Fermi etter foresatte: Retningslinjer for bruk og rengjøring

Del på Pinterest

Stopp er tilpassede enheter designet for å holde tennene på plass. De blir ofte foreskrevet etter ortodontisk behandling, som ortodontiske apparater, for å holde bittet på plass etter at den er blitt ombygd eller riktig.

Iført en inneslutningsenhet kan være irriterende, men det er en liten ulempe sammenlignet med å måtte ty til apparatet igjen til apparatet.

Denne artikkelen vil behandle grunnlaget for å bære låsen, inkludert hvor lenge du trenger å bære den hver dag og hvordan du holder det rent.

Typer pels

Det er tre typer inneslutningsanordninger som ortodontister foreskriver etter fjerning av # 8217;. Begge typer er foreskrevet for å hindre at tennene beveger seg og permanent fikser dem i sin nye posisjon.

Skyllet

Den første typen kalles Fermo Linked. Er festet til tennene etter å ha fjernet enheten for å holde dem på plass i de første månedene etter behandling.

Vi anbefaler at du bruker en inneslutningsenhet hvis du alltid trenger å bære inneslutningsenheten som oppfølging av ortodontisk behandling.

Hawley’s Stopp

Den andre typen av låsen er den flyttbare typen. Hawley stopper, også kalt kabelklemmer, kan ekstraheres for rengjøring og å konsumere måltider.

Å ha en avtagbar fangst betyr ikke at det er mindre viktig å bære deg selv og følge instruksjonene fra din ortodontist.

Stopp plast gjennomsiktig

Den tredje typen lås er en annen flyttbar type. Også kalt en støpt lås, er den utformet for å forme og tilpasse seg perfekt til den nye stillingen av tennene.

Transparente plaststopp har blitt populært de siste årene fordi de er praktisk talt usynlige og er mer sannsynlig å bli slitt. Dette stoppet er ikke det samme i Invisalign, som brukes til å rette tennene, hindrer ikke dem i å bevege seg ut av posisjon.

Som for L’slitasje og bruk, sørg for at du følger instruksjonene til din ortodontist.

Hvor mange timer om dagen må du ha på seg en fangst?

Hvis du har en inneslutningsenhet, vil du ha det hele dagen og hele natten. Men hvis du har en avtagbar fangst, er reglene litt forskjellige. Du kan motta ulike instruksjoner avhengig av dine spesifikke behandlingsbehov.

Den typiske retningslinjen for en avtagbar enhet er å bære den på heltid, bortsett fra måltider og rengjøring, for de første 4-6 månedene etter fjerning av # 8217; apparatet, andre Canadian Association of Orthodontists.

Imidlertid A 2010 undersøkelse Ortodontister har vist at mange anbefaler deg å alltid ha det flyttbare innholdet i minst 9 måneder etter fjerning av verne.

Etter flere måneder har gått, og du har blitt godkjent av din ortodontist, kan du kanskje redusere lagringen din hver kveld mens du sover.

Hvor mye tid må du ha et stopp etter å ha fjernet apparatet?

I henhold til 2010-undersøkelsen som er nevnt ovenfor, foretrekker over 58% av ortodontister å foreskrive flyttbare beholderenheter etter at behandlingen med enheten er fullført.

De fleste av respondentene anbefaler å ha på seg disse stoppene hver dag i 9 måneder og deretter passerer til nattklæren;.

Aldri slutte å ha på seg et stopp, selv om du kanskje må erstatte fangsten etter et par D & # 8217;.

XNUMX% av respondentene hevdet å foreskrive permanente linguale innholdsanordninger som holder i munnen for resten av livet ditt.

Uansett hvilken type beholderenhet som anbefales av ortodontisten, er det sannsynlig at du vil bli bedt om å fortsette behandlingen med det på ubestemt tid.

Hva skjer hvis jeg ikke bærer fangsten min?

For livet beveger tennene dine. Hvis du allerede har et ortodontisk apparat, er du kjent med det faktum at tennene i tennene i munnen kan endres basert på faktorer som alder og # 8217; bruk av ortodontiske apparater.

Bare fordi din ortodontiske behandling er over, betyr ikke at tennene dine forblir i deres sted.

Hvis du ikke bærer inneslutningsenheten i henhold til instruksjonene til din ortodontist, vil tennene dine ha en tendens til å gå tilbake til sin gamle posisjon. Dette er kjent som tilbakevendende. Hvis du ikke bruker inneslutningen, kan du trenge en ny ortodontisk inngrep innen 10 år, eller til og med før.

Hvis du prøver å unngå å bruke inneslutningsenheten i et par uker eller måneder, kan tennene bevege seg og inneslutningsenheten kan ikke tilpasses mer riktig til tennene.

Hva er den beste måten å holde deg stille?

Hold låsen ren beskytte tennene dine. I tilfelle av en avtagbar fangst, kan den også forlenge sin varighet.

Hvordan holde en limt stopp ren

En limt inneslutt enhet må rengjøres som en del av den normale tannhygiene rutinen. Siden du ikke kan fjerne en fast stopp, må du passere interdental wire (og forsiden av tennene) med en interdental wire.

Dette krever en bit & # 8216; av praksis, men du vil forstå hvordan det fungerer. Videre, sørg for at du vipper børsten vertikalt og horisontalt for å eliminere eventuelle plakkakkumulasjoner eller matpartikler rundt det faste stoppet.

Hvordan holde en flyttbar fangst ren

Rengjør den flyttbare beholderen med varmt vann når du fjerner det. Skyll inneslutningsenheten når den fortsatt er våt med spytt, vil du unngå at maten hardes.

Hvis din ortodontist råder det, kan du kjøpe et spesielt produkt for å suges for å fordype inneslutningen din mellom bruk og # 8217;.

Du kan også bruke en myk børste tannbørste og tannkrem til å gni hver del av inneslutningsenheten en gang om dagen. Gjør det nøye, siden mange typer tannkrem er slitende og kan skrape låsen. Vurder ideen om å søke råd til din ortodontist på hva slags.

Hvis matrester forblir fanget i beholderen, bruk en ren bomullspute nedsenket i vann for å rengjøre den. Ikke kok beholderen i vann og ikke prøv å vaske den i oppvaskmaskinen.

Ta bort

Iført en inneslutningsenhet i henhold til instruksjonene fra din ortodontist er viktig for å holde resultatene av apparatet.

Dine instruksjoner vil variere i henhold til dine spesifikke behov. Noen mennesker trenger å ha på seg en fangst hele dagen, hver dag i 4 måneder, mens andre vil bli utdannet til å bære dem i 12 måneder.

Nesten alle ortodontister utdanner at du bruker noen form for inneslutning hver kveld, på ubestemt tid, etter at enhetene er fjernet.

Selv om en låneforpliktelse til inneslutningsenheten din kan være skremmende, er det viktig å bevare den ortodontiske behandlingsinvesteringen.