Geriatrisk graviditet: Å bli gravid etter 35 år er risikabelt?

Beskrivelse

Hvis du er gravid og du er mer enn 35 år, kan du ha hørt begrepet & # 8220; Geriatrisk graviditet & # 8221;. Oddsen er at du sannsynligvis ikke gjør shopping for sykehjem, så du kan spørre deg hvorfor i helvete din graviditet allerede har blitt kallenavnet geriatrisk. Så hva skjer det? Fordi alle taler på geriatriene når du vokser opp et barn?

I den medisinske verden er en geriatrisk graviditet den som oppstår når en kvinne er over 35 år gammel. Her er hva du kan forvente hvis du får en del av Geriatrisk graviditetsklubb.

COS & # 8217; er en geriatrisk graviditet?

Først av alt, bør du vite at en geriatrisk graviditet bare er en «8217; etiketten til den medisinske verden som har blitt skapt for lenge siden. I dag har flere kvinner enn noen gang barn etter 35 år. I følge Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Antall kvinner i alderen 35 og 39 som hadde de første barna, har økt i alle rase grupper.

Tidligere ble leger brukt til å beskrive svangerskapene som skjedde hos kvinner i alderen 35 som & # 8220; Geriatriske graviditeter & # 8221;. I dag, men av åpenbare grunner, bruker legene ikke lenger begrepet geriatrisk graviditet. I stedet, når en kvinne er gravid over 35 år, beskriver legene henne som av & # 8220; avansert materiell alder & # 8221;.

Prosentandelene av kvinner som har sine første barn selv på 40 år de er faktisk doblet. Definisjonen av geriatrisk graviditet endres definitivt siden trenderne når kvinner begynner å utvikle seg over tid.

Hva er risikoen for en geriatrisk graviditet?

Siden en kvinne har de samme eggene som det ble født med hele sitt liv, er det en større risiko for uregelmessigheter under svangerskapene som oppstår senere i livet. Sekund Graviditet og fødsel BMC og American College of obstetrikere og gynekologer, Noen av risikoen for / avansert mors alder under graviditeten inkluderer:

 • for tidlig fødsel
 • Lav vekt ved fødselen i barnet
 • dødfødt
 • Kromosomale feil i barnet
 • Travaglio komplikasjoner
 • keisersnitt
 • Hypertensjon i moren, som kan føre til en alvorlig tilstand som kalles preeklampsi og en tidlig fødsel for barnet
 • gestasjonsdiabetes, som også øker risikoen for diabetes senere i livet

Hva er fordelene med en geriatrisk graviditet?

Å ha et barn senere i livet påvirker ikke bare dårlige nyheter og helserisiko. Det er også gode nyheter om å bli en mor etter 35 år. For eksempel sier CDC at generelt kvinner som venter på å få barn, har mange fordeler til deres disposisjon. Eldre mødre har flere ressurser for å ta vare på sine barn, som høyere inntekter og mer utdanning.

Når du skal snakke med legen din?

Du bør snakke med legen din hvis du er gravid over 35 år, fordi alderen din ikke vil avgjøre helsen til graviditeten din. En studere Han understreket at dessverre, eldre kvinner kunne automatisk frykte at deres graviditeter, kamp og fødsler vil være kompliserte bare på grunn av deres alder. Og i noen tilfeller kan deres frykt faktisk føre til negative resultater. Men graviditeter over 35 år kan være helt sunne, så snakk med legen din om hvordan du kan få best mulig graviditet for deg og ditt barn og hva du kan gjøre for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Pass på at du tar tiltak for å få en sunn graviditet, for eksempel:

 • jevnlig
 • Spis et sunt kosthold
 • Ta et prenatalt vitamin med folsyre før unnfangelse, om mulig
 • Gå av med en passende vekt før graviditet
 • unngå noe stoff, inkludert rusmidler, røyk og alkohol

Du kan også snakke med legen din om den aktuelle screeningstesten for å sikre at barnet ditt er sunt.