Cissexist: Definisjon, eksempler, forebygging og mer

Cos’er cissessism?

L’Aktivist og lærer Julia Evenano definerer cissessism as & # 8220; overbevisningen eller antakelsen om at Er du der slags mennesker identitet, uttrykkene Og utførelser de er mer naturlige og legitime enn de av Trans mennesker.& # 8221;

Det kan være lettere å bryte ned dette konseptet hvis du forstår brikkene som gjør det opp. Ordet cissessism er sammensatt av to deler: prefikset & # 8220; cis – & # 8221; og ordet & # 8220; sexisme & # 8221;.

& # 8220; CIS & # 8221; stammer fra begrepet & # 8220; cisgender & # 8221;. Cisgender brukes til å beskrive noen som identifiserer med sex og det slag som han ble tildelt til fødselen.

Seksisme brukes vanligvis til å beskrive et undertrykkelsessystem som oversetter til ulemper, spesielt for kvinner. I dette tilfellet refererer cissessismen til et system som oversetter til ulemper for transgender og ikke-binære personer.

Anerkjennelse og demontering av cissexistiske systemer er et viktig skritt mot likestillingen og hjelper transgender og ikke-binære mennesker føler seg trygge og inkludert.

I denne artikkelen vil vi analysere så «8217; det er virkelig cissessismen, vi vil gi eksempler og tilby løsninger for cisgender folk som er interessert i å jobbe på cissessismen og bli de beste allierte av Transgender-fellesskapet.

Cissessism er det samme som Transphobia?

Cissessism og transphobia er sikkert bundet opp. En og # 8217; andre, men det er to litt forskjellige ting.

Transphobia uttrykkes ofte som ekstern fordommer, avsky eller hat mot transpersoner. Cissessism er en form for mye tynnere og kanskje mer gjennomgripende diskriminering mot trans og ikke-binære mennesker.

Cissesiste hypoteser vises ofte i form av mikro-aggressjoner.

Sonny Nordmarken, PhD-student på sosiologi ved University of Massachusetts, Amherst, Definerer mikro aggressjoner som & # 8220; vanlige meldinger, interpersonelt kommunisert, & # 8221; Andre & # 8220; relatert til den oppfattede marginaliseringsstaten til en person.& # 8221;

For eksempel, anta at alle er cisgender eller å være transgender, er ikke normal, er en type mikro-aggresjon.

Hva er eksemplene på cissessismen?

Siden dette emnet er ganske komplisert, kan det være lettere å gi det en vei gjennom eksempler. Her er noen å bidra til å klargjøre hva vi mener når vi snakker om cissessism:

På det daglige språket:

 • Bruke hilsener som & # 8220; damer og herrer & # 8221;, som kan fjerne ikke-binære mennesker
 • Beskriv folk cisgender as & # 8220; normal & # 8221;
 • Støtte eller være snill mot en transperson, men bruk pronomen eller feil navn igjen for å referere til dem
 • gjør uttalelser som antar at alle menn har penis og alle kvinner har skjeden
 • Spør navnet og # 8220; ekte & # 8221; eller pronomen & # 8220; favoritter & # 8221; av noen: navnene på trans folk er deres virkelige navn og deres pronomen er ikke favoritt, men bare deres pronomen

I politiet utseende:

 • Tro at den sekundære seksuelle egenskapene til en person, som ansiktshår, brystvev og talesalong, er indikativ for sitt slag
 • Har ideer om hvordan transfolk skal vises basert på cisgender skjønnhetsstandarder
 • Forutsatt at alle transportene vil ha, eller trenger, & # 8220; Pass & # 8221; som cisgender
 • Spør invasive spørsmål om hvilken type eller kropp av en person basert på utseendet

I produkter og anlegg:

 • har bare buobs og absorbenter på badet av kvinner, til tross for at noen trans menn og de som er tildelt kvinner ved fødselen, kan bruke badet av menn
 • Produksjon og lagring av klær og sko som kun er tilgjengelige i størrelser som generelt er designet for CIS-folk
 • Skaper kvinnelige rom som utelukker transgender kvinner, som kvinnelige høgskoler
 • har moduler og applikasjoner som krever at en person identifiserer sitt kjønn, ofte tilbyr bare en’mannlig & # 8221; O & # 8220; Kvinne & # 8221;
 • Å holde tranny og ikke-binære mennesker i fengselsfasiliteter som ikke er i tråd med deres slag, eller huser dem i isolasjon

I lovgivningen og i # 8217; tilgang til helsevesenet;

 • Forsikringsselskaper som dekker hormonell erstatningsterapi for mennesker cisgender, men Ikke for transgender folk
 • sier at han prøver å passere & # 8220; badregningene & # 8221; det ville forhindre trans folk fra å bruke badet i tråd med sin sjanger
 • Ressurser og strukturer for abort som utelukker transsjenske menn og ikke-binære personer som har blitt tildelt en kvinne ved fødselen
 • unntatt trans folk fra militærtjeneste på’Feil ide at de tilknyttede medisinske utgiftene er for høye

Hvordan slutte å styrke kjønnssporet

Hver dag er vi klar over det eller ikke, kategoriene av mann og kvinne er subtilt & # 8211; Og noen ganger ikke så subtilt & # 8211; forbedret.

