Fiskolje mot statiner: Hva et kolesterol er lavt?

Beskrivelse

Høyt kolesterol kan ikke alltid forårsake symptomer, men krever en behandling uansett. Når det gjelder å sjekke kolesterol, er statinene master.

L’Fiskolje kan også fungere for å redusere kolesterolet? Fortsett å lese for å finne ut hvordan det akkumuleres.

Grunnleggende forestillinger om fiskeolje

L’Fiskolje inneholder omega-3 fettsyrer, som krediteres med en rekke helsemessige fordeler. Blant annet er det sagt at Omega-3 fettsyrer:

 • bekjempe betennelsen
 • Redusere blodtrykket
 • Forbedre helsen til beinene
 • Fremme sunn hud

Selv om det er naturlig i fisken, blir «8217; fiskeolje ofte tatt i form av et supplement.

I 2012, Nesten 19 millioner amerikanske voksne Brukte produkter som inneholder fiskeolje eller omega-3 fettsyrer.

Hvordan statins fungerer

Statinsene hindrer kroppen i å produsere kolesterol. Det hjelper oss også med å reabsorbere plakettet som har akkumulert på veggene i arteriene.

En langsgående studere han oppdaget det 27.8% av amerikanerne over 40 år brukte statiner fra 2013.

Hva sier du på forskningen på Fish Oil

Studier på’fiskeolje har blitt blandet. Fiskeolje kosttilskudd har vært assosiert med en lang liste over fordeler, inkludert:

 • Reduksjon av risikoen for hjertesykdom og slag
 • Laveste nivåer av triglyserider eller fett i blodet
 • Økning i hjernens helse
 • Bedre diabetes management

Noen studier, som de som er notert i en 2011 Review, De fant en reduksjon i risikoen for hjertesykdom hos personer som tar fiskeolje kosttilskudd. Andre studier, som en Klinisk eksperimenter 2013 Av 12.000 mennesker med kardiovaskulære risikofaktorer fant de ikke dette beviset.

Også, selv om fiskeoljen minker triglyserider, er det ikke noe tilstrekkelig bevis som reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

Når det gjelder å senke lipoproteiner med lav tetthet (LDL), også kjent som kolesterol & # 8220; Bad & # 8221; bevis er ganske enkelt ikke der. Faktisk kan fiskeoljen faktisk øke LDL-nivåene for noen mennesker i henhold til en 2013 Gjennomgang av litteraturen.

Hva sier du på forskningen på statiner

Sekund Mat og Drug Administration (FDA), Statin viser en «8217; utvilsomt evne til å forhindre hjertesykdom, men de må tas nøye.

Statiner har fordeler i tillegg til å redusere kolesterolet. For eksempel har de antiinflammatoriske egenskaper som kan fungere for å stabilisere blodårene og kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt i henhold til Mayo Clinic.

Det er på grunn av deres potensielle bivirkninger, som for eksempel muskelsmerter, som generelt er foreskrevet bare for personer med høyt kolesterol og risiko for kardiovaskulær sykdom. De anses ikke som forebyggende medisin.

Dommen

Hvis du har høyt kolesterol, er L’statininntaket er en effektiv måte å håndtere risikoen på. L’å ta fiskeolje kan ha fordelene, men lavere LDL-kolesterol Det er ikke en av dem.

Snakk med legen din om dine alternativer og fordeler og risikoer for statinsterapi.

Mange tar kosttilskudd som et forebyggende tiltak. Men den beste måten å forhindre høyt kolesterol er å gjøre sunne livsvalg, inkludert:

 • slutt å røyke
 • Spis et lavt innhold sunt mettet og trans diett
 • Administrer vekten din

Spørsmål og svar: Andre kolesterolmedikamenter

Spørsmål:

Hvilke andre stoffer kan bidra til å senke kolesterolet mitt?

TIL:

I tillegg til statiner, Andre legemidler som brukes til å senke kolesterolet å inkludere:

 • niacin
 • Narkotika som kjører i tarmen din
 • fibre
 • PCSK9-hemmere

Niacin er en vitamin B som ligger mat Den er tilgjengelig i reseptbelagte form ved høyere doser. Niacinet senkes LDL kolesterol (dårlig) og relaunches HDL kolesterol (bra). Narkotika som virker i # 8217; tarmene brukes også til å behandle høyt kolesterol som blokkerer kolesterolabsorpsjonen i # 8217; tynntarmen. De inkluderer cholestiramin, Colesevelam, cholestipolo e ezetimibe. Fibrene hindrer kroppen i å produsere triglyserider eller fett og øke HDL-kolesterolet. Fibre inkluderer fenofibrat Og Gemfibrozil.

De siste kolesterolmedisinene som er godkjent av FDA, er PCSK9-hemmere, som inkluderer alorocumab og evolocumab. De behandler hovedsakelig med pasienter med En genetisk tilstand som forårsaker hyperkolesterolemi.

Brempedosyre Det er en ny klasse med narkotika som for tiden er under utvikling. Foreløpige studier viser lovende resultater i sin evne til å behandle høyt kolesterol.

Dena Westphalen, pharmdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.