Endogen Depresjon: Symptomer og behandling

Hva så «8217; er den endogene depresjonen?

Endogen Depresjon er en type større depressiv lidelse (MDD). Selv om det ble ansett som en tydelig forstyrrelse, er endogen depresjon nå sjelden diagnostisert. I stedet er det for øyeblikket diagnostisert som MDD. MDD, også kjent som klinisk depresjon, er en forstyrrelse av stemningen preget av vedvarende og intense følelser av tristhet i lange perioder. Disse følelsene har en negativ innvirkning på # 8217; humør og oppførsel, så vel som på ulike fysiske funksjoner, inkludert søvn og # 8217; appetitt. Nesten 7% av voksne i USA lider av MDD hvert år. Forskere vet ikke den nøyaktige årsaken til depresjon. Men de tror det kan skyldes en kombinasjon av:

 • Genetiske faktorer
 • Organiske faktorer
 • Psykologiske faktorer
 • miljøfaktorer

Noen undersøker etter å ha mistet en kjære, avsluttet et forhold eller umiddelbart et traumer. Imidlertid oppstår endogen depresjon uten en åpenbar stressende hendelse eller andre utløsende faktorer. Symptomene ser ofte ut til plutselig og uten tilsynelatende grunn.

Hvordan endogen depresjon varierer fra eksogen depresjon?

Forskerne pleide å skille endogen depresjon og eksogen depresjon basert på tilstedeværelse eller ALLE «8217, fravær av en stressende begivenhet før MDD

Endogen Depression skjer uten stress eller traumer. Med andre ord, det har ikke en «8217; tilsynelatende ekstern årsak. I stedet kan det skyldes hovedsakelig genetiske og organiske faktorer. Dette er grunnen til at endogen depresjon kan også defineres depresjon og biologisk basert & # 8221;.

Den eksogene depresjonen oppstår etter at en stressende eller traumatisk hendelse oppstår. Denne typen depresjon er mer vanlig kalt depresjon & # 8220; reaktive & # 8221;.

De psykiske helsepersonellene var vanlige å skille mellom disse to typer MDDs, men det er ikke lenger som dette. De fleste psykiske helsepersonell gjør nå en generell diagnose av MDD basert på visse symptomer.

Hva er symptomene på endogen depresjon?

Folk med endogen depresjon begynner å demonstrere symptomer plutselig og uten en åpenbar grunn. Type, frekvens og alvorlighetsgraden av symptomene kan variere fra person til person.

Symptomene på endogen depresjon ligner på MDD. De inkluderer:

 • vedvarende følelser av tristhet eller fortvilelse
 • Tap av interesse for aktiviteter eller hobbyer som var veldig hyggelige, inkludert sex
 • utmattelse
 • MISSTIT
 • Vanskeligheter med å konsentrere seg, tenke eller ta avgjørelser
 • Vanskelighetsgrad å sovne eller å holde søvn
 • Sosial isolasjon
 • Selvmordstanker
 • hodepine
 • Muskelsmerte
 • Tap av appetitt eller overskudd av mat

Hvordan den endogene depresjonen er diagnostisert?

Din Base Doctor eller Mental Health Professional kan diagnostisere MDD. Først vil de spørre deg om din medisinske historie. Pass på at du informerer deg om noen medisiner du antar og eventuelle eksisterende medisinske eller psykiske forhold. Det er også nyttig å fortelle dem om noen av dine familiemedlemmer lider av MDD eller hadde det tidligere.

Legen din vil også spørre deg om dine symptomer. De vil ønske å vite når symptomene startet, og hvis de startet etter at du har opplevd en stressende eller traumatisk hendelse. Legen din kan også gi deg en rekke spørreskjemaer som undersøker hvordan du føler deg. Disse spørreskjemaene kan hjelpe dem med å avgjøre om du har MDD.

For å motta en diagnose av MDD, må visse kriterier som er oppført i diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM) oppfylles. Denne håndboken brukes ofte av psykiske helsepersonell for å diagnostisere psykiske forhold. Hovedkriteriet for en diagnose av MDD er A & # 8220; deprimert humør eller tap av interesse eller glede i daglige aktiviteter i mer enn to uker & # 8221;.

Selv om håndboken ble brukt til å skille mellom former for endogen og eksogen depresjon, krever den nåværende versjonen ikke dette skillet lenger. Psykiske helsepersonell kan gjøre en diagnose av endogen depresjon dersom MDD-symptomene utviklet seg uten en åpenbar grunn.

Hvordan endogen depresjon behandles?

Å overvinne MDD er ikke en lett oppgave, men symptomene kan behandles med en kombinasjon av narkotika og terapi.

Medisinering

De vanligste legemidlene som brukes til å behandle mennesker med MDD, inkluderer selektive serotonin-reuptasjonsinhibitorer (SSRI) og selektive hemmere av serotonin og noradrenalin reuptake (SNRI). Noen mennesker kan foreskrives trisykliske antidepressiva (TCA), men disse stoffene brukes ikke så mye som det var en gang. Disse stoffene øker nivåene av noen kjemikalier i hjernen som oversettes til en reduksjon i depressive symptomer.

SSRI er en type antidepressivt stoff som kan tas av mennesker med MDD. Eksempler på SSRI inkluderer:

 • Paroksetin (Paxil)
 • Fluoxetin (Prozac)
 • Sertraline (Zoloft)
 • Escitalopram (Lexapro)
 • Citalopram (Celexa)

Alle’Start SSRIS kan forårsake hodepine, kvalme og søvnløshet. Disse bivirkningene forsvinner imidlertid vanligvis etter kort tid.

