Simuleringstest av & # 039; veksthormon: protokoll, resultater, kostnader og mer

Beskrivelse

L’Veksthormon (GH) er et protein produsert av hypofysen. Hjelp beinene og musklene til å utvikle seg riktig.

For de fleste øker GH-nivåene og reduserer naturligvis i barndommen og reduserer deretter i # 8217; voksen alder. I noen mennesker kan GH-nivåene imidlertid være mindre enn normalt. En vedvarende GH-mangel er kjent som deficitet Dell’veksthormon (GHD). Tilstanden kan forårsake helseproblemer som en nedgang i muskelmasse og langsom vekst.

Hvis legen din mistenker at kroppen din ikke produserer nok GH, kan bestille en GH-stimuleringstest. Ghd er sjelden i alle grupper d’alder, spesielt hos voksne. Testen utføres vanligvis bare når det er åpenbart bevis på at en person har denne tilstanden.

Hos barn kan ghd inkludere symptomer som en lavere gjennomsnittlig høyde, langsom vekst, dårlig muskelutvikling og sen pubertetstart.

Hos voksne, er ghd symptomer litt annerledes fordi voksne sluttet å vokse. Symptomer hos voksne kan omfatte redusert bein tetthet, muskel svakhet, tretthet og fettøkning, spesielt rundt livet.

Stimuleringstestprotokoll på GH Hormone

Avhengig av klinikken eller strukturen der vi sender til en GH-stimuleringstest, kan den spesifikke prosedyren variere litt. Generelt er det hva du kan forvente hvis legen din bestiller en GH-stimuleringstest for deg eller et familiemedlem:

Forbered deg på testen

Helsesektoren din vil instruere deg ikke å spise i 10-12 timer før testen. I de fleste tilfeller er det også nødvendig å unngå drikkevann unntatt vann;. Selv tyggegummi, mynter for pust og # 8217; smaksatt vann er forbudt.

Legen din vil fortelle deg om du trenger å stoppe antakelsen om visse stoffer før testen. Noen kjente stoffer for å påvirke GH-nivåene inkluderer:

  • amfetamin
  • østrogen
  • dopamin
  • umiddelbar
  • kortikosteroider

Hvis du ikke føler deg bra, og du tror du har en [8217; viral infeksjon, informer legen din. De kan råde deg til å omprogrammere testen.

Hvordan testen utføres

Legen din vil plassere deg en drypp (intravenøs linje) i en vene av armen eller hånden. Prosedyren ligner en blodprøve. Hovedforskjellen er at en liten nål koblet til et rør som er en del av dryppet forblir i din vene.

Du kan prøve litt ubehag når L’Nåle stanser huden og noen blåmerker senere, men risikoen og bivirkningene er minimal.

Legen din vil hente en innledende blodprøve gjennom dryppet. Mest sannsynlig dette og alle påfølgende prøver vil bli samlet ved hjelp av den samme IV-linjen.

Så du vil motta en stimulant GH gjennom dryppet. Dette er et stoff som generelt oppfordrer en økning i GH-produksjonen. Noen vanlige stimulanter er insulinet og # 8217; arginin.

Deretter vil legen din samle mange andre blodprøver med jevne mellomrom. L’hele prosedyren tar vanligvis omtrent tre timer.

Etter testen vil laboratoriepersonell analysere blodprøver for å se om hypofysen din har produsert den forventede mengden GH som svar på stimulanten.

GH-stimuleringstestkostnader

Kostnadene for GH-stimuleringstesten varierer i henhold til legen din, til helseforsikringsdekning og strukturen der du har testen. Selv laboratoriepriser for testanalysen varierer.

Du kan kjøpe en GH-serumtest direkte fra et laboratorium for ca $ 70, men dette er ikke den samme testen som en GH-stimuleringstest. En GH-serumtest er en blodprøve som styrer nivået på GH i blodet bare på et gitt tidspunkt.

En GH-stimuleringstest er mer kompleks fordi GH-blodnivåene kontrolleres flere ganger i en periode på timer, før og etter rekruttering av et stimulerende middel.

