Eteriske oljer 101: Finn den rette for deg

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Populariteten til komplementær og alternativ medisin (CAM) har økt I de siste tiårene og essensielle oljer er en del av det.

Faktisk, ifølge den globale markedsanalysen av aromaterapi, forretningsprofiler, dimensjoner, aksje, vekst, trender og prognoser inntil 2024, er det globale markedet for aromaterapi Det skal vokse Dell’8% mellom 2017 og 2024.

Men hva er egentlig essensielle oljer? For de som er nye i denne trenden, er disse utrolig kraftige oljene, hvorav noen har eksistert i århundrer, ekstraheres fra planter for å fange smaker, parfymer og totale fordelaktige egenskaper.

Jeg er en’stor lagt til huden din, håret ditt og din helsekolleksjon og kan også brukes til aromaterapi.

Før start

Før du starter, er det noen grunnleggende forestillinger å huske når de jobber med essensielle oljer:

  • Når du bruker aktuelle oljer, bruk alltid en vektorolje. Disse er oljer som brukes til å fortynne essensielle oljer, for eksempel L’kokosnøtt eller jojobaolje.
  • Gjør alltid en testplatch før du bruker noe på større områder av huden din.
  • Mange essensielle oljer er giftige og bør ikke tas oralt hvis ikke under den spesifikke omsorg for en helsepersonell.
  • Kjøp essensielle oljer & # 8220; Pure & # 8221;. Det er alle slags knock-off versjoner og duftende oljer som ikke inneholder de samme fordelene.

Hvis du ønsker å gå inn i essensielle oljer, men du er ikke sikker på hvor du skal begynne, har vi samlet en bred liste over noen av de mest populære og fordelaktige. Fortsett å lese for å se hvilke oljer som best kan tilfredsstille dine behov.

Typer av essensielle oljer

Lavendel

Denne utrolig populære oljen har alle slags fordeler. Denne litt floral duften kan hjelpe folk å slappe av og sove. Videre viste det seg at inspirerende det hjelper Hodepine lindrer, Mens l’topisk bruk av olje kan hjelpe Reduser kløen og hevelsen fra insektbitt.

Sikkerhet: Det er noen kjente bivirkninger. Disse inkluderer kvalme, hodepine, kuldegysninger og oppkast. Det kan også irritere huden hvis du har en intoleranse på 8217;.

Romersk kamille

Preget av en kombinasjon av en lett floral og urte aroma, har denne oljen potensialet Å sette sinnet rolig når det er utbredt og inhalert gjennom dampen. Selv om denne oljen er flott å roe sinnet, er det like nyttig på huden og Det har blitt funnet Å behandle forhold som betennelse og eksem.

Sikkerhet: Alle allergiske mot tusenfryd, Calendula og Ambrosia bør helt unngå å bruke denne oljen.

Rosa

Ved inhalering av den søte og florale parfymen i roseoljen, har blitt vist For å redusere angsten. Dens antioksidantegenskaper har også ble funnet For å helbrede akne og forbedre hudfarge for et yngre generelt utseende.

Sikkerhet: L’Hudirritasjon kan oppstå hvis det brukes lokalt, og sørg for at du bruker flere oljevektor hvis du vil samle fordelene for hudpleie av huden på # 8217.

Hyssop

Denne jordiske essensielle olje, urte og søt parfyme kan brukes på huden for å hjelpe Minimere arr, Redusere betennelsen og fungere som et generelt helbredende middel.

Sikkerhet: Ikke bruk # 8217; Issopo hvis du er gravid eller du har en historie om kramper.

Ylang Ylang

Denne blomstrede oljen kommer til en krydret, men søt aroma og har blitt foreslått som en adjuvans Slappe av, en Produsent av selvtillitOg det kan også fungere som avstøtende mot noen insekter. Det finnes ofte i kosmetikk og lover en lang liste over fordeler med skjønnhet, inkludert blandet hudbehandling og hårvekstfremme.

