Fordi mygg biter noen mennesker mer enn andre

Vi er sannsynligvis kjent med de prurdiginøse røde fremspringene som utvikler seg etter å ha blitt bitt av mygg. Mesteparten av tiden, jeg er en liten plage som går bort over tid.

Men du har noen gang følt deg som mygg de får mer enn andre mennesker? Det kan være en vitenskapelig grunn til dette!

Fortsett å lese for å finne ut hva som tiltrekker seg mygg å bite, fordi de prurdiginøse bittene og mye mer.

Hva tiltrekker seg mygg til enkelte mennesker?

En rekke faktorer kan tiltrekke seg mygg til deg. Her er det noe:

Karbondioksid

Vi emiserer alt karbondioksid når vi puster ut. Vi produserer mer selv når vi er aktive, som under L’trening.

Mygg kan oppdage endringer i # 8217; karbondioksid i sitt miljø. Forskning & # 8211; Undersøkelser viste at forskjellige arter av mygg kan reagere annerledes på karbondioksidet.

En økning i’karbondioksid kan varsle en mygg som en potensiell gjest ligger i nærheten. Myggen vil da flytte til dette området.

Kropp lukt

Mygg er tiltrukket av noen forbindelser på menneskelig hud og svette. Disse forbindelsene gir oss en bestemt lukt som kan tiltrekke seg mygg.

Noen Flere forbindelser har blitt identifisert som attraktive for mygg. Noen som du kan være kjent med melkesyre og ammoniakk syre.

Forskere studerer fortsatt årsakene til variasjoner av # 8217; kropps lukt som gjør noen mennesker mer attraktive for mygg. Årsakene kan inkludere genetikk, noen bakterier på huden eller en kombinasjon av begge.

L’Body Lukt i seg selv er bestemt av genetikk. Hvis du blir lært med noen som ofte er bitt av mygg, kan du være enda mer utsatt. En studie publisert i 2015 Han fant ut at mygg var veldig tiltrukket av luktene av de samme tvillingene.

Selv hudbakterier spiller en rolle i # 8217; kropps lukt. En 2011-studio oppdaget at folk med en’høye mangfold av mikrober på huden var mindre attraktive for mygg.

Forskere identifiserte også spesifikke arter av bakterier som var tilstede på folk som var svært og dårlig attraktive for mygg.

Farger

Forskning & # 8211; Undersøkelser viste at mygg er tiltrukket av svart farge, men lite er kjent om hvorfor. Uansett dette, hvis du har svart eller andre mørke farger, kan du være mer attraktiv for mygg.

Vannvarme og damp

Våre legemer genererer varme- og vanndampnivåer i nærheten av huden vår, kan variere avhengig av omgivelsestemperaturen.

Når en mygg nærmer oss, kan det oppdage varme og vanndamp. Dette kan spille en rolle i å bestemme om å bite. En studie Han fant ut at mygg flytter til nærliggende varme kilder som er i ønsket temperatur.

Disse faktorene kan også være viktige for valg av verter. Andre dyr kan ha kroppstemperaturforskjeller eller vanndamp i hele kroppen. Disse variasjonene kan være litt attraktive for mygg som foretrekker å mate på mennesker.

Lære

Myggene kan lære å foretrekke en bestemt type gjest! De kan knytte visse sensoriske signaler, for eksempel parfymer, for gjester som har gitt dem en god kvalitet blodmel.

Et gammelt studio har oppdaget det på overføringen av sykdommen som overføres av mygg 20% av gjestene representerte 8217; 80% av overføringen av sykdommen i en befolkning. Dette kan bety at mygg velger å bite bare en brøkdel av mennesker ALLE’interiør i en befolkning.

alkohol

TIL Liten studie av 2002 Han undersøkte effekten av alkoholforbruket på # 8217; attraktivitet for mygg. Forskerne fant at folkene som hadde konsumert øl, var mer attraktive for mygg enn de som ikke hadde gjort det.

Svangerskap

utdanning De viste at mygg synes å være mer tiltrukket seg gravide kvinner sammenlignet med ikke-gravide kvinner. Dette kan skyldes at gravide kvinner har høy kroppstemperatur og puster ut mer karbondioksid.

Hvor mygg elsker biting?

Generelt biter myggene huden de har tilgang til å få et blodmåltid. Imidlertid kan enkelte stillinger foretrekke.

en Eldre studio Han fant ut at to myggarter foretrukket biting rundt hodet og foten. Forskerne mener at hudtemperaturen og antall kjertler svetter i disse områdene har en rolle i denne preferansen.

