Fjerning av skjoldbruskkjertelen: Prosedyre, Risiko og påfølgende omsorg

Skjoldbruskkirurgi

Skjoldbruskkjertelen er en liten sommerfuglformet kjertel. Den ligger i nedre forsiden av nakken, like under taleboksen.

Skjoldbruskkjertelen produserer hormoner som blod bærer i hvert kroppsstoff. Bidrar til å regulere metabolisme, prosessen som kroppen forvandler mat til energi. Det spiller også en rolle i å holde organene som fungerer ordentlig og i # 8217; hjelpe kroppen å spare varme.

Noen ganger produserer skjoldbruskkjertelen for mange hormoner. Det kan også utvikle strukturelle problemer, for eksempel hevelse og vekst av cyster eller noduler. Når disse problemene oppstår, kan skjoldbruskkirurgi trenge.

Skjoldbruskkirurgi innebærer å fjerne alt eller en del av Skjoldbruskkjertel. En lege vil utføre denne operasjonen på et sykehus mens pasienten er generelt anestesi.

Grunner til skjoldbruskkirurgi

Den vanligste årsaken til skjoldbruskkjertelen er tilstedeværelsen av knuter eller svulster på skjoldbruskkjertelen. De fleste knuter er godartede, men noen kan være kreftformet eller precancerous.

Selv godartede noduler kan forårsake problemer hvis de vokser store nok til å hindre halsen, eller hvis de stimulerer skjoldbruskkjertelen for å produsere overdreven mengde hormoner (en tilstand som kalles hypertyreose).

Kirurgi kan korrigere Hyperthyroidism. L’Hypertyreoidisme er ofte resultatet av a Autoimmun disorder sa Graves & # 8216 sykdom;.

Graves sykdom fører til at kroppen feilaktig identifiserer skjoldbruskkjertelen som fremmedlegeme og sender antistoffer for å angripe den. Disse antistoffene blinker skjoldbrusk, forårsaker en overproduksjon av hormoner.

En annen grunn til skjoldbruskkjertelen er hevelse eller # 8217; utvidelse av skjoldbruskkjertelen. Dette refereres til som en goiter. Som de store knutepunktene, kan Gozzi blokkere halsen og forstyrre å spise, snakke og puste.

Typer av skjoldbruskkirurgi

Det finnes forskjellige typer skjoldbruskkirurgi. Den vanligste er lobektomi, subtotal skjoldbruskkjertel og total skjoldbruskkjertel.

Lobektomi

Noen ganger, en knutepunkt, en betennelse eller en hevelse på 8217; bare halvparten av skjoldbruskkjertelen. Når dette skjer, vil en lege gjøre det å fjerne bare en av de to lobene. Den venstre delen skal opprettholde en del eller hele sin funksjon.

Subtotal skjoldbrust

En subtotal skjoldbruskkjertelfjerner skjoldbruskkjertelen, men etterlater en liten mengde skjoldbrusk stoff. Dette bevarer en del av skjoldbruskfunksjonen.

Mange som sender til denne typen kirurgi, utvikler hypothyroidisme, en tilstand som oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. Dette behandles med daglige hormonelle kosttilskudd.

Totalt skjoldbruskkjertel

En total skjoldbruskkjertelfjerner fjerner hele skjoldbruskkjertelen og skjoldbruskkjertelen. Denne operasjonen er hensiktsmessig når noduler, hevelse eller betennelse interesserer hele skjoldbruskkjertelen eller når kreft er tilstede.

Hvordan skjoldbruskkirurgi utføres?

Skjoldbruskkirurgi foregår på sykehus. Det er viktig å ikke spise eller drikke noe etter midnatt før’intervensjon.

Når du ankommer på sykehuset, vil du sjekke inn og da vil du gå til et Preparasjonsområde i & # 8217 hvor du skal ta klærne og ha på seg et sykehusfrakk. A’sykepleier vil sette inn en drypp i håndleddet eller i armen for å administrere væsker og narkotika.

Før # 8217; intervensjon, vil du møte kirurgen din. De vil gjøre en rask eksamen og svare på eventuelle spørsmål du kan ha på prosedyren. Du vil også møte anestesiologen som vil lære medisinen som gjør at du sover gjennom hele prosedyren.

Når det er på tide for intervensjon for & # 8217, vil du gå inn i operasjonen på en bårer. L’Anestesiolog vil generere medisin i dryppet ditt. Legemidlet kan ha en følelse av kulde eller prikking når du går inn i kroppen din, men det vil raskt sette deg i en dyp søvn.

Kirurgen vil utføre en «8217; gravering på skjoldbruskkjertelen og fjerner det med forsiktighet hele eller deler av kjertelen. Siden skjoldbruskkjertelen er liten og omgitt av nerver og kjertler, kan prosedyren ta 2 timer eller mer.

Du vil vekke deg i oppvåkningsrommet, hvor personalet vil sørge for at du har det bra. De vil sjekke dine vitale tegn og gi smertestillende stoffer etter behov. Når du er i stabile forhold, vil de flytte til et rom hvor du vil være under observasjon i 24-48 timer.

Robotic Thyroidctomy

En annen type operasjon kalles Robotic Thyroidctomy. I en robot-skjoldbruskkjerthektomi kan kirurgen fjerne hele eller deler av skjoldbruskkjertelen gjennom A’axillary gravering (gjennom den) eller transoralveien (gjennom munnen).

Etter omsorg

Du kan gjenoppta de fleste av dine normale aktiviteter dagen etter intervensjonen. Vent imidlertid minst 10 dager, eller til legen din gir deg tillatelse, å gjennomføre anstrengende aktiviteter som L’høy effekt.

Du vil sannsynligvis få halsen i flere dager. Du kan være i stand til å ta en benk smertestillende som L’ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerte.Hvis disse stoffene ikke gir lettelse, kan legen foreskrive narkotika narkotisk.

Etter intervensjonen kan du utvikle hypothyroidisme. I dette tilfellet vil legen foreskrive en form for levotyroksin for å balansere hormonelle nivåer. Flere justeringer og blodprøver kan være nødvendig for å finne den beste dosen for deg.

Risikoen for kirurgi ved skjoldbruskkjertelen

Når det gjelder enhver viktig kirurgi, innebærer skjoldbruskkjertelen risikoen for en bivirkning på # 8217; generell anestesi. Andre risikoer inkluderer sterke blødninger og infeksjoner.

Spesifikke risikoer for skjoldbruskkirurgi forekommer sjelden. Imidlertid er de to vanligste risikoene:

  • Skader på de gjentatte laryngealnervene (nerver forbundet med vokalstrengene)
  • Skader på parathyroidkjertlene (kjertler som styrer nivået av kalsium i kroppen)

Kosttilskudd kan behandle lave fotballnivåer (hypokalsemi). Behandlingen må starte så snart som mulig. Informer legen din dersom du føler deg nervøs eller agitert, eller hvis musklene dine begynner å kontrakt. Dette er tegn på lav fotballnivå.

Av alle pasienter som gjennomgår skjoldbruskkjertektomi, vil bare en minoritet utvikle hypokalsemi. Av de som utvikler hypokalsemi, ca 75 prosent vil fortsette i 1 år.