Embolia fra fostervann: Årsaker, symptomer og behandlinger

Embolia fra fostervann

L’emboli av amniotisk væske (AFE), også kjent som anafylaktoid syndrom av graviditet, er en komplikasjon av graviditet som forårsaker farlige forhold for livet, som L’kardial insuffisiens.

Kan påvirke deg, barnet ditt eller begge deler. Det skjer når den amniotiske væsken (væsken som omgir barnet ditt ennå ikke født) eller føtale celler, hår eller annet rusk er laget i blodet ditt.

L’AFE er sjeldne. Selv om estimatene varierer, indikerer AFE-stiftelsen at tilstanden oppstår bare i 1 av 40 000 leveranser i Nord-Amerika (OG 1 av 53.800 Leveranser i Europa). Det er imidlertid en av hovedårsakene til døden under arbeidskraft eller umiddelbart etter fødselen.

Hva årsaken?

L’AFE kan forekomme under arbeidskraft eller umiddelbart etter fødsel både i vaginale deler og keisersnitt. I sjeldne tilfeller kan det skje under abort eller under undersøkelsen av en liten amniotisk flytende prøve (amniocentese).

L’AFE er en negativ reaksjon som oppstår når fostervannet kommer inn i sirkulasjonssystemet. Det kan ikke forebygges og grunnen til at denne reaksjonen oppstår er ukjent.

Hva er symptomene?

Den første fasen av AFE forårsaker vanligvis hjertestans og rask respiratorisk svikt. L’hjertestans oppstår når hjertet slutter å fungere, mister du bevisstheten og slutter å puste.

L’rask respiratorisk feil oppstår når lungene ikke kan gi nok blod oksygen eller fjerne ganske karbondioksid fra det. Dette gjør det svært vanskelig å puste.

Andre mulige symptomer inkluderer:

 • Føtal lidelse (tegn på at barnet ikke er bra, inkludert endringer i føtal hjertefrekvens eller reduksjon i bevegelse i # 8217; utero)
 • Han retched
 • kvalme
 • anfall
 • Alvorlig angst, agitasjon
 • Hudbleking

Kvinner som overlever disse hendelsene, kan komme inn i en andre fase som heter Hemorragica-fasen. Dette skjer når C’er en overdreven blødning eller hvor moderkaken var festet eller, i tilfelle av en keisersnitt, alle «8217; Cesarean gravering.

Hvor ille er det?

L’AFE kan være dødelig, spesielt i første fase. De fleste av deale dødsfallene oppstår på grunn av følgende:

 • plutselig hjertestans
 • Overdreven blodtap
 • Akutt respiratorisk nød
 • Multiple Organs insuffisiens

Ifølge AFE Foundation, ALLE’50 prosent av tilfellene, Kvinner dør innen 1 time fra # 8217; oppstart av symptomer.

Hvordan det blir behandlet?

Mor

Behandling sørger for symptomstyring og forebygging av # 8217; AFE fra å bringe til koma eller død.

L’oksygenbehandling eller en vifte kan hjelpe deg med å puste. Pass på å motta nok oksygen er grunnleggende slik at barnet ditt har nok oksygen.

Legen din kan kreve at du setter inn et kateter Dell’pulmonal artery slik at den kan overvåke hjertet ditt. Narkotika kan også brukes til å håndtere blodtrykk.

I mange tilfeller er det behov for forskjellige blodtransfusjoner, blodplater og plasma for å erstatte tapt blod under den hemorragiske fasen.

infantile

Legen din vil overvåke barnet ditt og sjekke tegn på angst. Mest sannsynlig ditt barn vil bli levert så snart dine forhold vil bli stabilisert. Dette øker sjansene for overlevelse. I de fleste tilfeller overføres barn til # 8217; Intensive Care Unit for A’forsiktig observasjon.

Kan forebygges?

L’AFE kan ikke forebygges og er vanskelig for helsepersonell å forutsi om og når det oppstår. Hvis du har hatt AFE, og du skal ha et annet barn, anbefaler vi deg å snakke først med en høyrisiko obstetrisk.

De vil diskutere risikoen for graviditet på forhånd og overvåke deg nøye hvis du blir gravid igjen.

Hva er perspektivet?

Mor

Ifølge AFE Foundation, Estimert dødelighet For kvinner med AFE er flere. Eldre relasjoner anslår at opptil 8217; 80% av kvinnene overlever ikke, selv om nyere datastrinnet som dette nummeret er ca 40%.

Kvinner overlever på 8217; AFE kan ofte ha langsiktige komplikasjoner, som kan inkludere:

 • minnetap
 • Insuffisiens D’organ
 • hjerteskade som kan være kort eller permanent
 • Nervesystem problemer
 • en’delvis eller fullstendig hysterektomi
 • Skader på hypofysen

Mentale og følelsesmessige utfordringer kan også forekomme, spesielt hvis barnet ikke overlever. Helseforhold kan omfatte postpartum depresjon og posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD).

infantile

Ifølge AFE Foundation er også estimert dødelighet for barn med AFE forskjellige.

Rundt 30 prosent av nyfødte Med AFE overlever ikke, ifølge en 2016-studie publisert i Journal of Anesthesiology Clinical Pharmacology.

AFE Foundation rapporterer at dødeligheten for barn fortsatt i mors livmor er rundt 65 prosent.

Noen barn som overlever kan ha langsiktige komplikasjoner eller for livet fra AFE, som kan inkludere:

 • Nervesystemet for nervesystem som kan være mild eller alvorlig
 • Ikke nok hjernens oksygen
 • Cerebral lammelse, som er en lidelse som påvirker hjernen og nervesystemet