

  Hvordan sjangeren spiller i kroppstyper?

  Kvinner har en tendens til å ha mer og mer kroppsfett generelt sammenlignet med menn, men kroppens type og størrelse er to forskjellige ting. Både menn og kvinner kan ha den mesomorfiske somatotypen. Hvordan kjønnsfaktorene kommer i spill er ikke akkurat klart.

  I en studie, Forskere har oppdaget at barn har en tendens til å ha lignende homatorer til sine mødre, selv om det er behov for videre forskning.

  Til slutt bestemmes kroppstypen av en Antall faktorer. Genetikk spiller en viktig rolle, men også sex og # 8217; etnisitet kan ha en’påvirke typen kropp.

  Bodybuilding med en type mesomorf kropp

  Det er ingen størrelse og lim inn trening for alle typer kropp. Men folk kan dukke opp med en mesomorfisk kropp mer og mer muskuløs i forhold til de med andre typer kropp.

  Vekt trening

  Det er ingen størrelse og lim inn trening for alle typer kropp. Men mesomorph har en naturlig fordel med muskelmasse. De kan gjøre det bra med vekter for å bygge muskler, opp til fem Dager i uken.

  Velg tre eller fire treningsøvelser med vekter alene eller ved hjelp av en trener i treningsstudioet ditt. Ta tre serier av hver øvelse ved hjelp av moderat til tunge vekter med 8 og 12 repetisjoner i hver serie. Hvile fra 30 til 90 sekunder mellom hver serie.

  Du prøver ikke å øke volumet? Du kan holde musklene dine ved å gjøre flere repetisjoner av øvelsene med lettere vekter.

  Cardio

  L’Kardiovaskulær trening kan hjelpe mesomorphs som prøver å lene seg. Vurder å legge til mellom fra 30 til 45 Kardio minutter, fra tre til fem ganger i løpet av den ukentlige rutinen.

  Sammen med konstante øvelser, for eksempel å kjøre, svømme eller sykle, teste de høye intensitetsintervallene (HIIT) for maksimal eksplosjonskraft. HIIT forventer intense treningsgustninger etterfulgt av lettere intervaller, gjentatt gjennom treningsøkten.

  Mesomorphene som allerede har mindre kroppsfett, kan redusere kardio-øktene opp til et minimum av to per uke, Avhengig av deres mål.

  L & # 8217;

  Å vite din somatodyal kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av kroppen din. Folk som har mesomorfe organer, kan trenge mer kalorier og proteiner for å holde seg effektiv. Og noen øvelser kan hjelpe mesomorphs å svulme eller lene seg.

  Fikse en avtale med legen din eller en fitness profesjonell for å lage en diett og et treningsprogram som fungerer best for deg, din kropp og dine mål.