Dyre treningstimer er verdt det?

Da Adam Barker først gikk inn i et boutique-treningsstudio, merket han umiddelbart forskjellen fra et offentlig eller stort treningsstudio.

«Alt er ment for deg,» sa han. «Du har garanti for kvalitet i alt, fra trening, til utstyr, til tjenester og fasiliteter til din disposisjon: det er som et nirvana for treningen din.»

I likhet med andre som går på trendy studioer med en «eksklusiv klubb»-stemning – stemningsbelysning, bankende rytmer og speil overalt – er Barker mer enn villig til å betale $ 30 eller mer for en enkelt treningstime.

«Jeg er glad for å bruke litt mer på opplevelser av beste kvalitet med tilpassede og skreddersydde ekstra rutiner og ekstrautstyr som gjør det spesielt,» sa Barker, administrerende direktør og medgründer av MagnaPass, et britisk basert selskap som lar folk bestille lokale treningstimer på nettet.

Les mer: hvilke øvelser er best? «

Selger en opplevelse

Dyre treningstimer er ikke et nytt fenomen, men akkurat nå ser de ut til å være varme, varme nok til å brenne hull i lommeboken.

I New York, for $34 per klasse, kan du prøve spinntimene til SoulCycle eller konkurrenten FlyWheel, eller prøve styrketrening og intervalltrening på tredemølle på Barry’s Bootcamp.

Hvis du vil betale ut $37, kan du ta en «Pilates-meets-ballet»-time på The Bar Method eller bli pumpet og spenstig på Exhales CoreFusion-yogaklasser.

Men taket på treningsbutikken går enda høyere.

SLT tilbyr en blanding av pilates og cardio utført på M3 Megaformer-maskiner og Aqua tar spinnekurs i bassenget. Begge for $40 per leksjon.

Prisene varierer selvsagt fra by til by. Og noen studioer tilbyr billigere tilbud eller priser hvis du betaler for mer undervisning på forhånd.

Men sammenlign det med vanlige treningssentre, og du vil se hvor raskt kostnadene ved boutique-treningstimer øker.

Planet Fitness og World Gym tilbyr også treningstimer – i tillegg til et bredt utvalg av tredemøller og styrketreningsutstyr – for medlemsavgifter på $ 10 til $ 20 per måned.

På den øverste enden av skalaen, New York Health & Racquet Club – med vekter, tredemølle, basseng, basketball- og squashbaner, badstue, dampbad og mer – koster opptil 135 dollar per måned, pluss en inngangsavgift på 300 dollar.

For racketklubben er beløpet mindre enn $ 2000 per år – for ubegrenset tilgang.

Å ta tre undervannsspinntimer per uke på Aqua – for å nå de anbefalte 150 minuttene med kondisjonstrening per uke – vil koste mer enn $ 6000 per år.

Men å jobbe med en personlig trener en gang i uken for $100 eller $150 hver økt vil utgjøre $7800 i året, ikke inkludert treningsavgifter.

For å finne ut mer: hvor lang tid tar det å komme tilbake i form «

Skjulte kostnader ved trening

Det er ingen tvil om at noe av det du betaler for i boutique treningsstudioer er det Barker kaller «den gode atmosfæren og berøringene som gir et studio den ekstra personlighet».

Aryn Forman, eier av den lille nettbutikken Aryn Payne, han la merke til dette da han tok et SoulCycle-kurs i Boston-området.

«Det er rent og har en veldig hyggelig atmosfære,» sa han. «De selger elegante kjoler og alt ser helt nytt ut.»

Noen boutique-treningsstudioer selger klær og andre produkter preget med logoene deres, noen ganger sender medlemmene gjennom gave butikk etter timen for å få noen trendy forsyninger.

Og det er gratis fasiliteter som gratis håndklær, deodorant, sjampo, hårbånd og ørepropper.

Men markedskreftene bestemmer også prisene til de høyere klassene.

«Folk skjønner ikke hvor mye det koster meg å drive Rise Nation,» Jason Walsh, grunnlegger av Rise Nation, et California-basert studio som tilbyr treningstimer på klatremaskiner.

«Du må betale dine ansatte og forhåpentligvis betale dem godt,» la Walsh til. «Du har overhead. Og for eiendom i West Hollywood – topp eiendom – det er tusenvis av dollar i måneden «.

Som forventet fra deres image, er mange dyre boutique-treningsrom plassert i trendy nabolag, med høye leiekostnader.

