Effektene av & # 039; natt apné på kroppen

L’Nattapné er en tilstand der pusten blir gjentatt avbrutt under søvn. Når dette skjer, våkner kroppen din deg for å gjenoppta pusten. Disse flere søvnavbrudd hindrer deg i å sove godt, slik at du blir mer sliten om dagen.

Natt apné er imidlertid ikke begrenset til å få deg til å sove. Hvis ikke behandlet, kan det bidra til hjertesykdommer, diabetes og andre risikoer for langsiktig helse.

Del på Pinterest

L’Nattapné oppstår når luftveiene er blokkert eller kollapset om natten. Hver gang du fortsetter å puste, kan du sende en sterk snorking som våkner å være deg og din bedmate.

Mange helsemessige forhold er knyttet til natten apné, inkludert fedme og # 8217; hypertensjon. Disse forholdene, sammen med mangel på søvn, kan skade mange forskjellige systemer i kroppen din.

Luftveiene

Frata kroppen din oksygen mens du sover, nattapnéet kan forverre symptomene på # 8217; astma og kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL). Du kan finne deg selv kort av vind eller ha flere vanlige treningsproblemer.

Endokrine system

Folk med nattapné er mer sannsynlig å utvikle motstand, en tilstand i hvilke celler ikke reagerer godt alle «12217; insulinhormon. Når cellene dine ikke absorberer insulinet som de burde, øker blodsukkernivået og du kan utvikle type 2 diabetes.

L’Nattapné har også vært assosiert med metabolsk syndrom, en gruppe risikofaktorer for hjertesykdom som inkluderer hypertensjon, høye nivåer av LDL-kolesterol, høyt blodsukkernivå og en omkrets liv større enn normalt.

Fordøyelsessystemet

Hvis du lider av nattapné, er du mer sannsynlig at du har en fett leversykdom, lever arr og høyere leverenzymer nivåer enn normalt.

L’Apnea kan også bli verre fra mage og andre symptomer på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), som kan forstyrre enda mer søvn.

Sirkulasjons- og kardiovaskulære systemer

L’Nattapné har vært knyttet til fedme og alle Hypertensjon, som øker innsatsen i hjertet ditt. Hvis du lider av Apnea, er du mer sannsynlig at du har en unormal hjerterytme som atrieflimmer, som kan øke risikoen for et slag. L’Kardiale insuffisiens er også mer vanlig hos personer med nattapné.

Nervesystemet

En type nattapné, kalt Central Night Apnea, er forårsaket av en G’avbrudd av hjernesignaler som lar deg puste. Denne typen nattapné kan også forårsake nevrologiske symptomer som nummenhet og prikking.

Reproduktivt system

L’Nattapné kan redusere ditt ønske om å ha sex. Hos menn kan det bidra til erektil dysfunksjon og påvirke evnen til å få barn.

Andre systemer

Andre vanlige symptomer på’nattapné inkluderer:

  • Tørket munn eller ondt i halsen om morgenen
  • hodepine
  • Problemer å være oppmerksom på
  • irritabilitet

Ta bort

L’Nattapné kan forstyrre natts søvn og sette deg i fare for ulike alvorlige sykdommer, men det finnes måter å sjekke det på. Behandlinger, som kontinuerlig positivt trykk på luftveiene (CPAP) og orale apparater, bidrar til å holde oksygen som strømmer i lungene under søvn. Å miste vekt kan også forbedre symptomene på’natt apné ved å redusere risikoen for hjertesykdom.