SNRIS er en annen type antidepressivt stoff som kan brukes til å behandle mennesker med MDD. Eksempler på SNRIS inkluderer:

 • Venlafaxina (Effexor)
 • Duloxetine (CYMBALTA)
 • Desvenlafaxina (Pristiq)

I noen tilfeller kunne TCAS brukes som en metode for behandling for personer med MDD. Eksempler på TCA inkluderer:

 • Trimipramin (surmontil)
 • Imipramin (Tofranil)
 • Nortriptilina (Pamelor)

Bivirkningene av TCAS kan noen ganger være mer alvorlige enn de andre antidepressiva. Jeg kan forårsake døsighet, svimmelhet og vektøkning. Les nøye informasjonen som tilbys av apoteket og snakk med legen din dersom du er i tvil. Legemidlet bør vanligvis tas i minimum 12-xnumx uker før symptomene begynner å forbedre. I noen tilfeller kan opp til xnumx uker være nødvendig for å se en forbedring av symptomene.

Hvis et bestemt stoff ser ut til å ikke virke, snakk med leverandøren din av overgangen til et annet stoff. Ifølge National Institute of Mental Health (Nami) hadde folk som ikke har forbedret seg etter å ha antatt at deres første antidepressive stoffet hadde mye mer sjanser til å forbedre når de har prøvd et annet stoff eller en kombinasjon av behandlinger.

Selv når symptomene begynner å forbedre, bør du fortsette å ta medisiner. Du bør bare avbryte medisinen under tilsyn av leverandøren som foreskrev narkotika. Du må kanskje forstyrre stoffet gradvis i stedet for alt på en gang. Den plutselige suspensjonen av et antidepressivt middel kan føre til abstinenssymptomer. MDD-symptomer kan også gjentas hvis behandlingen er over for tidlig.

Terapi

Psykoterapi, også kjent som Word-terapi, inkluderer regelmessige møter med en terapeut. Denne typen terapi kan hjelpe deg med å møte din tilstand og ethvert relatert problem. De to hovedtyper av psykoterapi er atferdsmessig kognitiv terapi (CBT) og mellommenneskelig terapi (IPT).

CBT kan hjelpe deg med å erstatte negative overbevisninger med sunne og positive. Bevisst å praktisere positiv tenkning og begrensende negative tanker, du kan forbedre måten hjernen din reagerer på negative situasjoner.

L’IPT kan hjelpe deg med å overvinne problematiske relasjoner som kan bidra til din tilstand.

I de fleste tilfeller er en kombinasjon av rusmidler og terapi effektiv i behandlingen av personer med MDD.

Elektrokonvulsiv terapi (ect)

Elektrokonvulsiv terapi (ect) kan utføres dersom symptomene ikke forbedrer med narkotika og terapi. L’Ect inkluderer tilkobling av elektroder til hodet som sender pulser av elektrisitet til hjernen, og utløser et kort angrep. Denne typen behandling er ikke så skummelt som det virker og har forbedret seg enormt gjennom årene. Det kan bidra til å behandle mennesker med endogen depresjon ved å endre kjemiske interaksjoner i hjernen.

Endringer i livsstilen

Gjør noen endringer i din livsstil og daglige aktiviteter kan også bidra til å forbedre symptomene på endogen depresjon. Selv om aktivitetene alle’start er ikke hyggelig, vil kroppen din og tankene dine tilpasse seg over tid. Her er noen ting å prøve:

 • Avslutt og gjør noe aktivt, som fotturer eller sykling.
 • Bli med i aktivitetene du likte før du ble deprimert.
 • Tilbring tid med andre mennesker, inkludert venner og kjære.
 • Skriv til en dagbok.
 • Sov minst seks timer hver natt.
 • Hold et sunt kosthold bestående av integrerte korn, magert proteiner og grønnsaker.

Hva er perspektivet for mennesker med endogen depresjon?

De fleste med MDD forbedrer hvis du følger din egen behandlingsplan. Vanligvis trenger du flere uker for å se en forbedring i symptomene etter å ha startet et antidepressivt regime. Andre kan trenge å prøve forskjellige typer antidepressiva før du begynner å legge merke til en endring.

Varigheten av utvinningen avhenger også av hvordan den for tidlig behandling er mottatt. Hvis ikke behandlet, kan MDD vare i flere måneder eller til og med år. Når behandlingen er mottatt, kan symptomene imidlertid forsvinne innen to eller tre måneder.

Selv når symptomene begynner å synke, er det viktig å fortsette å ta alle de foreskrevne legemidlene, med mindre leverandøren som foreskriver stoffet, ikke forteller deg at det er godt å stoppe. Avslutt behandling for tidlig kan føre til tilbakefall eller avholdenhet kjent som suspensjonssyndrom Dell’antidepressiva.

Ressurser for personer med endogen depresjon

Det er mange støttegrupper av person og online, så vel som andre ressurser tilgjengelig for folk som står overfor MDD.

Støttegrupper

Mange organisasjoner, som National Alliance på psykisk sykdom, Tilbyr utdanning, støttegrupper og rådgivning. Selv medarbeiderhjelpsprogrammer og religiøse grupper kan tilby hjelp til de som lider av endogen depresjon.

Hjelp linje på selvmord

Ring 911 eller gå til beredskapsrommet umiddelbart hvis du har tanker å skade deg selv eller andre. Du kan også ringe den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-talk (8255). Denne tjenesten er tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Du kan også chatte med dem på nettet.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester