Gjennomsnittlig testikkelstørrelse: Hva er normalt, størrelsen, på jakt etter hjelp

Beskrivelse

Testiklene produserer det viktigste mannlige kjønnshormonet, testosteron, samt sæd. Den gjennomsnittlige størrelsen på en manns testikkel handler om 4 x 3 x 2 centimeter (cm) av størrelse og er oval. De fleste menn har to testikler, også kjent som testikler. Det er vanlig at en av en manns testikler har en annen dimensjon enn # 8217; andre testikkel. Testiklene bor i skrotet, festet til hver ende til spermatisk funksjon.

Fortsett å lese for å lære mer om størrelsen på testiklene.

Størrelse er viktig?

En sunn testosteronproduksjon og sæd kan forekomme i et bredt spekter av testikkelvolumet. Noen studier har antydet at de største testikler av noen pattedyr er tilknyttet Høyere testosteronnivåer, Mens et mindre testikkelvolum er tilknyttet Reduksjon av sædproduksjon.

Testosteronnivåer kan bli en bekymring hvis du har en tilstand som Klinefelter syndrom, som kommer fra # 8217; å ha et ekstra X-kromosom. Symptomene på denne tilstanden inkluderer mindre testikler eller testikler vurdert og noen kvinnelige funksjoner, som mindre hår på kropp og ansikt og brystvev vekst. Å ha Klinefelter syndrom betyr vanligvis å ha lavere testosteronnivåer og redusert sæd-aktivitet. Infertilitet kan avledning.

Den kliniske termen for unormalt lav testosteron er hypogonadisme. Symptomene kan omfatte:

  • Minste media testikler
  • Vekst av brystvev
  • Mindre hår på kroppen eller ansiktet med hensyn til mannlige jevnaldrende
  • Andre tegn som ligner på Klinefeltersyndrom

L’hypogonadisme behandles ofte med en erstatningsterapi med testosteron og noen ganger kan starte under puberteten.

TIL 2013 studie Han oppdaget at litt mindre testikler var forbundet med mer næringsrik kvalitet blant fedrene. Redusert testosteronnivå og testikkelvolum har vært assosiert med høyere nivåer av faderbistand.

Hvis du noterer hevelse i testiklene, fortell legen din. Veksten av større testikler i voksen alder kan signalere testikkelkreft eller et annet helseproblem, i stedet for å være et tegn på voksende virilitet.

Når testiklene starter og slutter å vokse?

Testiklen av en mann er ca. 1 kubikkbit ved fødselen og forblir rundt den dimensjonen til testiklene begynner å vokse rundt 8217 år;. Da vokser de stadig, når de voksne dimensjonen under puberteten. Det er også under pubertet at håret begynner å vokse på skrotet og rundt kjønnsorganene.

Testiklene har en tendens til å vokse i samme hastighet, selv om man kan vokse litt større og for en stund og lengre enn # 8217;. Det er også vanlig at en testikkel henger litt og mer på bunnen av # 8217;.

Testiklene kan krympe?

Med alderen i alderen har produksjonen av testosteron en tendens til å redusere når testiklene begynner å vokse underordnet
. Dette er kjent som testikulær atrofi. Endring er ofte gradvis og kan ikke være spesielt tydelig. Når det naturlig oppstår, er det ingen helsetrussel. Lavere testosteronnivåer kan føre til en libido reduksjon og mindre muskelmasse, men disse pleier å være naturlige deler av aldring.

Noen helseproblemer kan også forårsake testikulær atrofi, inkludert:

  • Seksuelt overførbare sykdommer, som gonoré og syfilis
  • kusma, tuberkulose og noen virale testikulære infeksjoner
  • Traumer konsesjon til testiklene

Andre ufarlige faktorer kan også forårsake midlertidige endringer i skrotet og testiklene. Kaldstemperaturer, spesielt, kan forårsake en krymping på 8220; selv om dette ikke har noen innvirkning på størrelsen på testiklene selv.

Hvis det blir utsatt for kaldt vann eller temperaturer, kan testiklene pensjonere midlertidig nærmere kroppen gjennom en mekanisme kalt Cremaster-tilbaketrekning. Dette skjer fordi testiklene prøver å opprettholde en viss ideell temperatur for sædproduksjon. Den temperaturen er litt lavere enn den gjennomsnittlige kroppstemperaturen, og derfor har testiklene en tendens til å henge bort fra kroppen. Men hvis det blir utsatt for kaldt vann eller kalde temperaturer, kommer Cremaster-muskelen inn i handling, trekker testiklene i kroppen for å varme opp.

Det er normalt at en testikkel skal være mindre enn min andre?

Det er svært vanlig at en testikkel er litt større enn # 8217; andre. Det er vanligvis ingen medisinsk eller helseforklaring for en forskjell i størrelse.

Men hvis du oppdager en endring i størrelsen eller formen til en eller begge testikler, fortell legen din. Hvis en testikkel begynner å føle seg tyngre eller føle en knute eller en forandring av form, kan det være en svulst og kanskje det første tegn på testal kreft. Denne kreftformen behandles ofte vellykket, men en tidlig diagnose er grunnleggende. Testikulær kreft eller testikulær vri, som er en vridning av sædkabelen som forårsaker smerte og hevelse, må evalueres og behandles av en lege umiddelbart etter utvikling av symptomer.

Testikulær helse

Uavhengig av størrelsen på testiklene må du utføre månedlige testikulære selvtest for å verifisere tilstedeværelsen av knuter eller andre endringer som kan indikere sykdommen. En selvprøve kan gjøres etter en dusj eller før du klær om morgenen.

Å utføre en selveksamen, dedikerer et minutt for å forsiktig rulle testiklene mellom tommelen og fingrene for å høre eventuelle endringer i størrelse, form eller hardhet. Gjør det foran et speil hjelpe deg med å se hva du gjør. Hvis du føler deg smerte under en delikat eksamen eller merk en mistenkelig nodule, hevelse eller andre endringer, se legen din snart. Slike endringer kan foreslå en kreft til testikler eller en infeksjon på 8217.

Du kan diskutere endringene i testiklene med din base lege, eller du kan gjøre en avtale for å se en urolog. En urolog er en spesialisert lege i helsen til det mannlige reproduktive systemet og urinveiene. Ikke vent å se legen din. Testikulær kreft behandles vanligvis ved kirurgisk fjerning av kreftformet testikkel, men hvis diagnostisert tidlig, L’andre testikler blir vanligvis lagret.

Ta bort

Helse og funksjon av kjønnsorganene dine er viktigere enn størrelsen. Hvis du føler at testiklene dine er for små eller du har andre symptomer som angår deg, som lav libido, overdreven brystvev eller infertilitet, snakk med legen din. Testosteronbehandling kan ofte hjelpe. Hvis sædproduksjonen er påvirket, er det fruktbarhetsspesialister som kanskje kan hjelpe deg og din partner til å tenke på et barn.