Myrrh

Det sies at denne essensielle oljen fra # 8217; søt lukt Behandle hudproblemer lindrer den sprukne akne og huden og kan også bidra til å ta vare på foten D’atlet.

Sikkerhet: Myrrh bør aldri tas oralt. Hvis du bruker det på grunn av aktuell, husk at det ble oppdaget som forårsaker dermatitt. De mest alvorlige bivirkningene inkluderer hjertets uregelmessigheter og senkende blodtrykk. Det kan også øke risikoen for abort hvis det tas av gravide.

vetiver

Smoky og sukker duft av vetiveren brukes ofte i rolig aromaterapi for å forbedre dine generelle humør og rolige nerver. Som for hans antioksidant fordeler, Det har blitt funnet For å bidra til å fremme huden helse og helbrede arr.

Sikkerhet: Siden det ikke er irriterende og ikke-sensibiliserende, er det en «utmerket aktuelt alternativ for de som ikke kan håndtere andre essensielle oljer.

Røkelse

Duften av dette kan ha lukten av juleferien, men har også alle slags astringent, fordøyelses-, antiseptiske og desinfiserende egenskaper.

Det kan Hindre orale problemer som halitose, tannpine, hulrom og sår til munnen, og en studere Det antyder også at det kan bidra til å forbedre hudens helse.

Sikkerhet: Bortsett fra hudens potensielle følsomhet, kan brukerne være trygg på å vite at det ikke er noen viktige bivirkninger som kommer fra # 8217; bruk av røkelsen.

Drue

Selv om dette også kjører fra en sitrusisk & # 8211; Precision Peel & # 8211; Den har en mer bitter og frisk duft og er en populær olje som skal brukes i en diffusor. Det sies at han gjorde det antifungal Egenskaper som kan bidra til å redusere eventuelle skadelige bakterier alle & # 8217;.

Sikkerhet: Selv i dette tilfellet, som sitron, unngå UV-stråler av solen under den aktuelle applikasjonen.

Cedertre

Earthy og # 8217; naturlig woody lukt, Cedar Wood brukes til en rekke aktuelle skjønnhetsbehandlinger. Studier har vist det Disse fordelene inkluderer bekjempe akne, kurere eksemet og redusere flass. I tillegg til alt dette bidrar det antakelig også å redusere leddgikt og for å lindre hoste.

Sikkerhet: Det er viktig å merke seg at ingen av disse fordelene kommer fra # 8217; inntak av oljen. Det er ikke trygt å konsumere cedertallolje, og hvis du gjør det, kan det forårsake oppkast, kvalme, tørst og skade på fordøyelsessystemet.

Råd

Send & # 8220; Poison & # 8221; på nummer 797979 for å redde antallet National Poison Hjelp Hotline og L’American Association of Poison Control Centers & # 8216; Online verktøy på smarttelefonen din. Hvis du ikke har tilgang til en telefon eller en datamaskin, går du til nærmeste beredskapsrom.

Peppermynte

Når du inhalerer duften av mynte og urter av denne oljen, noen tester viste som kan lindre symptomene på # 8217; IBS. På samme måte har en begrenset mengde tester oppdaget at denne oljen kan hjelpe med hodepine og fordøyelsesbesvær.

Hvis det brukes lokalt, vil du umiddelbart oppfatte en forfriskende effekt. Dette kan hjelpe med ting som muskelsmerter (og potensielt bidra til å øke øvelsen opptreden), Lettelse fra solbrenthetog sykdommer i pruriginøs hud som giftige ivy eller insektbitt.

Sikkerhet: L’Peppermynt Essential Oil bør ikke inntas som det kan forårsake alvorlige bivirkninger som halsbrann, hodepine, irritert esophagus og magesår. Så hvis du trenger å oppdatere L’pusten, begrenset til ekte mynter.

Spearmint

Quest’Annet myntalternativ er ganske lik peppermynte både i # 8217; aroma enn i fordeler, så det kan brukes som et alternativ. Du vil oppdage at den grønne myntenoljen har en liten fotball litt og er søt og dens aroma og Det har blitt funnet Har antifungal egenskaper.

