Felles smerte hos barn: Hvilke foreldre skal gjøre

Omtrent syv uker siden ble jeg fortalt at datteren min kunne ha ungdommelig leddgikt (AIG). Det var det første svaret som har gjort mening & # 8211; Og han skremte meg ikke helt og nr. 8211; Etter måneder med sykehusbesøk, invasive tester og overbevisning om at datteren min hadde alt, fra meningitt til cerebrale svulster til leukemi. Her er vår historie og hva du skal gjøre hvis barnet ditt har lignende symptomer.

Jeg visste bare at noe var galt & # 8230;

Hvis jeg spurte meg hvordan alt startet, ville jeg ta deg til’forrige uke i januar, da datteren min begynte å klage på nakkesmerter. Bare at han egentlig ikke klaget. Nevnte noe om nakkesmerter og så løp å spille. Jeg trodde at han kanskje hadde sovet på en morsom måte, og han trakk noe ut. Det var så glad og for resten forplikter seg fra det som skjer. Jeg var absolutt ikke bekymret.

Dette opp til omtrent en uke etter starten av innledende klager. L’Jeg tok på skolen, og jeg skjønte umiddelbart at noe var galt. Først kjører det ikke å hilse på meg hvor vanlig gjorde det. Han hadde denne lille halte da han gikk. Han fortalte meg at knærne hans skadet. C’han var en notat av sin lærer som sa at han klaget over nakken.

Jeg bestemte meg for å ringe legen for en avtale neste dag. Men da vi kom hjem, kunne han ikke fysisk klatre trappene. Min aktive og sunne 4 år gamle jente var en tårer som han fortalte meg å ta henne til armene hennes. Og med passasjen av natten, ble det verre. Til det punktet der det kollapset på sobbinggulvet så langt det skadet halsen, hvor dårlig vandre.

Jeg tenkte umiddelbart: det er meningitt. L’Jeg tok opp og gikk til beredskapsrommet.

En gang der ble det klart at det ikke kunne bøye halsen i det hele tatt uten å hoppe for smerte. Hun hadde fortsatt det. Men etter en første eksamen, radiografier og blodprøver, var legen vi så overbevist om at det ikke var bakteriell meningitt eller en nødsituasjon. Følg opp med legen hans neste morgen & # 8221; han fortalte oss på tidspunktet for utslipp.

Neste dag gikk vi straks til datteren min lege. Etter å ha undersøkt min baby, bestilte han en magnetisk resonans av hodet, nakken og ryggraden. & # 8220; Jeg vil bare sørge for at ingenting skjer / # 8221; sa. Jeg visste hva det betydde. Han lette etter svulster i datterens hode.

For noen foreldre er dette en’agony

Neste dag var jeg redd mens vi var forberedt på magnetisk resonans. Datteren min måtte bli bedøvet på grunn av hans alder og to timer måtte han være helt immobile. Da legen hans kalte meg en «8217; nå etter avslutningen av prosedyren for å fortelle meg at det var alt klart, innså jeg at jeg hadde beholdt pusten i 24 timer. & # 8220; sannsynligvis har en merkelig viral infeksjon & # 8221;, han fortalte meg. & # 8220; la oss gi deg en uke, og hvis nakken din fortsatt er stiv, vil jeg se det igjen.& # 8221;

I de følgende dagene syntes datteren min å være bedre. Han sluttet å klage på nakken. Jeg tok aldri oppfølgingsavtalen.

Men i de ukene som fulgte, fortsatte han å ha milde klager om smerte. En dag vondt han håndleddet hans, den ene etter kneet. Det virket som en normal smerte i vekst. Jeg trodde kanskje han fortsatt overvinne viruset som hadde forårsaket hennes nakkesmerter i utgangspunktet. Dette til slutten av mars der jeg gikk for å ta det på skolen og så det samme uttrykket for smerte i øynene hans.

Det var en’en annen natt med tårer og smerte. Neste morgen var jeg på telefonen med legen hans bemoret seg for å bli sett.

Alle’Real-avtalen, mitt barn så bra ut. Han var glad og lekfull. Jeg følte meg nesten dum for å ha vært så uregelmessig i å gjøre det i. Men da begynte legen sin eksamen og ble straks klart at datterens håndledd var stramt.

Hans lege forklarte at C’er en forskjell mellom artralgi (leddsmerter) og leddgikt (betennelse i # 8217; artikulasjon). Hva skjedde med datterens håndledd var tydelig quest’sist.

Jeg følte meg forferdelig. Jeg ante ikke at hans håndledd mistet bevegelsesområdet. Det var ikke det som var klaget mer, som var hans knær. Jeg la ikke merke til at han unngikk å bruke håndleddet hans.

Selvfølgelig, nå at jeg visste det, så jeg måtene han var for mye å kompensere for hans håndledd i alt han gjorde. Jeg har fortsatt ingen anelse om hvor lenge det ble bestått. Dette faktum alene fyller meg med alvorlig mors feil.

Han må kanskje gjøre med dette for resten av sitt liv & # 8230;

A’andre serier av radiografier og blodprøver er nå normal, så vi ble etterlatt oppgaven med å forstå hva som kunne skje. Som datteren min lege forklart, er det mange ting som kan forårsake leddgikt hos barn: forskjellige autoimmune forhold (inkludert lupus og Lyme sykdom), undiopatisk leddgikt (hvorav det finnes forskjellige typer) og leukemi.

Jeg ville lyve hvis jeg sa at den siste natten ikke holder meg opp i natten.

Vi ble umiddelbart adressert til en pediatrisk revmatolog. Til datteren min ble administrert to ganger om dagen for å lindre smerte mens vi jobber for å finne en offisiell diagnose. Jeg skulle ønske jeg kunne si at alene har forbedret alt, men vi hadde flere episoder av ganske intens smerte i de følgende ukene. På mange måter ser datteren min smerte bare verre.

Vi er fortsatt i diagnosenfasen. Legene er ganske sikre på at han har en slags AIG, men de kan være nødvendige opptil seks måneder fra # 8217; Original starter på symptomer på å vite med sikkerhet og for å kunne identifisere hvilken type. Det er mulig at det vi ser er fortsatt en reaksjon på noen virus. Eller det kan ha en av de typer AIGs som de fleste barn helbreder etter noen år.

Det er også mulig at dette kan være noe som han vil gjøre for resten av livet.

Her er hva du skal gjøre når barnet ditt begynner å klage på ledsmerter

Akkurat nå vet vi ikke hva som vil skje neste. Men i # 8217; forrige måned leser jeg og gjorde mange søk. Jeg lærer at vår erfaring ikke er helt uvanlig. Når barn begynner å klage på ting som leddsmerter, er ALLE’Start er vanskelig å ta dem på alvor. De er så små, tross alt, og når de lanserer en klage og deretter løper bort for å spille, er det lett å anta at det er noe mindre eller de beryktede smertene i vekst. Det er spesielt enkelt å anta noe mindre når blodprøver kommer tilbake til normal, noe som kan skje i de første månedene av utbruddet av’AIG.

Så hvordan vet du når smerten de klager, er ikke bare noe normalt at alle barn må møte? Her er mitt råd: stol på dine instinkter.

For oss, mye avhengig av mor. Sønnen min forvalter smerten ganske bra. L’Jeg så løpende hverandre mot et høyt bord, faller alle «8217, tilbake på grunn av styrke, bare for å hoppe stille, lekte og klar til å bevege seg fremover. Men når det er redusert til ekte tårer på grunn av denne smerten & # 8230; Jeg skjønte at det var noe ekte.

Det kan være mange årsaker til ledsmerter hos barn med mange tilhørende symptomer. Cleveland Clinic Gir en liste for å veilede foreldre til å skille vekstsmerter fra noe mer alvorlig. Symptomene skal være oppmerksom på å inkludere:

  • Vedvarende smerte, smerte om morgenen eller ømhet, eller hevelse og rødhet til A’artikulasjon
  • Felles smerte forbundet med skader
  • Layoff, svakhet eller uvanlig ømhet

Hvis barnet ditt manifesterer et av disse symptomene, må det besøkes av legen. Smerten i ledd kombinert med høy feber vedvarende eller utslett kan være et tegn på noe mer alvorlig, så ta barnet ditt umiddelbart fra legen din.

L’AIG er ganske sjelden, Interessant nesten 300.000 Nyfødte, barn og ungdom i USA. Men # 8217; AIG er ikke det eneste som kan forårsake ledsmerter. I tvilstilfeller bør du alltid følge instinktet ditt og gjøre barnet ditt til å besøke en lege som kan hjelpe deg med å evaluere dine symptomer.

Leah Campbell er en forfatter og utgiver som bor i Anchorage, i Alaska. En enslig mor for valg etter en rekke tilfeldige hendelser brakt til datterens adopsjon, er Leah også forfatteren av boken «Enkelt kvinnelig infertile& # 8220; og skrev mye om temaene til’infertilitet, Dell’adopsjon og foreldre. Du kan koble sammen med Leah via Facebook, Hans Dedikert portal Og Twitter.