Testen er generelt ikke # 8217; det dyreste aspektet av en tilstand relatert til GH. For de som har GHD, er den større utgiften behandling. Kostnaden for erstatningsterapi med GH kan variere mellom $ 7,500 og $ 10.000 Alle’år for en gjennomsnittlig dose på 0.5 milligram GH per dag. Hvis du har A’helseforsikring, kan det dekke en betydelig del av kostnaden.

Resultater for en GH stimuleringstest

Resultatene av GH-stimuleringstesten vil vise maksimal konsentrasjon av GH i blodet. Denne konsentrasjonen er uttrykt i form av nanogrammer av GH per blod milliliter (ng / ml). Slik tolkes resultatene vanligvis:

For barn

Generelt, et barn hvis testresultater viser en konsentrasjon av GH av 10 ng / ml eller større som svar på stimulering har ikke GDH. Hvis et barns testresultater viser en konsentrasjon av GH mindre enn 10 ng / ml, kan en andre GH-stimuleringstest bestilles.

Hvis resultatene av to separate tester begge viser en konsentrasjon av GH mindre enn 10 ng / ml, diagnostiserer en lege sannsynligvis GHD. Noen helsefasiliteter bruker et lavere grensepunkt for å diagnostisere ghd, som 7 ng / ml.

For voksne

De fleste voksne produserer en konsentrasjon på 5 ng / ml GH i en GH-stimuleringstest. Hvis resultatene viser en hastighet på 5 ng / ml eller høyere, som svar på stimulering, har du ikke GHD.

Konsentrasjoner under 5 ng / ml betyr at GHD ikke kan diagnostiseres eller definitivt utelukkes. Du kan bestille en annen test.

En alvorlig GH-mangel er definert hos voksne som en topp av konsentrasjon av GH av 3 ng / ml eller mindre.

Bivirkninger av en GH-stimuleringstest

Du kan prøve litt ubehag på det punktet hvor L’Nåle stanser huden for dryppet. Det er også vanlig å ha noen små blåmerker senere.

Hvis legen bruker Cortrosyn for testen, kan du føle en følelse av varme og rødhet i ansiktet eller en metallisk smak i munnen. Klonidin kan senke blodtrykket. Hvis det administreres under en GH-stimuleringstest, kan du føle deg litt bedøvet eller bedøvet.

Hvis legen bruker argininen under testen, kan det oppstå en kort senking av blodtrykket under testen. Dette kan også forårsake svimmelhet og fantastiske følelser. Effektene passerer vanligvis raskt og forsvinner ofte når du kommer hjem. Likevel er det en god ide å unngå programmeringsaktiviteter for resten av dagen etter testen.

Følg opp etter GH-stimuleringstesten

Ghd er en sjelden tilstand. Hvis resultatene ikke angir GHD, vil legen din søke etter A’annen mulig årsak til symptomene.

Hvis du er diagnostisert med GHD, vil legen din sannsynligvis foreskrive syntetisk GH for å integrere nivåene av naturlige hormoner i kroppen din. Den syntetiske GH administreres ved injeksjon. Helsesektoren din vil lære deg hvordan du utfører disse injeksjonene slik at du kan ta vare på hjemmet.

Legen vil overvåke fremdriften din og justere doseringen etter behov.

Barn opplever ofte rask og dramatisk vekst fra behandlinger med GH. Hos voksne med ghd, kan behandlinger med GH føre til sterkere bein, flere muskler, mindre fett og andre fordeler.

Det er noen kjente bivirkninger av behandling med syntetisk GH, for eksempel hodepine, muskelsmerter og leddsmerter. Imidlertid er alvorlige komplikasjoner sjeldne. Risikoen knyttet til behandlingen av GHD er generelt overskredet av potensielle fordeler.

L & # 8217;

En GH-stimuleringstest er en del av GHD-diagnoseprosessen. Denne tilstanden er imidlertid sjelden. Mange som sender til en GH-stimuleringstest, vil ikke bli diagnostisert med GHD. Selv om resultatene av den første testen foreslår GHD, er det nødvendig med en ytterligere test før legen kan gjøre en diagnose.

Hvis eller barnet ditt er diagnostisert med GHD, er Syntetisk GH-behandling svært effektiv. Start behandlingen først fører først til bedre resultater. Legen vil diskutere bivirkningene av behandlingen. Generelt overstiger fordelene med GHD-behandling risikoen for bivirkninger for de fleste.