I likhet med Rise Nation kan de også ha høye utstyrskostnader bare på grunn av klassene de tilbyr, som stasjonære sykler som dypper i bassenget på Aqua eller $ 7000 M3 Megaformer maskiner ved SLT og Studio Lagree.

Og det er ikke billig å betale instruktører for å undervise i hver klasse, spesielt når du vil ha det beste. Noe som er en viktig del av opplevelsen.

«Folk kjenner instruktøren – som ofte gir mange klasser i boutiquestudioet – og de lærer å sette pris på den personens undervisningsstil og higer etter den,» sa Ashley Pitt, en personlig trener basert i San Francisco og forfatter av bloggen En dame drar vestover.

Ytterligere informasjon: Hvordan trening hjelper deg å gå ned i vekt «

Mesteparten av verdien for pengene

Det spiller ingen rolle hvor mange kalde eukalyptushåndklær du får gratis på et treningsstudio, men å betale mer for en time betyr ikke alltid en bedre trening.

Så hvordan finner du noe som gir deg mest for pengene?

«For å få de beste resultatene,» sa Justin Fauci, sertifisert personlig trener og medgründer av Lean Muscle-prosjekt, «Velg leksjoner som fokuserer på et hovedmål, for eksempel å maksimere styrke gjennom vekttrening eller maksimere kaloriforbruk gjennom høyintensiv rotasjon.»

Variasjon er også bra, slik at du ikke treffer et treningsplatå eller kjeder deg.

Pitt anbefaler å finne kurs «som har et annet fokus hver dag for å trene nye muskler. Orangetheory Fitness og Barry’s Bootcamp er gode på dette fordi de holder deltakeren til å gjette slik at du må fortsette å jobbe hardere og annerledes hver gang. «

Se også opp for klasser som prøver å stappe alt inn i én treningsøkt.

«Å trene kondisjonstrening sammen med styrketrening har en tendens til å utvanne effektiviteten av styrketrening ved å tappe energien din og begrense mengden vekt du kan løfte,» sa Fauci.

Disse typer leksjoner er vanlige blant treningssentre som jager den siste mani.

«Dessverre er det du ser i disse «hybridtimene» – hvor det er to eller tre forskjellige aspekter ved trening – bare noen som legger hånden i en pose, kaster den mot veggen og ser hva som fester seg,» sa han. Walsh .

For å lære mer: Spis før og etter trening «

Finn et kurs som passer dine mål

Om en treningstime fungerer for deg avhenger også av målene dine.

Med spinntimer kan du alltid tråkke raskere eller hardere enn de rundt deg for en mer intens treningsøkt.

Men Fauci sa at noen gruppetimer kan ta en unik tilnærming til styrketrening, hvor du jobber med samme vekt hele tiden eller utfører lave vekter og høye repetisjoner.

Dette kan bidra til å bygge utholdenhet, men ikke størrelse eller styrke.

«Hvis å bygge muskelmasse og styrke er et av dine primære treningsmål,» sa Fauci, «så tror jeg de fleste treningstimer vil være bortkastet penger og tid.».

Viktigheten av å matche treningen til dine mål gjelder andre områder.

«For kunder som er fokusert på vekttap, er TRX, kettlebell, HIIT [høyintensitetsintervalltrening] og oppstarts-stiltimer den beste verdien for pengene,» sa Lisa Snow, en sertifisert personlig trener basert i New York, On the Mend Fitness og personlig massasje.

Men hvis du trenger å gi slipp på litt stress eller forbedre mobiliteten din, la han til, yoga, stretching eller MELT-skumtimer ville være en bedre bruk av tiden og pengene.

Balanse er også bra, ikke bare den typen du får av å stå på ett ben under en yogatime.

De American College of Sports Medicine anbefaler at i tillegg til minst 150 minutter med moderat intensitet trening hver uke, bør de fleste voksne også inkludere styrke- og smidighetsøvelser.

Hvis du nettopp har begynt, gjør imidlertid det som trengs for å gjøre trening til en vanlig del av livet ditt.

Når det grunnleggende er der, er det på tide å balansere treningsøktene dine i stedet for å kaste bort penger på kun å fokusere på dine styrker og ignorere svakhetene dine.

«Hvis du allerede går tom hver dag, trenger du virkelig en spinntime?sa Snow. «Du har allerede så mye cardio under beltet. Pilates eller yoga kan være en bedre investering».

