Cervicogenic Cefalea: Symptomer, årsaker og behandlinger

Beskrivelse

Cervicogen Hodepine kan etterligne migrene, derfor kan det være vanskelig å skille en cervicogen hodepine fra en migrene hodepine. Hovedforskjellen er at migrene er forankret i hjernen, og en cervicogen hodepine er forankret i livmorhalsen (nakke) eller i bunnen av skallen.

Noen hodepine er forårsaket av øye tretthet, stress, tretthet eller traumer. Hvis du føler deg en innkommende hodepine, kan du kanskje isolere årsaken. Cervicogen hodepine er forskjellig fordi det er forårsaket av nerver problemer, bein eller nakke muskler. Selv om du kan føle smerte i hodet, starter det ikke derfra. I stedet er smerten du føler er smerte rapportert av en’andre steder i kroppen din.

Hva er symptomene på en cervicogen hodepine?

I tillegg til en knapp hodepine, kan symptomene på en cervicogen hodepine inkludere:

 • smerte på den ene siden av hodet eller ansiktet
 • en vri
 • Smerter rundt øynene
 • smerte under hoste eller nysing
 • hodepine med visse stillinger eller nakkebevegelser

Cervicogen Hodepine kan også forårsake lignende symptomer til migrene, som en følsomhet for lys, støyfølsomhet, sløret syn og magesmerter.

Hva er årsakene til cervicogen hodepine?

Siden cervicogene hodepine kommer fra nakkeproblemer, kan forskjellige forhold utløse denne typen smerte. Disse inkluderer degenerative forhold som artrissen, en prolaps disk i nakken eller en whiplash. Også faller eller gjør sport kan forårsake nakkeskader og utløse disse hodepine.

Cervicogen Hodepine kan også oppstå på grunn av stillingen mens du sitter eller står på jobb. Hvis du er en sjåfør, en snekker, en frisør eller noen som sitter ved et skrivebord, kan du uvitende skyve den fremre haken som beveger hodet foran kroppen din. Dette kalles cervical protruction. Sitter eller står i denne posisjonen i lange perioder kan utøve trykk eller stress på nakken og på bunnen av skallen, utløse en livmodig hodepine.

Sovner i en ubehagelig posisjon (for eksempel med hodet for langt eller bakover, eller på den ene siden) kan også forårsake disse typer hodepine. Dette kan skje hvis du sover på en stol eller mens du sitter på sengen. En komprimert eller knust nerve i eller i nærheten av nakken er en og annen årsak til cervicogen hodepine.

Hvordan behandle og administrere cervicogene hodepine

En cervicogen hodepine kan være svekkende og tilbakevendende, men forskjellige teknikker kan hjelpe deg med å håndtere smerte og forhindre ytterligere hendelser.

Legen din vil bekrefte før du har en cervicogen hodepine. Legen kan utøve press på forskjellige deler av nakken eller hodebunnen for å bestemme opprinnelsen til smerte og for å se om et bestemt punkt utløser hodepine. Legen kan også se om den forskjellige posisjonering av nakken provoserer hodepine. Hvis en av disse tingene forårsaker hodepine, betyr det at hodepine er cervicogenic.

Dressing

Fordi betennelsen og andre problemer med nerver, muskler, sener eller ledd kan forårsake disse hodepine, kan legen anbefale oral telleren eller foreskrive en oral medisinering for å lindre smerte. Disse inkluderer:

 • Aspirin eller Ibuprofen (Motrin)
 • Paracetamol (Tylenol)
 • En muskuløs avslappende for å lindre muskelspenning og redusere spasmer
 • et kortikosteroid

Fysioterapi

Legen kan også anbefale fysioterapi for å styrke svake nakke muskler og forbedre felles mobilitet. Legen kan også anbefale alternative terapier for å redusere smerte for nerver, ledd eller nakke muskler. Disse inkluderer massoterapi, spinal manipulasjon gjennom kiropraktisk omsorg, kognitiv-adferdsterapi, akupunktur og avslapningsteknikker. Andre alternativer for smertebehandling inkluderer:

 • Unngå smerten verre
 • Påfør is eller varme i 10-15 minutter, flere ganger om dagen
 • Bruk en nakkebeskyttelse når du sover i en oppreist posisjon for å unngå å brette nakken fremover
 • Bor en god holdning når du sitter, står eller kjører (står eller sitter med skuldrene dine tilbake og ikke vipper hodet for mye)

Kirurgi eller injeksjon

I sjeldne tilfeller er det nødvendig med en vertebral kolonnekirurgi for å lindre cervicogene hodepine på grunn av kompresjonen av nerver.

Legen kan også diagnostisere (og behandle) en cervicogen hodepine med en nervøs blokk. Dette innebærer injeksjon av et lammende middel og / eller et kortikosteroid inne eller nær nervene på baksiden av hodet. Hvis hodepine stopper etter denne prosedyren, bekrefter dette et problem med nerver i eller i nærheten av nakken. Noen ganger bruker legene imaging tester for å ta bilder av nakken i nakken for å verifisere tilstedeværelsen av felles problemer eller myke vev. Disse testene kan inkludere en radiograf, en TAC eller en magnetisk resonans.

Forebygging

Noen tilfeller av cervicogene hodepine kan ikke forebygges. Dette er tilfelle av hodepine som kommer fra en tilstand som slitasjegikt, som har en tendens til å manifestere med L & # 8217;. Noen av de samme smertestyringsstrategiene kan også forhindre disse hodepine. For eksempel, trene en god holdning når du sitter eller guider. Ikke sov med hodet som hviler for høyt på en pute. I stedet, hold nakken og vertebral kolonnen justert og bruk en nakkebeskyttelse hvis du sover på en stol eller du sitter i vertikal stilling. Unngå også kollisjoner av hode og nakke når du praktiserer sport for å unngå skade på cervical ryggraden.

Outlook

Hvis ikke behandlet, kan cervicogene hodepine bli alvorlig og svekkende. Hvis du lider av en gjentakende hodepine som ikke svarer på narkotika, kontakt lege. Utsiktene for cervicogene hodepine varierer og avhenger av betingelsene for den underliggende nakken. Det er imidlertid mulig å lindre smerte og gjenoppta en aktiv livsstil med narkotika, hjemme rettsmidler, alternative terapier og muligens kirurgi.