Venstre hjerne vs høyre hjerne: hva er forskjellen?

Hvordan den menneskelige hjernen fungerer

Den menneskelige hjerne er et intrikat organ. På ca 3 pund inneholder den om 100 milliarder nevroner og 100 billioner tilkoblinger. Hjernen din er i midten av alt du tror, ​​føler og gjør.

Hjernen din er delt inn i to halvdeler, eller halvkule. All’Interiør i hver halvdel, bestemte regioner kontrollere visse funksjoner.

De to sidene i hjernen din blir svært lik, men C’er en stor forskjell i måten informasjonen behandler. Til tross for deres kontrastfulle stiler, virker de to halvdelene av hjernen din ikke uavhengig av # 8217; en fra # 8217;.

Ulike deler av hjernen er forbundet med nervefibre. Hvis en hjerneskade har avbrutt forbindelsen mellom sidene, kan du fortsatt fungere. Men mangelen på integrasjon ville forårsake skade.

Menneskelig hjerne omorganiserer hele tiden. Det er tilpassbart å forandre, både fysisk og gjennom livserfaring. Det er laget for å måle for L’Læring.

Mens forskerne fortsetter å kartlegge hjernen, får vi mer informasjon om hvilke deler som sjekker de nødvendige funksjonene. Denne informasjonen er viktig for å fremme forskning på sykdommer og hjerneskade og hvordan man helbreder dem.

Venstre hjerne teori / høyre hjerne

Del på Pinterest

Teorien er at folk har forlatt hjerne eller høyre hjerne, noe som betyr at den ene siden av hjernen er dominerende. Hvis du er for det meste analytisk og metodisk i dine tanker, sies det at du har venstre hjerne. Hvis du pleier å være mer kreativ eller kunstnerisk, tror du at du har den rette hjernen.

Denne teorien er basert på det faktum at de to halvkule av hjernen virker annerledes. Dette kom til lys for første gang i årene «8216, 1960, takket være undersøkelsen av psykobiolog og vinneren av Nobel Roger W-prisen. Spry.

Den venstre hjernen er mer verbal, analytisk og ordnet enn den rette hjernen. Noen ganger kalles det digital hjerne. Er bedre i ting som å lese, skrive og gjøre beregninger.

Ifølge Sperry datert forskning er den venstre hjernen også koblet til:

 • logikk
 • sekvensering
 • lineær tenkning
 • matematikk
 • fakta
 • Tenk på ord

Den rette hjernen er mer visuell og intuitiv. Noen ganger er analog hjerne definert. Den har en mer kreativ og mindre organisert måte å tenke på.

Sperry datert forskning tyder på at høyre hjerne også er knyttet til:

 • fantasi
 • Holistisk tanke
 • intuisjon
 • Kunst
 • rytme
 • Ikke-verbale signaler
 • Vise følelser
 • dagdrømming

Vi vet at de to sidene i hjernen vår er forskjellige, men oppnår nødvendigvis at vi har en dominerende hjerne, akkurat som vi har en dominerende hånd?

Et team av nevrokentister har foreslått å teste denne premissen. Etter en Biennal analyse, de fant ingen bevis på at denne teorien er riktig. Den magnetiske resonansen på 1000 mennesker viste at den menneskelige hjerne faktisk ikke favoriserer en side i forhold til # 8217;. Nettverk på den ene siden er generelt sterkere enn nettverkene på # 8217; andre side.

De to halvkule er bundet sammen av bjelker av nervefibre, og skaper en motorvei i & # 8217;. Selv om de to delene fungerer annerledes, jobber sammen og utfyller hverandre. Ikke bruk bare den ene siden av hjernen om gangen.

At du kjører en logisk eller kreativ funksjon, mottar du innspill fra begge sider av hjernen din. For eksempel er språket tilskrevet venstre hjerne, men den rette hjernen hjelper deg med å forstå konteksten og tonen. Den venstre hjernen styrer matematiske ligninger, men den høyre hjernen hjelper med sammenligninger og omtrentlige estimater.

De generelle personlighetstrekkene, individuelle preferanser eller læringsstil oversetter ikke i tanken om høyre eller venstre hjerne.

Det er imidlertid et faktum at de to sidene i hjernen din er forskjellige, og noen områder av hjernen din har spesialiteter. De nøyaktige områdene av noen funksjoner kan variere litt fra person til person.

Forslag til å holde hjernen akutt

Sekund Alzheimers forening, Å holde hjernen aktiv kan bidra til å øke vitaliteten og muligens generere nye hjerneceller. De foreslår også at mangel på mental stimulering kan øke risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom.

Her er noen forslag til å holde hjernen stimulert:

Forslag og triks

 • Tilbring en PO & # 8216; av tid hver dag for å lese, skrive eller begge deler.
 • Aldri slutt å lære. Følg et kurs, delta i en leksjon eller prøv å skaffe seg en ny ferdighet.
 • Ansikt utfordrende kryssord og sudoku.
 • Spill minne spill, brettspill, kortspill eller videospill.
 • Står overfor en ny hobby som krever konsentrasjon.

I tillegg til tankeøvelser, har hjernen din hatt en god fysisk trening. Bare 120 minutter Aerobic trening per uke kan hjelpe deg med å forbedre L’læring og verbalt minne.

Unngå junk food og sørg for at du får alle de essensielle næringsstoffene du trenger gjennom kosthold eller kosttilskudd. Og selvfølgelig, prøv å sove en hel natt hver kveld.

Forslag for å stimulere kreativitet

Hvis du prøver å mate din kreative side, er det noen måter å komme i gang på:

Les og hør på andres kreative ideer. Du kan oppdage frøet til en’ideen du kan dyrke eller frigjøre fantasien din.

Prøv noe nytt. Ta en kreativ hobby, hvordan du spiller et verktøy, tegner eller forteller historier. En avslappende hobby kan hjelpe deg med å vandre på nye steder.

Se på innsiden. Dette kan hjelpe deg med å skaffe seg en dypere forståelse av deg selv og hva som gjør at du jobber. Hvorfor Gravities mot visse aktiviteter og ikke til andre?

Thien det friskt. Bryt dine forutbestemte ordninger og avslutt ditt komfortområde. Ta en tur til et sted hvor du aldri har vært. Fordyp deg i en annen kultur i en og # 8217. Følg et kurs i et spørsmål som du ikke har studert før.

Forslag og triks

 • Når du får nye ideer, skriv og arbeider for å utvikle dem videre.
 • Brainstorm. Står overfor et problem, prøv å finne forskjellige måter å komme til en løsning.
 • Når du gjør enkle oppgaver, som å vaske opp, slå av TVen og vandre på nye steder.
 • Hvile, slapp av og le for å få din kreative juice.

Selv noe kreativt som musikk tar tid, tålmodighet og praksis. Mer praksis en ny bedrift, jo mer din hjerne tilpasser seg ny informasjon.

Ønsker å øke kreativiteten din? Prøv å fargelegge bøker for voksne.

Bunnlinjen

Enten du behandler en komplisert algebraisk ligning eller maleri A’Opera D’abstrakt kunst, begge sider av hjernen din deltar aktivt og gir innspill.

Du er egentlig ikke igjen hjerne eller høyre hjerne, men du kan dra nytte av dine styrker og fortsette å utvide dine mentale horisonter. En normal og sunn hjerne er i stand til livslang læring og kreativitet uten grenser.