Craniosinostosis: Symptomer, typer og kirurgiske alternativer

Beskrivelse

Craniosinostose er en medfødt defekt i hvilken en eller flere sømmer (suturer) i et barns skallen i nærheten før barnets hjerne har blitt dannet helt. Normalt forblir disse suturene åpne til barna er ca 2 år og deretter lukker i # 8217; solid bein. Å holde fleksible bein gir plass til barnets hjerne for å vokse.

Når leddene lukkes for tidlig, skyver hjernen mot hodeskallen mens du fortsetter å vokse. Dette gir barnets hode et deformert utseende. Craniosinostose kan også forårsake en økning i trykk i hjernen, noe som kan føre til synsfeil og læringsproblemer.

Aksjer

Det finnes forskjellige typer craniosinostose. Typer avhenger av suturen eller de interesserte suturene og årsaken til problemet. Av 80 prosent 90 av tilfeller av kraniosinostose innebærer bare en sutur.

Det er to hovedtyper av kraniosinostose. Ikke-syndromisk kraniosinostose er den vanligste typen. Legene tror det er forårsaket av en kombinasjon av miljømesser og faktorer. Sindromisk kraniosinostose er forårsaket av arvelige syndrom, for eksempel apert syndrom, Crouzon Syndrome og Pfeiffer syndrom.

Craniosinostosis kan også klassifiseres av den berørte suturen:

Sagittal Craniosinostosis

Dette er den vanligste typen. Det treffer sagittal sutur, som ligger i den øvre delen av skallen. Som barnets hode vokser, blir det lang og smalt.

Craniosinostosen Coronal

Denne typen innebærer de koronale suturene som løper fra hvert øre til den øvre delen av barnets skalle. Gjør den flate fronten til den ene siden og utstikkende på # 8217; andre. Hvis suturene på begge sider av hodet er interessert (crossroad bicoronosinostose), vil babyens hode være kortere og bredere enn normalt.

Metopisk kraniosinostose

Denne typen påvirker metopisk sutur, som går fra toppen av hodet til midten av pannen til nesebroen. Barn med denne typen vil ha et trekantet hode, et kam som strømmer langs pannen og øynene for nært.

Lambdoid craniosinostosis

Denne sjeldne formen innebærer lambdoid sutur på baksiden av hodet. Barnets hode kan virke flatt og en side kan vises tilbøyelig. Hvis begge lambdoid suturene er interessert (craniosinostosis bilamdoid), vil skallen være bredere enn normalt.

Symptomer på kraniosinostose

Symptomene på kraniosinostose er generelt åpenbare for fødsel eller noen måneder senere. Symptomene inkluderer:

Avhengig av typen kraniosinostose i barnet ditt, kan andre symptomer inneholde:

Legene diagnostiserer kraniosinostose ved fysisk undersøkelse. Noen ganger kan de bruke en datastyrt tomografi (TC). Denne bildeprøven kan vise om noen av suturene i barnets skalle fusjonerte. Genetiske tester og andre fysiske egenskaper hjelper vanligvis legen til å identifisere syndromene som forårsaker denne tilstanden.

Årsaker til kraniosinostose

Hvem vi er 1 barn på 2500 Det ble født med denne tilstanden. I de fleste tilfeller skjer tilstanden ved en tilfeldighet. Men i et mindre antall berørte barn blander skallen for tidlig på grunn av genetiske syndrom. Disse syndromene inkluderer:

  • Åpne syndromet
  • Snekker syndrom
  • Crouzon syndrom
  • Pfeiffer syndrom
  • Saithre-chotzen syndrom

Behandling

Et lite antall barn med liten kraniosinostose vil ikke trenge kirurgisk behandling. Heller, de kan ha en spesiell hjelm for å fikse formen på skallen deres som hjernen deres vokser.

De fleste barn med denne tilstanden trenger kirurgi for å rette formen på hodet og lindre press på hjernen. Måten som intervensjonen utføres på hvilke suturpunkter er interessert og fra hvilken tilstand har forårsaket kraniosinostose.

Kirurger kan reparere suturene som er opptatt av følgende prosedyrer.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopien fungerer bedre hos barn under 3 måneder, men kan tas i betraktning for 6 måneders barn hvis en enkelt sutur er involvert.

Under denne prosedyren utfører kirurgen 1 eller 2 små graveringer i barnets hode. Sett deretter inn et tynt og opplyst rør med et kamera alt for å hjelpe deg med å fjerne en liten stripe av bein over smeltet sutur.

Endoskopisk kirurgi forårsaker mindre blodtap og raskere utvinning enn friluftsoperasjon. Etter endoskopisk kirurgi må barnet ditt ha på seg en spesiell hjelm i maksimalt 12 måneder for å remodel skallen.

Åpne Sky Surgery

Åpen himmel kirurgi kan utføres på nyfødte opptil 11 måneder.

I denne prosedyren utfører kirurgen et stort kutt i barnets hodebunn. Fjern beinene i det berørte området av skallen, remodeller dem og legg dem tilbake på plass. De ombygde beinene holdes på plass med plaketter og skruer som til slutt oppløses. Noen barn trenger mer kirurgi for å rette formen på hodet.

Barn som har denne operasjonen, trenger ikke å ha hjelmen senere. Imidlertid innebærer åpen luftkirurgi større blodtap og en lengre gjenopprettingstid enn endoskopisk kirurgi.

Komplikasjoner

Kirurgi kan forhindre komplikasjoner av kraniosinostose. Hvis tilstanden ikke behandles, kan barnets hode deformeres permanent.

Som barnets hjerne vokser, kan trykket akkumulere alle og forårsake problemer som blindhet og nedgang i mental utvikling.

Outlook

Kirurgi kan åpne den smeltede suturen og hjelpe barnets hjerne til å vokse tilbake normalt. De fleste barn som har kirurgi, vil ha et normalt formhodet og vil ikke oppleve kognitive forsinkelser eller andre komplikasjoner.