Effekten av hiv på kroppen din

Du er sikkert kjent med HIV, men du vet kanskje ikke hvordan det kan påvirke kroppen din. Teknisk kjent som Virus Dell’human immundefekt, L’HIV ødelegger CD4 + celler, som er grunnleggende for immunforsvaret ditt. De er ansvarlige for å holde deg sunt av vanlige sykdommer og infeksjoner.

Som HIV W & # 8217 svekker dine naturlige forsvar, tegn og symptomer vil oppstå. Finn ut hva som skjer når viruset kommer inn i kroppen din og avbryter sine systemer.

Del på Pinterest

Når viruset til’menneskelig immundefekt (HIV) går inn i kroppen din, lanserer et direkte angrep på immunforsvaret ditt. Hastigheten som viruset utvikler seg, varierer basert på alderen, til generalsiden og den hastigheten som den er diagnostisert på. Behandlingstider kan gjøre en, enorm forskjell.

L’HIV målretter typen celler som normalt vil kjempe mot en inntrenger som hiv. Som viruset replikerer, ødelegger eller ødelegger den infiserte CD4 + -cellen og produserer flere virus for å infisere flere CD4-celler +. Uten behandling kan denne syklusen fortsette til immunforsvaret ditt er alvorlig kompromittert, slik at du er i fare for alvorlige sykdommer og infeksjoner.

Det oppkjøpte immundefektsyndromet (AIDS) er den endelige fasen av’HIV. På dette stadiet er immunforsvaret sterkt svekket, og risikoen for å få opportunistiske infeksjoner er mye større. Men ikke alle med hiv med hiv vil utvikle L’AIDS. Først vil du motta behandlingen, desto bedre blir resultatet ditt.

Mange av effektene som er beskrevet her, er knyttet til feilen i immunsystemet mot HIV og L’AIDS som går videre. Mange av disse effektene er forebygges med tidlig antiretroviral behandling, som kan bevare immunforsvaret.

Immunforsvar

Ditt immunsystem forhindrer at kroppen din kontrahereres sykdommer og infeksjoner som møter deg. Hvite blodlegemer forsvarer deg fra virus, bakterier og andre organismer som kan gjøre deg syk.

Alle’Start, symptomer kan være ganske milde å bli eliminert, men etter noen måneder kan du ha en lignende sykdom til # 8217; påvirkning som varer noen uker. Dette er ofte forbundet med den første fasen av HIV, kalt akutt infeksjonsstadium. Du kan ikke ha mange alvorlige symptomer, men vanligvis er det store mengder virus i blodet mens viruset reproduserer raskt.

Akutte symptomer kan inkludere:

 • feber
 • frysninger
 • nattlige svette
 • diaré
 • hodepine
 • Muskelsmerte
 • Articolar smerter
 • sår hals
 • utslett
 • Utvidelse av lymfatiske kjertler
 • Sår til munnen eller kjønnsorganene

Den neste fasen kalles en klinisk tilstand av latent infeksjon. I gjennomsnitt varer det fra 8 til 10 år. I noen tilfeller varer det mye lenger. Du kan eller ikke vise tegn eller har symptomer i denne fasen.

Med virusforskyvningen, reduseres antall CD4 + mer drastisk. Dette kan føre til symptomer som:

 • utmattelse
 • pust
 • hoste
 • feber
 • Svelgede lymfeknuter
 • Vekttap
 • diaré

Hvis HIV-infeksjonen forvandles til AIDS, blir kroppen gjenstand for opportunistiske infeksjoner. Dette øker risikoen for mange infeksjoner, inkludert et virus Dell’herpes kalt cytomegalovirus. Det kan forårsake øyeproblemer, lunger og fordøyelseskanalen.

Sarcom of Kaposi, A’annen mulig infeksjon, er en kreft i veggene i blodårene. Det er sjeldent i den generelle befolkningen, men vanlig i HIV-positive mennesker. Symptomene inkluderer mørke eller mørke lilla lesjoner på munnen og huden. Det kan også forårsake lungeproblemer, fordøyelseskanal og andre indre organer.

L’HIV og L’AIDS legger deg også til størst risiko for å utvikle lymfomer. Et tidlig lymfomskilt er hevelsen i lymfeknuter.

Åndedretts- og kardiovaskulære systemer

L’HIV øker risikoen for forkjølelse, influensa og lungebetennelse. Uten en forebyggende behandling for HIV, avslører avansert behandling deg til en enda større risiko for komplikasjoner som tuberkulose, lungebetennelse og en sykdom som heter Pneumocystis Carinii-lungebetennelse (PCP). CPP forårsaker:

 • åndedrettsproblemer
 • hoste
 • feber

Din risiko for lungekreft øker også med hiv med hiv. Dette skyldes lungene svekket av mange respiratoriske problemer knyttet til et svekket immunforsvar. Ifølge National Aids Manual (Nam) er lungekreft mer utbredt blant mennesker med hiv sammenlignet med folk uten det.

