Grave astma: Fakta, statistikk og deg

Beskrivelse

Lever med graven astma kan være vanskelig. Ofte er det vanskeligere å kontrollere enn den milde til moderat og kan be om doser av høyere og hyppigste rusmidler. Hvis ikke klarte riktig, kan det føre til et alvorlig angrep av D’potensielt dødelig astma.

Du kan redusere effekten som graven astma har på ditt daglige liv som holder det under kontroll med endringer i behandling og livsstil. Det er også en god ide å gjøre deg kjent med noen av fabrikkfakta og statistikk om tilstanden.

Fortsett å lese Les mer om utbredelsen av # 8217; seriøs astma, på risikofaktorer, på utløse faktorer, symptomer og behandlingsalternativer.

Utbredelse

I årevis har forskere anslått at forekomsten av’alvorlig astma var mellom 5 og 10 prosent av alle astmatiske pasienter. Men nøyaktig prevalens var ukjent på grunn av mangelen på en nøyaktig definisjon av tilstanden.

I 2011, L’innovativt initiativ medisin har etablert en klar definisjon hvor forskjellen ble gjort mellom en astma vanskelig å kontrollere og alvorlig ildfast astma.

L’astma vanskelig å kontrollere er preget av mangel på kontroll på grunn av andre årsaker enn sykdommen selv, som en dårlig innåndingsteknikk eller manglende overholdelse av behandling. L’alvorlig ildfast astma er preget av mangel på kontroll av astma til tross for behandlingen og den riktige innåndingsteknikken.

Ved hjelp av denne nye definisjonen har en nylig studie utført i Nederland vist at forekomsten av # 8217; seriøs astma er 3.6 prosent av alle voksne med astma. Dette tilsvarer 10.4 av 10.000 voksne i hele befolkningen, en betydelig lavere prevalens enn det som i utgangspunktet er tenkt.

Del på Pinterest

Risikofaktorer og utløse faktorer

Kvinner har en tendens til å ha større risiko for å utvikle L’alvorlig astma sammenlignet med menn. Andre risikofaktorer inkluderer fedme, sigarettrøyk og dårlig behandlingsklær. Risikoen øker selv om du har andre helsemessige forhold som bihulebetennelse, nasal polypper eller kroniske lunge sykdommer.

Noen potensielle utløsende faktorer for L’alvorlig astma inkluderer interiørallergener som støvmidd og kjæledyrhår. Eksterne allergener inkluderer pollen og mugg. Miljømessige irriterende stoffer som forurensning eller kjemikalier på arbeidsplassen kan utløse astmaen. Andre utløsende faktorer inkluderer høye nivåer av stress, puster i kald og tørr luft og sammentrekning av et respiratorisk virus.

Del på Pinterest

Symptomer

L’Alvorlig astma bringer mange av de samme symptomene på mild til moderat, bare at de er mer intense og vanskeligere å kontrollere.

De viktigste symptomene på’seriøs astma inkluderer:

 • hoste
 • Wheezing
 • pust
 • Følelse av undertrykkelse eller brystsmerter

Angrep D’seriøs astma har en tendens til å være mer alvorlig enn de som oppleves av mennesker med mild til moderat astma. Noen ganger kan de også være farlige for livet.

Symptomene på et seriøst angrep D’astma kan inkludere:

 • Alvorlig mangel på pust eller hissing pusten
 • Vanskeligheter med å snakke på grunn av mangel på pust
 • Lav toppstrømavlesninger
 • Tending bryst muskler for å puste
 • Blek hud, lepper eller negler som kan bli blå
 • Minimum eller null forbedring etter bruk av L’redningsinhalator

Hvis en av de nevnte symptomene på et alvorlig angrep av et grav angrep er viktig, er det viktig at du kaller helse nødtjenester eller at du er på sykehuset for å umiddelbart motta en behandling.

Behandling

Behandling for L’alvorlig astma varierer fra person til person. Legen din vil hjelpe deg med å bestemme hvilken behandling som er best for deg, avhengig av aktivitetene for & # 8217. Intensitet av symptomene dine og hvordan du svarer på visse stoffer.

Noen typer stoffer for graven astma inkluderer:

 • Kortikosteroidinhalatorer
 • Orale kortikosteroider
 • Beta agonister kortsiktig d’handling (Saba)
 • Beta langvarig agonister d’handling (LABA)
 • Organiske injeksjoner
 • Leucotrien-modifikatorer

Gjør også følgende endringer i din livsstil, kan hjelpe med behandlingen av Serious astma: Alvorlig astma:

 • Hvis du er en røyker, ta skritt for å stoppe så snart som mulig.
 • Gjør ditt beste for å unngå noen av dine kjente utløsere. Vakuum regelmessig områdene i huset hvor støv kunne akkumulere, for eksempel tepper og møbler.
 • Hvis du er overvektig, snakk med legen din om å skape en slankingsplan.
 • Sørg for at du strengt holder seg til din behandlingsplan og alltid ta medisiner alle «8217; planlagt tid.
 • Lage en Plan D’handling for astma Med instruksjonene for tidlig behandling av symptomene på astma.

Del på Pinterest

Koste

Det er direkte og indirekte kostnader du måtte betale når du bor sammen med graven astma. Doktors avtaler, narkotika og komplementære terapier kan legge opp. Også mer alvorlig er astma, desto mer må du kanskje bruke på narkotika og til og med sykehusbesøk.

Videre er personer med alvorlig astma mer sannsynlig å eksperimentere med begrensninger når det gjelder arbeid og andre aktiviteter. Folk over 50 år med alvorlig astma kan trenge å ta mer ledig tid fra jobb eller slutte å jobbe.

Fra 2008 til 2013 var den årlige økonomiske kostnaden for astmaen høyere enn $ 81.9 milliarder kroner Bare i USA. Anslått en 50 prosent av alle kostnadene knyttet til astma; astma kommer fra saker av grav astma.

Del på Pinterest

Ta bort

L’seriøs astma kan være vanskelig å holde seg under kontroll, og derfor er det så viktig å få all den informasjonen du kan. Å lære prevalens, risikofaktorer, behandlingsalternativer og mer kan gjøre det lettere å kommunisere med legen din. I sin tur kan dette hjelpe deg bedre å håndtere astmaen.