Gikt kirurgi: når det trengs?

Gikt

Gikt er en smertefull form for leddgikt forårsaket av et overskudd av urinsyre i kroppen (hyperuricemi) som fører til dannelsen av urinsyre krystaller i leddene. Det treffer vanligvis en joint på en gang, ofte artikulasjonen av & # 8217;.

Gutet påvirker seg om 1 prosent 2 av verdens befolkning. Menn har opptil seks ganger mer sannsynlig å få gikt enn kvinner.

Gikt kirurgi

Hvis giktet blir behandlet med narkotika og livsstilsendringer, kan de fleste forhindre gikt å utvikle seg. Selv endringer i narkotika og livsstil kan redusere smerte og forhindre angrep.

Hvis du har knapt kontrollert eller ubehandlet gikt i mer enn 10 år, er det muligheten for at din gikt er avansert på den ugyldige stadion kjent som kronisk topisk gikt.

Med den aktuelle gikt, de harde innskuddene av urinsyre dannelsesklumper deponert ALLE’interiør og rundt leddene og i noen andre stillinger, som L’øre. Disse aggregatene til natriumkrystaller Urato-monohydrat under huden kalles TOPHI.

Siden den aktuelle gikt kan forårsake uopprettelig skade på leddene, anbefaler vi ofte en av de tre kirurgiske behandlingene: fjerning av tofi, felles fusjon eller felles erstatning.

Tophi fjerning kirurgi

Tophi kan bli smertefull og betent. De kan til og med bryte og tømme eller bli smittet. Legen din kan råde deg til å fjerne dem kirurgisk.

Felles smelteoperasjon

Hvis den avanserte gikt har permanent skadet en’artikulasjon, kan legen anbefale at du fusjonerer de minste leddene sammen. Denne operasjonen kan bidra til å øke felles stabilitet og lindre smerte.

Felles erstatning kirurgi

For å lindre smerte og opprettholde bevegelse, kan legen gi deg råd til å erstatte en «8217; artikulasjon skadet av den aktuelle gikt med A’kunstig artikulasjon. L’mer vanlig ledd som er erstattet på grunn av giktskade er kneet.

Ta bort

Hvis du er diagnostisert med gikt, ta stoffene som foreskrevet av legen og bringer endringer i livsstilen som de anbefaler. Disse trinnene kan bidra til å forhindre gouts fremgang og forespørsel kirurgi.