L’HIV øker risikoen for pulmonal arteriell hypertensjon (PAH). PAH er en type høyt blodtrykk i arteriene som gir blod til lungene. Over tid vil PAH ta hjertet ditt for å teste.

Hvis du har L’HIV og du har blitt immunkompromert (du har et lavt antall T-celler), er du også mer utsatt for tuberkulose (TB), en av hovedårsakene til døden hos mennesker som har hjelpemidler. TB er en bakterie tilstede i # 8217; luft som påvirker lungene. Symptomer inkluderer brystsmerter og en dårlig hoste som kan inneholde blod eller slem, som kan fortsette i måneder.

Fordøyelsessystemet

Siden HIV rammer ditt immunsystem, gjør det også kroppen din mer utsatt for infeksjoner som kan påvirke fordøyelsessystemet ditt. Også fordøyelseskanalene kan redusere appetitten og gjøre det vanskelig å spise riktig. Som et resultat er vekttap en vanlig sikkerhetseffekt.

A’vanlig infeksjon relatert til hiv er den orale dalen, som inkluderer betennelse og en hvit film på tungen. Det kan også forårsake betennelse i spiserøret, noe som kan gjøre det vanskelig å spise. En annen virusinfeksjon som slår munnen er den orale hårete leukoplachia, som forårsaker hvite lesjoner på tungen.

L’Salmonella infeksjon sprer seg gjennom forurenset mat eller vann og forårsaker diaré, magesmerter og oppkast. Alle kan få det, men hvis du har L’HIV, har du større risiko for alvorlige komplikasjoner fra denne infeksjonen.

Forbruk av mat eller forurenset vann kan også forårsake en parasittisk intestinal infeksjon kalt kryptosporidiose. Denne infeksjonen treffer gallekanalene og tarmen og kan være spesielt alvorlig. For folk som lider av AIDS, kan det forårsake kronisk diaré.

Nephropatien forbundet med HIV (Hivan) oppstår når filtrene i nyrene er betent, noe som gjør det vanskeligere å fjerne avfallsprodukter fra blodet.

Sentralnervesystemet

Selv om HIV generelt ufrivet direkte nervecellene, infiserer cellene som støtter og omgir nervene i hjernen og i hele kroppen.

Selv om forbindelsen mellom HIV og nevrologisk skade ikke er helt forstått, er det sannsynlig at infiserte støtteceller bidrar til skade på nerver. L’HIV avansert infeksjon kan skade nerver (neuropati). Små hull i de ledende kappe av perifere nervefibre (vacuero myelopathy) kan forårsake smerte, svakhet og vanskeligheter med å gå.

Det er betydelige nevrologiske komplikasjoner på AIDS. L’HIV og L’AIDS kan forårsake demens forbundet med HIV eller demenskomplekset av D ‘& # 8217; AIDS, to forhold som seriøst påvirker den kognitive funksjonen.

L’Toxoplasma encefalitt, forårsaket av en parasitt som ofte finnes i katternes avføring, er en annen mulig komplikasjon av’hjelpemidler. Med et svekket immunforsvar, har AIDS’øker risikoen for betennelse i hjernen og ryggmargen på grunn av denne parasitten. Symptomer inkluderer forvirring, hodepine og kramper.

Noen vanlige komplikasjoner på AIDS inkluderer:

 • Minneshemming
 • angst
 • Depresjon

I svært avanserte tilfeller kan Frank Hallusinasjoner og psykoser oppstå. Du kan også prøve hodepine, balanse problemer og synproblemer.

Tegumentary System

Et av de mest synlige tegnene på # 8217; HIV og # 8217; AIDS kan ses på huden. En svekket immunrespons gjør deg mer sårbar for virus som herpes. L’Herpes kan få deg til å utvikle sår rundt munnen eller kjønnsorganene.

L’HIV øker også risikoen for kutane utbrudd og herpes zoster. L’Herpes Zoster er forårsaket av # 8217; Herpes Zoster, viruset gir deg kyllingkoppen. L’Herpes Zoster forårsaker et smertefullt utslett, ofte med blærer.

A’viral hud infeksjon kalt smittsom mollusk innebærer et utbrudd av fremspring på huden. A’Andre betingelser kalles Pruch Nodularis. Forårsaker klumper på huden, så vel som en sterk kløe.

L’HIV kan også gjøre deg utsatt for andre hudforhold, for eksempel:

 • eksem
 • seborrheic dermatitt
 • scabies
 • hudkreft