Dette er hva som skjer når du ikke behandler kronisk som

Noen ganger kan du kanskje tro at behandling av ankyloserende spondylitt (som) virker mer problematisk enn det er verdt. Og vi forstår det. Men samtidig, å gi opp behandling kan bety forskjellen mellom å leve et sunt og produktivt liv og føle seg igjen alle & # 8217;. Her er syv ting som kan skje hvis du ignorerer behandlingen.

1. Du kan finne deg selv med en deformert ryggrad

Som hovedsakelig påvirker ryggraden. Med gjentatte betennelsesangrep starter ryggraden å miste sin fleksibilitet. Med fremdriften av sykdommen, blir ryggraden vanskeligere. Mindre flytte ryggraden, jo mer kan det bli stivt.

I de mest alvorlige tilfellene forårsaker kronisk betennelse dannelsen av ekstra bein mellom ryggvirvlene. Over tid kan ryggvirvler slå sammen sammen. Når dette skjer, er din evne til å flytte sterkt begrenset.

Tenk på alle daglige aktiviteter som krever bøyning, alongasjoner eller vendinger. Når det gjelder stillingen, kan krumningen av ryggraden være konstant chinøse. Det er ikke lenger mulig å helt rette ryggraden.

Som narkotika er utformet for å kontrollere betennelse. Fysioterapi kan bidra til å holde vertebral fleksibel kolonne. Å følge en komplett behandlingsplan kan bidra til å holde vertebral fleksibel kolonne, slik at du kan unngå eller forsinke denne komplikasjonen av # 8217; som.

Utover dette punktet er det få alternativer. En type operasjon som heter osteotomi kunne kunne rette og støtte ryggraden. Det er en prosedyre der en kirurg må kutte ryggraden. Av denne grunn regnes det med høy risiko og er sjelden Brukt.

2. Flere ledd og ledbånd kan bli skadet

Som er kronisk og progressiv. Over tid kan det smelte ryggraden og Sacroileche-leddene (SI), som finnes i hoftene.

For 10% av mennesker med AS, L’betennelse i kjeften blir et problem. Det er potensielt sviktende fordi det gjør det vanskelig å åpne munnen nok til å spise. Dette kan føre til underernæring og vekttap.

Omtrent en tredjedel av mennesker med som utvikler problemer med hofter og skuldre. Noen kan ha kneskade.

L’Betennelse kan også forekomme hvor ligamentene holder seg til beinet. Dette kan påvirke ryggen, brystet, leddene og bekkenbenene. Det kan også skape hælproblemer (Achilles Tendonitt).

Disse problemene kan forårsake kronisk smerte, hevelse og ømhet og hindre deg i å sove godt om natten. De kan forstyrre alt fra fleksikken til manglende evne til å snu hodet mens du kjører. Mobilitet blir et voksende problem.

Problemer med ubehandlet ryggrad kan ha en alvorlig innvirkning på livskvaliteten.

Behandling for som kan bidra til å forhindre permanent fellesskader og fusjon. Når du har alvorlige hofter eller knær, er alternativene dine begrenset. Kirurgi kan trenge å erstatte den skadede hofte eller kneet med et protese kne.

3. Du kan utvikle osteoporose

A’annen potensiell komplikasjon av # 8217; som er osteoporose. Dette er en tilstand der beinene dine blir svake og skjøre. Setter alle beinene dine i fare for brudd, selv uten fall eller voldelige støt. Dette er spesielt bekymringsfullt når du involverer ryggraden.

Med osteoporose må du kanskje bremse noen av dine favorittaktiviteter. Vanlige besøk med revmatologen din vil bidra til å identifisere osteoporosen som et problem i den første fasen. Det er mange effektive behandlinger for å styrke bein og redusere risikoen for brudd.

4. Du kan ha øyeproblemer

L’Betennelse kan også forårsake øyeproblemer. L’Front Uveitt (eller Iritis) er en tilstand der forsiden av øyet er rødt og hovent. Det er mer enn et estetisk problem. Det kan også forårsake uskarpt eller tåket syn, øye smerte og lysfølsomhet (fotofotofobi).

L’ukontrollert front uveitt kan føre til delvis eller fullstendig tap av visning.

Følg behandlingsregimet og ha regelmessige besøk med legen, vil bidra til å ta den fremre uveittet før L’øye lider permanent skade. En rettidig behandling av en oftalmolog eller oftalmolog kan bidra til å beskytte utsikten.

5. Du har størst risiko for kardiovaskulær sykdom

Siden l’som en kronisk inflammatorisk autoimmun sykdom, øker risikoen for kardiovaskulær sykdom. Kardiovaskulære sykdommer inkluderer:

  • Høyt blodtrykk
  • Uregelmessig hjerterytme (ATRIAL fibrillering)
  • Plakett i arterier (aterosklerose)
  • hjerteinfarkt
  • hjertefeil

Du kan redusere risikoen for kardiovaskulære sykdommer ved å overholde som terapi. Dette bør inneholde et balansert kosthold, vanlig trening og ikke røyking.

Fordi du har høyere risiko, er det en god ide å regelmessig konsultere legen din. Først ta advarselsskiltene på kardiovaskulær sykdom, før du kan starte en potensielt livreddende behandling.

6. L’Kronisk betennelse kan forårsake en reduksjon i lungeevne

L’Kronisk betennelse kan stimulere ny benvekst og arrvev på det punktet hvor ribbenene og brystbenet møtes. Akkurat som det gjør for ryggraden, kan det forårsake smelting av brystbenene.

Dette gjør det veldig vanskelig for brystet ditt utvid deg helt når du puster. Brystkompresjon kan forårsake smerte som blir verre når du tar et dypt pust. Ikke være i stand til å puste lett «enklere aktiviteten».

Du kan redusere mulighetene for denne komplikasjonen ved å ta medisiner for å kontrollere L’betennelse. En fysioterapeut kan også hjelpe deg med å utføre dype pusteøvelser for å utvide thoracic buret.

7. C’er et potensial for permanent funksjonshemning

Noen av komplikasjonene som er oppført ovenfor, kan gi deg permanente funksjonshemninger. Å ha bare en kan føre til:

  • Manglende evne til å delta i dine favorittfysiske aktiviteter
  • Mobilitetsproblemer
  • Redusert evne til å jobbe
  • tap av uavhengighet
  • Mindre livskvalitet

L’Behandlingsbehandling av AS er å senke utviklingen av sykdommen og forhindre hvilke typer komplikasjoner som kan føre til permanent funksjonshemning. En erfaren revmatolog i behandlingen av AS kan hjelpe deg med å utdype en behandlingsplan basert på dine spesielle behov og preferanser.

Quiz: Test din kunnskap om ankyloserende spondylitt