Emianopsia: Årsaker, typer og behandling

Beskrivelse

L’Emianopsy er et tap av syn i midten av det visuelle feltet i et øye eller begge øyne. Vanlige årsaker er:

 • slag
 • hjernesvulst
 • Brain Trauma

Normalt mottar venstre halvdel av hjernen fra # 8217; høyre øye og omvendt.

Informasjon fra optiske nerver krysser den andre halvdelen av hjernen ved hjelp av en X-formet optisk anropsstruktur. Når noen del av dette systemet er skadet, kan resultatet være det delvise eller fullstendige tapet av visningen i et visuelt felt.

Hva er årsakene til’emianopsia?

L’Emianopsia kan oppstå når det er skade på:

De vanligste årsakene til cerebral skade som kan forårsake Emiapsia er:

Mindre vanlig kan cerebral skade også skyldes:

Typer Emianopsia

Med hemiapsy, kan du bare se en del av det visuelle feltet i hvert øye. L’Emianopsy er klassifisert av den delen av ditt visuelle felt som mangler:

 • Bitemporale: Halvt eksternt av hvert visuelt felt
 • Homonyme: Den samme halvdelen av hvert visuelt felt
 • Homonym med høyre: Halvtider på hvert visuelt felt
 • Venstre homonym: venstre halvdel av hvert visuelt felt
 • Overlegen: Øvre halvdel av hvert visuelt felt
 • Lavere: lavere halvdel av hvert visuelt felt

Hva er ute etter i # 8217; Emianopsia?

Symptomene kan lett forveksles med andre lidelser, spesielt i tilfeller av delvis emianopsi. Hvis du mistenker at du har det’emianopsia, kontakt legen din. Hvis hemiapsy oppstår raskt eller alle «plutselig, se dem umiddelbart.

Symptomene kan omfatte:

Hvordan diagnostisert L’Emianopsia?

L’Emianopsy kan detekteres av en visuell felttest. Du fokuserer på et enkelt punkt på en skjerm mens lysene er vist ovenfor, under, venstre og høyre på midten.

Bestemme hvilke lys du kan se, kartet testen den spesifikke delen av ditt visuelle felt som er skadet.

Hvis en del av det visuelle feltet er kompromittert, blir en magnetisk resonans ofte foreslått. Skanning kan vise om det er hjerneskade på områder som styrer visningen.

Hvordan det behandles L’Emianopsia?

Behandling står overfor tilstanden som forårsaker emianopsia. I noen tilfeller kan hemiappsy forbedre seg over tid. Hvor cerebral skade oppstod, er hemianopsy vanligvis permanent, men kan bli hjulpet av noen terapier.

Graden av restorabel funksjon avhenger av årsaken og alvorlighetsgraden av skaden.

Vista Restore Therapy (VRT)

VRT fungerer ved å gjentatte ganger stimulere grensene til det manglende visuelle feltet. Den voksne hjernen har en viss evne til å avsløre seg selv. Vrt får hjernen din til å utvikle nye forbindelser rundt skadede områder for å gjenopprette tapte funksjoner.

Kan gjenopprette så mye som Grader 5 av ditt visuelle felt tapt.

Hjelp til L’utvidelse av det visuelle feltet

Spesielle briller kan monteres for deg med et prisme i hver linse. Disse prismene bøyer innkommende lys slik at den når den ubeskadigede delen av det visuelle feltet.

Skann terapi (trening på saccadi øye bevegelser)

Skann terapi lærer deg å utvikle øynene dine for å flytte i det visuelle feltet du ikke kan se. Slå på hodet ditt også forstått det visuelle feltet som er tilgjengelig.

Utvikling av denne vanen, til slutt vil du lære å alltid se med ditt visuelle felt som fortsatt er intakt.

Leser strategier

Flere strategier kan gjøre å lese mindre utfordrende. Du kan se etter lange ord å bruke som referansepunkter. En linjal eller et klebemiddel kan markere starten eller slutten av teksten. Noen mennesker drar nytte av siden av siden.

Endringer i livsstilen

Hvis du lider av Emiapsia, gjør du noen livsstilsendringer, kan hjelpe:

 • Når du går med en’en annen person, plasser den på hit siden. Å ha en person vil det hindre deg i å krasje mot objekter utenfor ditt visuelle felt.
 • I en kino, sett mot den interesserte siden, slik at skjermen i stor grad er fra din uendrede del. Dette vil maksimere mengden skjerm du kan se.
 • Evnen til å kjøre varierer fra person til person. En kjøresimulator eller råd med helsepersonell kan hjelpe deg med å bestemme sikkerheten.