Det gir også den samme forfriskende effekten av peppermynte hvis den brukes lokalt, noe som gjør det like nyttig for å fjerne uønskede insekter og lindre insektbitt.

Sikkerhet: Hvis du er gravid eller ammer, snakk med legen din før du bruker den grønne mynten.

Basilikumolje

L’essensiell olje hentet fra basilikum har mange aktuelle og indre fordeler. Hans Status som vises Å være både antiviral og antiinflammatorisk, så det kan fungere som et middel mot forkjølelse og # 8217; påvirkning og som muskelavslappende.

Det ble også funnet behandle akne Og Et eldre studio Oppdaget også at det fungerte som en måte å redusere stress på. Du kan også legge den til hårbehandlinger for å eliminere akkumulasjoner og forbedre glans.

Sikkerhet: Hvis du er gravid eller ammer, snakk med legen din før du bruker Basil Oil.

Melaleuca

Du vil sannsynligvis kjenne denne oljen med sitt mest brukte navn & # 8211; Olje Dell’Tea Tree & # 8211; Sammen med sin medisinske duft med enkel identifisering. Det brukes vanligvis som en fil antibakteriell, anti-inflammatorisk Og antiviral Behandling, i tillegg til behandling Overfølsomhet.

Takket være disse fordelene har det vist seg at det bidrar til å behandle eksem, for å redusere reaksjoner i nikkelallergiske mennesker og til og med behandle Staphylococcus-infeksjoner og insektbitt.

Sikkerhet: Du bør inhalere eller bruke denne oljen bare lokalt, aldri å innta det. Hvis du gjør det, kan du ha fordøyelses-, else- eller svimmelhetsproblemer.

L’# 8217 olje; te tre har en rekke styrker. Pass på at du fortynner det, hvis det er rent. Du kan også være allergisk all’melaleuca olje og enhver annen olje.

Sitron

Denne sitrusoljen er rik på antioksidanter som kan bidra til å redusere betennelse, kjempe mot anemi, Øk energinivået og lindre kvalme.

Sikkerhet: Du kan bruke den på huden for å mate den, men husk: siden det er utrolig lysfølsomt, bør du bare bruke det om natten og vaske det bort om morgenen. Ikke utsett huden for å sollys når du bruker sitronoljen for aktuell gate.

Arborvitae

Denne mindre kjente oljen utsender en treaktig duft og sies å bidra til å avvise insekter og redusere stress. Hovedattraksjonen er dens påståtte evne til å fremme sunn og lys hudfarge.

Sikkerhet: Hvis du inhalerer for mye, kan det for fort potensielt irritere lungene og luftveiene. Ikke ta det muntlig fordi det har blitt vist at det er giftig.

oransje

Det er ikke overraskende at denne oljen, rik på vitamin C, har mange hudpleiefordeler hvis de brukes lokalt. Denne oljen ligger i en rekke skjønnhetsprodukter og løfter å gjøre huden lysere, glatt og klar.

Når det gjelder helsemessige fordeler, har studier oppdaget at oransje kan Bidrar til å kurere angst Og Bidra til å lindre smerte.

Sikkerhet: Denne dristige og krydrede sitrusoljen mangler ikke med defekter. Fortynn det bra. Bruk aldri direkte på huden, eller du kan føle deg rødhet og hevelse og sørg for at du unngår direkte sollys umiddelbart etter søknaden.

Helichrysum

Denne oljen, som lukter som en blanding av honning og høy, har antioksidant, antibakterielle, antifungal og antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å fremme intern og ekstern helse. Når det brukes på huden, Studier har funnet kan bidra til å ta vare på foten, akne og psoriasis av idrettsutøvere.

Sikkerhet: Det anses generelt som en sikker olje, og det sies at det produserer noen få eller noen allergiske reaksjoner, noe som gjør det til et ideelt alternativ for de med hudfølsomhet.

