Direkte og indirekte brokk: Hva er forskjellen?

Beskrivelse

A’Hernia oppstår når et organ eller inne i kroppen skyver gjennom stoffet som vanligvis omgir det og beskytter det. En’brokk kan vokse i ulike punkter i # 8217;.

Den inguinal hernias er den vanligste typen brokk. De danner når C’er en slank flekk på bukveggen.

Tilleggsinformasjon: Hernia »

A’Inguinal brokk kan defineres & # 8220; live & # 8221; O & # 8220; indirekte & # 8221; Avhengig av hvordan og når den danner. Det er sannsynlig at personen og sexet til personen med brokk har mye å gjøre med typen.

Symptomer

Både A’indirekte inguinal brokk som en direkte kan forårsake hevelse på begge sider av # 8217; lysken hvis L’brokk er ganske stor. Hevelse er vanligvis mer tydelig når du står og når du strever eller hoster. I mange tilfeller forårsaker brokkene ikke smerte til de blir større. Hos menn kan smerte høres i skrotet hvis tarmene presser seg ned i den regionen.

A’indirekte brokk oppstår vanligvis for første gang i barndommen. Dette er ofte en medfødt tilstand. En’indirekte brokk i et barn kan være tydeligere når barnet gråter.

En’Direkte brokk utvikler nesten alltid i # 8217; voksen alder, vanligvis senere i livet, med mindre problemet er resultatet av en bestemt lesjon.

Våre initiativer

A’Direkte brokk er vanligvis forårsaket når veggen av bukemuskulaturen svekkes. Dette tillater en del av # 8217; tarmen å presse gjennom bukveggen. Denne svekkelsen kan utvikle seg over tid, på grunn av daglige aktiviteter og # 8217; aldring. I noen tilfeller kan feilaktig løfte noe tungt utøve ekstra press på de musklene, slik at de kan svekke seg og rive opp.

A’indirekte brokk er ikke forårsaket av svekket eller skadet abdominale muskler. I stedet oppstår det når A’område av abdominal muskelsvev kalt en inguinal ring unnlater å lukke mens et barn er i mors livmor. I gutter tillater ringen at testiklene faller inn i skrotet og lukkes derfor vanligvis. Når den forblir åpen, kan selv en del av # 8217; tarmene kan presse det gjennom.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for direkte brokk inkluderer:

  • Å være en mann, selv om kvinner også kan utvikle Ernie
  • Ha en familiehistorie av Ernie
  • røyk
  • ha en tilstand som fører til kroniske hoster, som cystisk fibrose
  • Ha en lav kroppsmasseindeks (BMI)
  • Ha en kollagen vaskulær sykdom

Det er ikke klart hvis tung lastløfting gjør folk mer sannsynlig å kontrakt Ernie.

Det er ingen reelle risikofaktorer for utviklingen av en indirekte brokk, i tillegg til # 8217; være en mann. Menn er Tider 9 Mer sannsynlig for kvinner å utvikle en’indirekte brokk.

Diagnose

A’Hernia er vanligvis diagnostisert gjennom en fysisk undersøkelse. Legen din kan være i stand til å identifisere en hevelse alle’lysken som en’brokk. Det kan være vanskelig å skille mellom en, indirekte brokk fra en direkte herniasjon. De fleste alder eller mindre enn 20 år gammel som har en’brokk har en’indirekte inguinal brokk.

Hvis du er en mann og legen din oppdager at brokk har forlenget til pungen, er diagnosen vanligvis en indirekte brokk. A’Direkte brokk følger ikke den banen gjennom den inguinalringen i skrotet. Dette betyr at A’Hernia danner en side av inguinen eller # 8217; andre er mest sannsynlig A’direkte brokk.

A’indirekte brokk kan også forårsake en intestinal obstruksjon, hvis det glir i # 8217; inguinal ring og svulmer i # 8217; Abdomen. Denne tilstanden kan bli verre i et stadium kjent som G & # 8220; som kan påvirke blodstrømmen i # 8217; tarmene. Det er mindre sannsynlig at en’direkte brokk forårsaker påvirkningen av tarmen.

Behandling

Hvis en’brokk er mild og ikke forårsaker symptomer, kan det ikke være nødvendig å gjøre noe annet enn å vedta en tilnærming til & # 8220; ventetid og # 8221;. Ernie helbreder ikke alene, så du kan trenge kirurgi i fremtiden, enten det er en’direkte eller indirekte brokk.

Kirurgi for indirekte brokk i nyfødte og barn er vanligvis ganske trygt. Det er generelt en poliklinisk prosedyre. Herniario-posen er fjernet fra skrotet og andre følsomme områder og lukket med suturpunkter.

En liten prosentandel av barn med en, indirekte brokk på den ene siden utvikler også en Dall’andre. Det er noen debatt I det medisinske samfunnet på behovet for å undersøke en mulig annen brokk. Hvis du har spørsmål om risikoen og fordelene ved denne prosedyren som en del av Intervensjonen, snakker med kirurgen på forhånd.

Hos voksne utføres friluftsoperasjon ofte for å reparere en direkte brokk. A & # 8217 praktiseres; bred gravering og # 8217; brokk er satt tilbake på plass. Abdominalveggen er reparert, noen ganger med en liten mesh-enhet som gir større motstand mot den berørte veggen.

Laparoskopisk kirurgi er et oppgraderingsalternativ for mange typer abdominal kirurgiske inngrep, inkludert brokk. En lege bruker spesielle verktøy som kan settes inn gjennom noen små snitt. Et av verktøyene er et lite kamera som gjør at kirurgen kan se brokk og behandle den.

Laparoskopisk kirurgi innebærer mindre arr av større bukemuskler, så det er et godt valg for gjentagende brokk.

Outlook

Hvis du har hatt en indirekte eller levende brokk, har du en større risiko for å utvikle en’andre brokk.

Kirurgiske inngrep for å reparere brokkene er vanlige og har høye prosentandeler av suksess, så du bør forvente en fullstendig gjenoppretting. De kunne tilbringe flere uker før du kommer tilbake til å gjøre alle dine vanlige aktiviteter. Og du kan også bli rådet til ikke å heve tunge gjenstander for en PO & # 8216;. Du bør konsultere legen din eller en fysioterapeut eller en ergoterapeut, for å løfte forslag i fremtiden.

Forebygging

Du kan ikke forhindre et medfødt problem som en indirekte inguinal brokk. Men det er noen skritt du kan påta seg for å redusere risikoen for direkte brokk.

  • Slank meg hvis du er overvektig eller overvektig. Vekttap vil ikke eliminere risikoen for en’brokk, men vil øke innsatsen på bukemuskulaturen.
  • Slutte å røyke delvis på grunn av skaden som forårsaker alle kroppens vev og delvis fordi å kaste mye øker risikoen for å utvikle en «8217; direkte brokk.
  • Vær forsiktig når du øker tunge gjenstander og alltid øker bena, ikke fra nedre rygg. For å gjøre dette, brettet på knærne for å samle inn ting, så rette bena for å stå opp. Dette reduserer spenningen til nedre rygg og # 8217; Abdomen.