Entomophobia: ekstrem frykt for insekter, som er diagnostisert og behandlet

Del på Pinterest

L’Entomophobia er en ekstrem og vedvarende frykt for insekter. Er den som en bestemt fobi er definert, som er en fobi som fokuserer på en bestemt gjenstand. Et insektsfobi er en av de vanligste typene spesifikke fobi.

En fobi er overveldende og forårsaker en «betydelig angst. Det er forskjellig fra å bare ikke elske insekter eller ha en Heeebie-Jeebies-sak når du kjører. For noen, l’angst er ugyldiggjort og forstyrrer deres daglige aktiviteter.

Hva er symptomene på # 8217; entomophobia?

I motsetning til frykten eller # 8217; aversjon til insekter har en person med entomofobi en irrasjonell frykt for dem.

Voksne med fobier inkluderer ofte L’irrasjonellitet for å være redd for noe som ikke representerer en reell fare. Selv igjen kan den enkle ideen om å være nær et insekt føre til alvorlige mentale og fysiske symptomer, for eksempel:

 • Umiddelbare følelser av intens frykt eller angst når du ser eller tenker på et insekt
 • Angst som blir verre når et insekt nærmer seg
 • Manglende evne til å kontrollere frykt, selv om du er klar over at de er urimelige
 • Driftsproblemer på grunn av frykt
 • Gjør alt for å unngå insekter, for eksempel å unngå parker, kjeller eller aktiviteter som de kan være til stede

L’Entomophobia kan også forårsake fysiske symptomer, for eksempel:

 • panikk anfall
 • Akselerert hjerterytme
 • Thoracic undertrykkelse
 • svette
 • hyperventilasjon
 • tørr i munnen
 • skjelvende eller skjelvende
 • gråt, spesielt hos barn

Hvordan det behandles L’Entomophobia?

L’Behandlingsmål er å forhindre at fobien forstyrrer livskvaliteten ved å lære deg å administrere dine insektsreaksjoner.

L’Entomophobia og andre fobier behandles med psykoterapi. Legen din kan anbefale mer enn en type terapi. De kan også foreskrives medisiner.

Behandling for entomophobia kan inkludere:

Terapi dell’eksponering

Denne typen terapi innebærer den gradvise eksponeringen ved kilden til din fobi og repetisjonen av eksponering for & for å endre ditt svar på insekter. Dette er også angitt som systematisk desensibilisering.

Terapien på’eksponering begynner vanligvis å snakke om din frykt for insekter. Det er mulig at bilder eller videoer av insekter er vist og deretter muligens utsatt for levende insekter i et kontrollert miljø.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

Kognitiv atferdsterapi (CBT) fokuserer på dine tanker og overbevisninger om kilden til fobi og hvordan de påvirker deg.

CBT er kombinert med display og andre typer atferdsterapi for å endre måten du tenker på å utløse faktorer og hvordan du skal reagere på dem.

L’Målet er å utvikle en følelse av kontroll over dine tanker og følelser for ikke å være overveldet av dem.

Dressing

Psykoterapi er den mest effektive måten å overvinne frykten for insekter. Avhengig av symptomene, kan legen anbefale medisiner for å redusere angst og andre symptomer på entomophobia.

Anxiolytiske legemidler, som benzodiazepiner, en type beroligende, blir ofte foreskrevet for å redusere angsten. Sedativene skaper vanedannende og anbefales kun for kortsiktig bruk.

Betablokkere brukes også til å blokkere effekten av agrenalin, som en økning i hjertefrekvens og blodtrykk, hjertebanken og tremor.

antidepressiva Det kan også hjelpe deg å roe frykten og frykten.

Angst stoff, beta-blokkere og antidepressiva har ikke blitt godkjent av FDA for behandling av fobier.

Hjemme behandling

Noen hjemme rettsmidler og livsstil kan hjelpe med angst som følger med din frykt for insekter.

Du kan vurdere:

 • Avslappingsteknikker, som yoga, meditasjon og diafragmatisk pust
 • Bevissthet
 • blir vanlig trening
 • Redusere å ta koffein og andre stimulanser
 • Bli med i en støttegruppe

Hvordan diagnostisert L’Entomophobia?

For å diagnostisere Entomophobia, vil en lege gjennomføre et grundig klinisk intervju og vil undersøke symptomene og medisinsk historie og psykiatrisk.

Bas Din diagnose på intervjuet ditt og noen retningslinjer og diagnostiske kriterier skissert i diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5) Dell’American Psychiatric Association.

Hvis du mistenker at du har entomophobia, kan du fylle ut et bestemt spørreskjema for fobs screening på nett å skrive ut og ta med til avtalen.

Bare en kvalifisert helsepersonell kan bekrefte en diagnose av fobi.

Hva forårsaker entomophobia?

Eksperter vet ikke nøyaktig hva som forårsaker spesifikasjonsfobier. Noen faktorer øker risikoen, inkludert alder. De fleste fobene vokser i barndommen, selv om det er mulig å utvikle det som voksne.

Sekund Mayo Clinic, Temperamentet kan også øke oddsen for å utvikle en fobi, hvordan man skal være mer negativ eller sensitiv.

De mulige årsakene til entomophobia kan omfatte:

 • A’Negativ erfaring. A’traumatisk eller negativ erfaring kan utløse utviklingen av spesifikasjonsfobier. For eksempel kan du ha blitt spiss av en baby wasp eller våknet opp med et insekt på armen din.
 • Familien din. Barn kan lære en fobi fra en forelder eller et annet familiemedlem. For eksempel kan du ha lært din frykt for insekter fra din mor som hadde en tendens til å skrike på utsikten over en edderkopp hjemme.
 • Genetikk. Rettssaken antyder at genetikk kan spille en rolle i fobier og i D & # 8217-forstyrrelsen;.
 • Hodeskade. Hjerneskade, som hjerneskader, har vært tilkoblet til utviklingen av lidelser D’angst. En hjerneskade ser ut til å øke kondisjonen for å frykte og forberede hjernen til frykten for å lære under stressende hendelser som oppleves etter lesjonen.

Hva er perspektivet for personer med entomophobia?

Som de fleste fobs, er entomophobia herdbar med behandling.

Hvis din frykt for insekter forstyrrer livet ditt og forårsaker deg angst, kontakt legen din eller finn en terapeut i ditt område som har erfaring med behandling av fobier.