Fordi myggbitt er så prurdiginøse?

Når en mygg biter deg, legger du inn spissen av hans krusapparat i huden din og injiserer en liten mengde spytten i blodet ditt. Dette bidrar til å holde blodet flyter mens myggmaterialer.

Ditt immunsystem reagerer på kjemikalier i spytt av mygg, forårsaker en reaksjon som kan inkludere rødhet, hevelse og kløe.

Flere serie reaksjoner

Noen spesifikke grupper av mennesker kan oppleve en mer alvorlig reaksjon på myggbitt, med symptomer som lavt grade feber, større områder av rødhet eller hevelse og elveblest.

Disse gruppene inkluderer:

 • barn
 • Folk med svekket immunsystem
 • Voksne ikke tidligere utsatt for punktering av en bestemt myggart

Selv om det er sjeldent, kan en seriøs reaksjon kalt anafylaksi forekomme som svar på myggbitt. Dette er alltid en medisinsk nødsituasjon og kan inkludere symptomer som elveblest, respiratoriske vanskeligheter og hevelse i halsen.

De beste måtene å lindre en myggpunktur på

Hvis du har bitt fra en mygg, er det ting du kan gjøre for å lindre hevelse og kløe. Her er noen forslag:

 • Unngå riper. Skrape kan øke hevelse og rive huden, sette deg selv i fare for infeksjon.
 • Påfør kaldt til nettstedet. Bruk en kald pakke som et vått håndkle eller en kald pakke kan hjelpe med hevelse og kløe.
 • Bruk lotions eller kremer. Det finnes en rekke kremer for å lindre kløen tilgjengelig for kjøpet, inkludert kremet ALLE’hydrokortison og lotionen på calamine.
 • Vurder bench antihistaminer (OTC). Hvis du har en sterkere reaksjon på myggbitt, kan du ta en benkmedisin som Benadryl.

De fleste myggbitt skal forsvinne om noen dager. Kontakt legen din dersom en bit ser smittet ut eller hvis du har andre symptomer forbundet med bitt, som feber, smerte og smerte eller hodepine.

Hvordan hindre myggbitt

Hvis du er i A’hvor mygg er til stede, ta tiltak for å unngå å bli bitt. Mens myggbitt er for det meste irriterende, kan de noen ganger spre sykdommer.

Noen forslag for å forhindre myggbitt inkluderer:

 • Bruk et insektmiddel. Eksempler på aktive ingredienser for å søke inkluderer Eucalyptus DEET, pikaridin og sitronolje.
 • Bruk bukser og lange ermer, om mulig. Dette kan begrense området tilgjengelig for myggbit.
 • Velg lyse klær. Mygg er tiltrukket av svart og mørkere farger.
 • Unngå toppperioder av mygg. Myggene er mer aktive til soloppgangen og solnedgangen. Hvis mulig, unngå å gå ut på disse tider.
 • Eliminer mygghabitater. Fjern stagnerende vann fra objekter som rennere eller tørkes. Endre vannet i bassengene for barn eller fuglebad ofte.
 • Hold myggene ut av ditt hjem. Ikke la åpne dører og vinduer uten myggnett. Sørg for at myggnettet til dører og vinduer er i god stand.

Fordi myggbiter biter?

Bare mygg kvinner biter. Dette er fordi de krever blod for å produsere egg.

Når den kvinnelige myggen har hatt et blodmåltid, kan det produsere og sette inn eggene sine. En kvinnelig mygg kan produsere Fra 30 til 300 egg i ett løp! For å legge et annet eggsett, vil det trenge et annet blodmåltid.

Hanner mygg ikke mate på blod. I stedet spiser de nektar og juice produsert av planter.

Main takeaways

Hvis du har følelsen av at mygg biter deg oftere enn andre mennesker, kan du være på noe! Flere konkrete faktorer kan tiltrekke seg mygg, inkludert L’karbondioksid som utandrer, L’lukt av kropp og kroppstemperatur.

En kombinasjon av disse faktorene gjør sannsynligvis noen mennesker mer attraktive for mygg. Søk etter dette emnet pågår.

Fordi mygg kan overføre sykdommer, ta tiltak for å beskytte deg hvis du går til A & # 8217, hvor de kan være til stede. Hvis du er bitt, bør den resulterende fremspring forsvinne om noen dager og kan behandles med kremer, lotioner og kald terapi.