Diagnose og testing for overgangsalder

Overgangsalder

Overgangsalderen er en biologisk prosess som oppstår når en kvinnes eggstokkene slutter å frigjøre modne egg og hennes kropp produserer mindre østrogen og progesteron.

Legen din eller gynekologen kan også hjelpe deg med å avgjøre om du starter overgangsalderen. Vil be om informasjon om symptomene dine, de vil overvåke syklusen din og til slutt utføre noen tester.

Overgangsalderen begynner vanligvis mellom 40 og 60 år, selv om det er mer vanlig enn å starte rundt 51 år. Det er sannsynlig å bli startet hvis du ikke har hatt syklusen i mer enn seks måneder. Det er klinisk bekreftet etter 12 måneder hele uten syklus.

Symptomer på overgangsalderen

Du kan begynne å merke symptomene på overgangsalderen noen få måneder eller til og med år før de faktisk starter overgangsalderen. Dette er kjent som perimenopause. Noen av symptomene du kan legge merke til inkluderer:

 • tynnhår
 • Hudens tørrhet
 • Tørking av skjeden
 • Lavere seksuell lyst
 • Varme blinker
 • nattlige svette
 • Stemningsendringer
 • uregelmessige perioder
 • vektøkning

Du kan tilbringe måneder uten menstruasjon i løpet av perimenopausefasen. Men hvis du mister en syklus og ikke bruker prevensjon, kontakt legen din eller ta en test for å sikre at du ikke er gravid.

Overgangsalderen kan være selvdiagnostisert i de fleste tilfeller. Snakk med legen din for å bekrefte en diagnose og å identifisere måter å redusere irriterende symptomer på. Dette vil også gi deg muligheten til å stille spørsmål om hva du kan forvente.

Fysisk undersøkelse

Før du besøker legen din, må du holde oversikt over symptomene du finner, med hvilken frekvens de oppstår og hvor seriøse er. Notater når du har din siste syklus og rapportere uregelmessigheter i tiden som kan ha skjedd. Lag en liste over narkotika og kosttilskudd du for tiden antas.

Legen din vil spørre deg datoen for din siste syklus og frekvens som symptomene manifesterer seg på. Ikke vær redd for å snakke om alle dine symptomer, som kan inkludere hot spots, spotting, gynger d’humør, søvnforstyrrelser eller seksuelle problemer.

Overgangsalderen er en naturlig prosess, og legen kan gi deg erfarne råd. Vanligvis gir symptomene du beskriver tilstrekkelig bevis for å diagnostisere overgangsalderen.

Legen din kan dab vagina for å teste pH-nivåene, som også kan bidra til å bekrefte overgangsalderen. Den vaginal pH er ca 4.5 under reproduktive år. I overgangsalderen stiger vaginal pH til en balanse på 6.

Hvis du har menopausale symptomer, kan legen din foreskrive tester for å ekskludere andre forhold, for eksempel L’ovarian insuffisiens eller en skjoldbruskkjertel. Disse testene kan inkludere:

 • En blodprøve for å kontrollere de stimulerende follikkelhormonnivåene (FSH) og østrogen
 • En skjoldbruskfunksjonstest
 • En lipidprofil
 • Test for hepatisk og nyrefunksjon

Hormonelle tester

Legen kan foreskrive en blodprøve for å kontrollere dine follikelstimulerende hormonnivåer (FSH) og østrogen. Under overgangsalderen øker FSH-nivåene og østrogenivåene reduseres.

I løpet av den første halvdelen av menstruasjonssyklusen, L’FSH, et hormon utstedt av den fremre hypofysen, stimulerer modningen av eggene og produksjonen av et hormon som kalles østradiol.

L’Estradiol er en form for østrogen som er ansvarlig (blant annet) for reguleringen av menstruasjonssyklusen og støtten til den kvinnelige reproduktive kanalen.

I tillegg til å bekrefte overgangsalderen, kan denne blodprøven oppdage tegn på noen hypofysiske lidelser.

Legen kan foreskrive en ytterligere blodprøve for å kontrollere ditt stimulerende skjoldbruskkjertel (TSH) hormon, siden hypothyroidismen kan forårsake symptomer som ligner på overgangsalderen.

En nyoppkalt godkjent diagnostisk test Picoamh Elisa Test Måle mengden anti-mullerian hormon (AMH) i blodet. Kan hjelpe legen din å avgjøre når du går inn i overgangsalderen hvis du ikke gjør det.

For tidlig overgangsalder

Den tidlige overgangsalderen er overgangsalderen som begynner mellom 40 og 45 år. Tidlig overgangsalder starter selv før, før 40 år. Hvis du begynner å merke symptomene på overgangsalderen før 40 år, kan du være i tidlig overgangsalder.

Tidlig eller for tidlig overgangsalderen kan oppstå av flere grunner, inkludert:

 • Kromosomale feil, som Turner syndrom
 • Autoimmune sykdommer, for eksempel skjoldbrusk sykdommer
 • Kirurgisk fjerning av eggstokkene (ovariorektomi) eller # 8217; utero (hysterektomi)
 • Kjemoterapi eller andre radioterapier for kreft

Hvis du er mindre enn 40 år gammel, og du har ingen menstruasjon i mer enn 3 måneder, kontakt legen din til å ta testen for tidlig overgangsalder eller andre underliggende årsaker.

Legen vil bruke mange av de samme testene som er nevnt ovenfor for overgangsalder, spesielt testene som brukes til å bestemme østrogen og FSH nivåer.

Tidlig overgangsalderen kan øke risikoen for osteoporose, hjertesykdom og andre helseproblemer.

Hvis du mistenker at du har opplevd, ta testen for overgangsalderen, kan hjelpe deg med å bestemme på forhånd Slik styrker du din helse og symptomer hvis du blir diagnostisert med det.

Etter diagnosen

Når overgangsalderen er bekreftet, vil legen diskutere behandlingsalternativer. Ingen behandling kan trenge hvis symptomene ikke er alvorlige.

Men legen din kan gi deg noen hormonelle narkotika og terapier for å håndtere symptomene som kan påvirke kvaliteten på livet ditt. De kan også anbefale hormonelle behandlinger hvis du er yngre når du når overgangsalderen.

Noen symptomer kan gjøre det vanskelig å spille daglige aktiviteter, for eksempel å sove, ha sex og slappe av. Men du kan gjøre livsstilsendringer for å håndtere dine symptomer:

 • I tilfelle varme blinker, drikk kaldt vann eller la et rom på et kjøligere sted.
 • Bruk D & # 8217-baserte smøremidler; vann under samleie for å minimere ubehaget av vaginal tørrhet.
 • Følg et næringsrikt kosthold og snakk med legen din i Integrator-inntaket for å sikre at du ansetter nok næringsstoffer og vitaminer.
 • Gjør mye vanlig trening, som kan bidra til å forsinke vilkårene som oppstår med betingelsene i forholdene;.
 • Unngå koffein så mye som mulig, røyk og alkoholholdige drikker. Alle disse kan forårsake varme blinker eller gjøre det vanskelig å sove.
 • Sov nok. Antall timer som trengs for en god søvn, varierer fra person til person, men fra syv til ni timer per natt Det anbefales vanligvis for voksne.

Kjøp D & # 8217-baserte smøremidler; vann.

Overgangsalderen kan øke risikoen for andre forhold, spesielt de som er forbundet med aldring.

Fortsett å konsultere legen din for forebyggende omsorg, inkludert regelmessige kontroller og fysiske undersøkelser, for å sikre at du er klar over eventuelle forhold og for å sikre best mulig helse når du vokser opp.