Det er i produktene vi kjøper, i måten badene er utpekt og mye mer. Og på et meget elementært nivå, er i måten vi kommuniserer med andre basert på hvordan vi oppfatter andres kjønn.

Fordi kjønnssporet er et så stort og dypt forankret system, er det ikke lett for en person å stoppe bare for å styrke den.

Men for å støtte folks evne til å uttrykke sine kjønnsidentiteter på en trygg og komfortabel måte, er det viktig å ikke pålegge kjønnsstandarder og forventninger; en på andre.

Dette betyr å unngå ting som refererer til nye mennesker som & # 8220; Lord & # 8221; O & # 8220; Lady & # 8221; og velger i stedet for noe nøytral enn den typen som & # 8220; venn & # 8221;.

Det betyr ikke å gjøre generelle generaliseringer om kjønnsadferd, for eksempel det faktum at bare kvinner kan bære klær eller at bare menn elsker sport.

Betyr ikke å skille folk basert på sex, spesielt i situasjoner der det ikke er nødvendig.

Og det betyr å bruke tid til å spørre hver person som møter hvordan han foretrekker å bli adressert og hva slags språk føles mer rolig.

Du kan identifisere deg selv med en binær sjanger, og det er fantastisk! Men for å slutte å forsterke kjønnssporet, må vi gjenkjenne at ikke alle mennesker gjør det, og at vi alle vil være mer frie til å uttrykke våre kjønnsidentiteter når kjønnssporet ikke er tatt.

Slik bruker du ditt privilegium for godt og vær en alliert

Hør og forbedrer transpoengene

Det er viktig at folk cisgender lytter til erfaringer med trans folk i stedet for versjoner av disse erfaringene fra andre mennesker cisgender. Faktisk gjør du det akkurat nå!

Ring cissessism

Å ringe cissessismen er ofte utmattende for trans folk, så hvis du kan spille en del av den jobben, vil du gjøre mye for å hjelpe.

Hvis du for eksempel ser noen feilaktig feil sex med en & # 8217, en annen person basert på hans utseende, forteller noe. Prøv å fortelle ham at kanskje personen som var feil sex ikke identifisert i måten de antar at de gjør det.

Gjenkjenne når du gjorde en feil

Selv trans folk som meg gjør cisserist antagelser om folk fra tid til annen. Det beste du kan gjøre er å be om unnskyldning og gå videre.

Modelleringsansvar er en fin måte å vise andre på at du gjør feil, er bra, så lenge du er villig til å ta tiltak for å gjøre det bedre neste gang.

Arbeider for å gjøre mellomromene sikrere

Det er mange ting du kan gjøre for å gjøre rommene sikrere for transpersoner. Kan:

 • Spør alle, ikke bare for folk som på en eller annen måte oppfatter, da de ikke overholder sjangeren, for å gi sine pronomen under presentasjoner. Det er imidlertid viktig å gjenkjenne at noen trans folk kanskje ikke føler seg komfortable i å gjøre det. I dette tilfellet, bare del din og gå videre.
 • Tillat folk å selv identifisere seg når de går inn i kjønnsbinære rom. Så lenge en person skader deg eller andre i et rom, er det bedre å anta at det tilhører det rommet og la det være så.
 • Gi nøytrale bad i forhold til kjønn eller single hytte. Dette kan bety å åpne alle typisk kjønn bad.

Bunnlinjen

Cissessism er ikke så brazen som transphobia. Dette kan gjøre det mye vanskeligere å oppdage og enda vanskeligere å overvinne.

Med den kunnskapen vi har gitt her og en investering for å bryte ned cissessismen i livet ditt, kan du utfordre kissetsistens ideologier og gjøre verden til litt og sunnere for trans og ikke-binære mennesker i ditt liv.

KC Clements er en queer forfatter og ikke binær basert i Brooklyn, NY. Deres arbeid omhandler queer og transidentitet, kjønn og seksualitet, helse og velvære fra synspunktet til den positive kroppen og mye mer. Du kan holde tritt med dem ved å besøke deres Dedikert portalEller finn dem opp Instagram Og Twitter.