Cassia

Avledet fra Cinnamomum Cassia-anlegget, har denne oljen en varm og krydret duft som ligner på ekte kanel, selv om det er litt & # 8216, søtere. I motsetning til’forfriskende effekt av mynteoljer, L’Cassia olje varmes kroppen, som kan etterlate fredelige mennesker.

Sikkerhet: Sa dette, noen gravid bør ikke bruke denne oljen.

Origan

Denne krydrede essensielle oljen har antibakterielle, antivirale og antifungal fordeler kan hjelpe kurere Fot d’atlet, bakterielle infeksjoner, psoriasis og vorter. En studere har oppdaget at den har sterke antioksidantegenskaper og kan bidra til å behandle feber og respiratoriske symptomer.

Dens akutte og krydret duft med hint av urte trender kan brukes i aromaterapi eller anvendt lokalt for å fange fordelene sine.

Sikkerhet: Hvis du er gravid eller ammer, bør du snakke med legen din før du bruker Oreganoolje.

Tilbehør til essensielle oljer

Når du har funnet de rette essensielle oljene for deg, hvorfor ikke investere i noen få tilbehør? Fra skuffer til å lagre flasker og diffusorer, til objekter for å hjelpe deg med å nyte essensielle oljer i bevegelse, er det mange ting å velge mellom.

En skuff for oljene dine

Hvis du finner ut at dine essensielle oljeflasker begynner å okkupere for mye plass på disken, er en slags arrangør definitivt i orden. Denne boksen kan fungere som en fin måte å holde styr på alle dine flasker, til tross for å være en fin ekstra ALL’Møbler i ditt hjem. Du kan finne forskjellige størrelser her.

Bæreveske

Enten du bare har noen utvalgte oljer du bruker daglig eller finner deg selv på reise med noen, elsker du virkelig, Denne lille posen vil bidra til å holde opp til 10 på plass.

Mini-overføring

Du trenger aldri litt & # 8216; flytte aromaterapi? Denne diffusoren D’olje Den kobles til bilen din, slik at du kan roe deg mens du går til et viktig møte eller øker energinivået mens du går til middag. Du finner her.

Ultrasonisk diffusor

For de som ikke vil ha en stor og voluminsk diffusor, Denne glatte hvite modellen Det er hyggelig både estetisk og terapeutisk. Bare koble den til og dampen vil avgi en vakker lys tåke for alle.

Halskjede

Hvis du er en person som liker å ta med sin egen aromaterapi hvor han går, Denne fantastiske, eksentriske medaljong Det er akkurat det du trenger. Den er tilgjengelig i tre nyanser & # 8211; Rose gull, antikk bronse eller sølv & # 8211; Med ALLE’interiør en utskiftbar buffer av ditt valg av essensielle oljer. Du finner her.

Dropper og flasker tilbehør

For alle de typer DIY der ute, Disse glassflasker Jeg er en fin måte å bevare de essensielle oljene du elsker å bruke i dine favorittoppskrifter. Dropper gjør det så enkelt å måle, mens mørkt glass hjelper oljer for å opprettholde sin kraft. For ikke å nevne det faktum at de vil være bra på noen hylle.

Ta bort

Selv om det fortsatt er mange undersøkelser å gjøre for å fullt ut støtte essensielle oljer som en måte å behandle ulike helseproblemer, er det fortsatt en rekke fordeler som det er verdt å utforske.

Husk at essensielle oljer må fortynnes i en vektorolje før den påføres huden. Ikke inntar essensielle oljer. Noen er giftige.

Fra # 8217; lindre insektbitt for å scuring ditt hjem, essensielle oljer tilbyr et bredt spekter av potensielle fordeler.

Emily Rekstis er en skjønnhets- og livsstilsforfatter basert i New York som skriver for mange publikasjoner, inkludert storist, racked og selvtillit. Hvis du ikke skriver til datamaskinen, vil du sannsynligvis finne den på en Mafia-film, spise en burger eller lese en New Yorks historiebok. Se på noe annet arbeid på Sin nettsideeller følg den Twitter.