For fleksible, stressfrie yogafans, sa Snow, kan en hantel- eller kettlebelltime være et godt alternativ.

Mer informasjon: Hvordan bygge et hjemmetreningsstudio «

Sett treningen først

Med lys og musikk har Rise Nation fortsatt en hip klubbstemning, men alt dette, sa Walsh, er sekundært til å hjelpe folk med å få gode resultater.

«Jeg har utviklet en veldig effektiv, effektiv og trygg treningsøkt. Det er det, sa han. «Dette var frøet som startet hele greia. Det var ikke omvendt. «

Han sa at han tilbrakte et par år i studioet, hvor han trener personlig, og fant opp treningen før han til og med åpnet en butikk.

Og med bare 31 klatrere i rommet, er Rise Nation-klassene mindre enn noen treningstimer på stadioner. Dette hjelper instruktører med å holde øye med elevene.

«Jeg vil at folk skal ha god form,» sa Walsh. «Dette er veldig viktig for meg.»

Snø setter nivået enda høyere eller lavere for klassestørrelsen.

«Hopp over dyre klasser med 20, 30 eller 40 personer i rommet,» sa han. «Selv om de kanskje har bedre musikk eller innredning enn en kjede av treningssentre, er det vanskelig å se hvordan disse timene egentlig er bedre enn gratistimene som følger med et treningsstudiomedlemskap.».

Hva er den ideelle størrelsen på boutiqueklassen for å rettferdiggjøre den høyere prisen og la instruktøren fokusere på deg? Snow setter det på 12 eller mindre.

Det er viktig å finne en instruktør du får kontakt med selv om du planlegger å komme tilbake.

«En god instruktør er en som kan hjelpe deg med å overvinne komfort i et motiverende og støttende miljø,» sa Donnie Stutland, medeier i WheelPower Studio i Illinois. «Det er lett å trene enkelt hjemme og ikke skjønne hvor lite vi egentlig legger i det».

Mer informasjon: diversifiser treningen din «

Ikke overse de billigere alternativene

Dyre boutique-treningsrom har ikke monopol på gode treningsøkter.

Rise Nation-klasser koster $26. I New York koster Bikram yoga-timer i gjennomsnitt $ 25 og Jivamukti-yogakurs koster $ 22.

WheelPower Studio koster $23 for én leksjon. Men som mange studioer tilbyr de også månedlige priser for å holde kostnadene nede.

Og de har to studioer under ett tak for flere treningsmuligheter.

«Folk kan ta en sykkeltime en dag, en bootcamp eller rytmisk skulpturtime den neste og yoga for å fullføre uken, i stedet for å få nøyaktig samme trening i hver klasse som i mange butikker,» sa Stutland.

Vi nærmer oss nå stort treningssenterterritorium.

Noe som ikke nødvendigvis er en dårlig ting.

«Det flotte er at jeg betaler for en måned og jeg kan ta så mange leksjoner jeg vil,» sa New York-komiker Dan Nainan, som er medlem av New York Health & Rackettklubb.

«Du kan absolutt ikke slå ham. Studiotimer i New York er veldig dyre, la han til. «Så for meg er det en barnelek.»

Billigere treningsalternativer kan også hjelpe folk å trene regelmessig, ikke bare når de har råd.

«Hvis noen sliter med å ha råd til boutiqueklasser,» sa Pitt. «Jeg tror de ville vært godt tjent med å se hva som er tilgjengelig i det store treningsstudioet i nærheten av dem.»

Så overraskende som det kan virke for hardbarkede fans av boutique-treningstimer, er det ikke alle som prøver dem som kommer tilbake på flukt.

“SoulCycle var en flott opplevelse. Det var definitivt morsomt, men veldig vanskelig, sa Forman. «Men jeg følte ikke at det var en overlegen opplevelse sammenlignet med andre treningstimer jeg har tatt.»

Andre sverger til og med til variasjonen som tilbys i store treningssentre.

Med sitt månedlige abonnement har Nainan tatt kickboksing, trampoline, yoga og kjernestyrketimer og har knapt merket noen forskjell fra det som tilbys i boutiquestudioene.

«Jeg har tatt karatetimer i årevis, og det er egentlig en gruppe mennesker i et rom med en instruktør,» sa Nainan. «Jeg vet egentlig ikke hvor mange måter det er å gjøre det på.»